Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1567
PRIETENI391
Retete

One pot pasta cu legume, mezeluri si branza

In Paste la 12 Aug 2019

Broccoli se spăla și se tăie doar floretele/ buchețelele.   Ceapa, ardeiul și roșiile se curată și se toacă grosier. Apoi se pun la gătit, într-o tigaie mai inaltă, sau o semi-oală impreună cu buchețelele de broccoli, ciupercile scurse de lichidul din borcan,...

Dulceata de castraveti cu menta si lamaie

In Conserve la 10 Aug 2019

Castraveții se curăță de coajă și taie în jumătăți, apoi se îndepărtează semințele și se taie în cubulețe. Într-o cratiță cu fundul dublu se pun cubulețele de castraveți, zahărul, zahărul vanilinat, menta, coaja și zeama lămâilor. Se...

Desert prajitura turnata cu piersici

In Dulciuri la 10 Aug 2019

Piersicile se curate de coaja, apoi se taie in felii grosiere, adica mai mari. Intr-o cratita rezistenta la caldura, se aseaza feliile de piersici si se presara zaharul brun, se da la cuptor in cuptorul preincins, la 200 grade cca. 10 minute, pana se topeste zaharul si se obtine o crusta de...

Dulceata din ardei iuti

In Conserve la 9 Aug 2019

Ardeii se spala, se taie in doua se curata de seminte si firisoarele din interior. Atentie va recomand, sa purtati manusi chirurgicale, si nu duceti mana la nas sau la ochi in timpul acestei operatiuni, de aceea recomand masca chirurgicala si ochelari de protectie, din experienta, exact in...

Desert Tiramisu cu zmeura

In Dulciuri la 9 Aug 2019

Brânza mascarpone se amestecă energic cu smântâna pentru frișcă, 2 linguri de zahar brun si galbenusurile de ou, pana se obtine o crema omogena si consistenta, apoi se lasa la rece cca. 20 minute. Atentie toate ingredientele trebuie sa fie reci de la frigider, bineinteles,...

Sturion pe placa de sare

In Peste la 21 Iul 2019

Sturionul curățat se pune la gătit pe placa de sare preîncălzită în cuptor la 250 g, cca. 10 minute. După cca. 10 minute, bucățile de sturion se întorc și se stropesc cu un pic de ulei de măsline, lăsîndu-se la gătit încă 10 minute la 200 g. Sturionul...

Mic dejun, Mic-ul print

In Mancare copii la 21 Iul 2019

Cremwurst-ul se fierbe rapid în puțină apă clocotită. Morcovul curățat se pune la fiert în apă clocotită cca. 10 minute la foc rapid. Varza se taie fideluță. Castravetele se se spală, apoi se curață de coajă cu cuțitul de citrice, obținându-se un...

Gustarea de la ora 10

In Mancare copii la 21 Iul 2019

Mărul se taie felii, partea cu coajă se modelează sub forma unei umbrele. Pe o farfurie albă se montează plating-ul ;) Pozele spun totul. Simplu, de efect și foarte savurat, chiar și de Zmeișorii mei ;) P.S. Când eram mici, nu ne răsfățai în așa fel :D J)

Iaurt, cereale si fructe

In Mancare copii la 21 Iul 2019

Într-un pahar transparent se adaugă iaurtul combinat cu cerealele, se mai adaugă o lingură de cereale, 2-3 linguri de afine și atenție se servește imediat. Spor și poftă bună!

Salata de bulgur cu rosii, castraveti si patrunjel

In Mancare copii la 19 Iul 2019

Apa rece se pune la fiert împreună cu sarea la foc rapid cca. 10 minute. După ce clocotește se răstoarnă peste bulgur într-un vas încăpător și se lasă acoperit, până ce se absoarbe tot lichidul. Între timp se curăță castraveții de coajă și se taie...

Rulada bicolora cu dulceata de visine

In Mancare copii la 18 Iul 2019

Într-un bol încăpător se amestecă energic ouăle cu zahărul tos, zahărul vanilinat și esența de vanilie, până ce se obține o cremă omogenă și fină. Făina și praful copt se cern în bolul cu cream de mai sus, apoi se amestecă ușor până ce se...

Papanasi a la TataZmeu

In Mancare copii la 18 Iul 2019

Brânza de vaci scursă se mixează împreună cu zahărul pudră, oul, zahărul vanilinat și coaja de lămâie, până se obține un amestec omogen. Făina se amestecă cu praful de copt, apoi se adaugă puțin câte puțin în compoziția de mai sus,...

Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde

In Fructe de mare la 18 Iun 2019

Apa rece se pune la fiert împreună cu sarea la foc rapid cca. 10 minute. După ce clocotește, se răstoarnă peste bulgur într-un vas încăpător și se lasă acoperit, până ce se absoarbe tot lichidul. După ce bulgurul a absorbit tot lichidul se adaugă: ceapa...

Bulgur cu ciuperci si porumb marinat

In Mancaruri de post la 18 Iun 2019

Apa rece se pune la fiert împreună cu sarea la foc rapid cca. 10 minute. După ce clocotește se răstoarnă peste bulgur într-un vas încăpător și se lasă acoperit, până ce se absoarbe tot lichidul. Între timp ciupercile curățate și feliate se călesc...

Oua vopsite in vasul Zepter

In Aperitive / Garnituri la 6 Iun 2019

Sita se așază deasupra vasului pregătit pentru fierbere. Se așază ouăle, degresate cu detergent de vase și clătite cu apă rece, în sită, unul câte unul. Se toarnă apa și oțetul deasupra ouălor. Apoi se presară rapid vopseaua, culoare după culoare, după...

Rigatoni cu pui, ciuperci și legume – One Pot Pasta

In Paste la 3 Iun 2019

Legumele se curăță, se toacă mărunt și împreună cu cele două sortimente de ciuperci, se pun la gătit, într-o tigaie mai înaltă, sau o semi-oală împreună cu pastele, adăugându-se uleiul de măsline și apă cât să acopere pastele, apoi se lasă la...

Flori de soc pane

In Dulciuri la 3 Iun 2019

Florile de soc se curăță de impurități și se lasă la scurs. Între timp se pregătește compoziția pentru aluat, care trebuie să fie fluid, din ouă, bere/lapte/apă minerală, zahăr, zahăr vanilinat și făină. Atenție trebuie să fie un pic mai gros decât cel de...

Omleta din ou de strut

In Aperitive / Garnituri la 29 Mai 2019

  Cei doi Zmei din dotare pregătesc bormașina pentru strapungerea oului de struț, asta că eu am nevoie de coajă lui, ca să-l pot încondeia ;) Dacă nu aveți răbdare și mașină de găurit în dotare, oul se poate sparge cu un cuțit mai gros, gen măcelar și un ciocan...

Desert prajitura cu merdenchi si rubarba

In Prajituri la 29 Mai 2019

Se curăță rubarba, cu cuțitul de curățat legume, apoi se feliază și se pune la macerat în cca. 100 ml lichior de mentă, de la Bunătăți din natură! ;)  cca. 10 minute. Ouăle se bat energic cu merdenchi-ul, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adaugă...

Aperitiv quiche cu carne de porc, verdeturi si oua de bibilica

In Aperitive / Garnituri la 29 Mai 2019

Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Verdețurile și legumele se spală, curăță, se toacă mărunt și apoi se călesc în ulei, fără apă de data aceasta, se asezonează cu piper și sare. Între timp ouăle se bat energic cu...

Ciorba de vacuta cu rubarba

In Supe/Ciorbe la 29 Mai 2019

Legumele se curăță, se spală și se taie bucățele mici, apoi se pun la călit în ulei cu puțină apă și sare, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Carnea de vită se taie cubulețe, se pune la fiert, separat în apă, nesărată. După primul clocot se spumează, apoi...

Lapți de stiuca pane

In Peste la 29 Mai 2019

Peste lapții spălați se presară sare și se lasă la rece cca. 10 minute. Între timp se pregătesc ingredientele pentru crustă. Făina și pesmetul se pun în doua recipiente, separate. Ouăle se pun într-un vas mai adânc, se bat bine și apoi se amestcă cu muștarul,...

Desert tort Seherezada cu fructe de padure

In Torturi la 26 Apr 2019

Pentru crema, se separa ouale, albusurile se pun intr-un vas incapator. Se adauga zaharul si se bat energic cu un praf de sare, la Bain-Marie, adica deasupra altui vas cu apa fierbinte, pana ce se obtine o bezea cremoasa, apoi se adauga alternativ sosul de caramel si untul, cubulete. Atentie, e...

Iahnie de praz cu masline

In Mancaruri de post la 26 Apr 2019

Prazul, ardeii kapia si ceapa curatate, tocate grosier se calesc in putin ulei (cca. 2 linguri) şi apa, intr-o cratita mai mare, cu fundul gros, cca. 10 minute la foc mic, neacoperit. Apoi se asezoneaza de sare si piper, se adauga maslinele, bulionul, vinul si usturoiul, lasandu-se la gatit,...

Ciorba de stevie, reteta sanatoasa si gustoasa

In Supe/Ciorbe la 24 Apr 2019

Cum se prepara Ciorba de stevie, reteta sanatoasa si gustoasa Legumele (ceapa, morcovii, patrunjelul, pastarnacul, ardeiul kapia, apio si dovlecelul) se curata, apoi se taie marunt si se pun la calit intr-un vas mai inalt, cu ulei si putina apa, pana devin translucide, cca. 10 minute la foc...

Ciuperci brune cu sos de vin

In Mancaruri de post la 23 Apr 2019

Ciupercile curăţate se taie grosier. Ceapa curăţată se taie rondele, se pune la călit în ulei şi 50 ml vin, asezonată cu sare şi piper, cca. 10 minute la foc mic. Apoi se adaugă ciupercile şi restul de vin, se lasă la gătit la foc mediu, neacoperit cca. 20 minute....

Aperitiv mini tarte cu crema de branza si jeleu de castraveti

In Aperitive / Garnituri la 23 Apr 2019

Aluatul fraged sarat Linco, se lasa la dezghetat in frigider, cca. 3 ore, apoi se intinde pe masa de lucru, se taie in formele dorite. Sau pentru varianta clasica se pun toate ingredientele (faina, untul moale, smantana, ouale si sarea), intr-un vas incapator sau in vasul mixerului, se...

Desert tort Paccheri cu crema de branza

In Dulciuri la 17 Apr 2019

Branza de vaci, zaharul pudra, zaharul vanilat, esentele si ouale se amesteca energic pana se obtine o crema omogena. Apoi se adauga mix-ul de merisoare, stafide, arahide, caju si bucatele de papaya confiata, amestecandu-se usor pana ce se inglobeaza toate in crema de branza. Într-un...

Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu

In Mancaruri de post la 15 Apr 2019

Aluatul fraged se lasa la dezghetat, apoi se decupeaza forme rotunde, un pic mai mari decat formele de tarte si se dau la copt in cuptorul preincins cca. 10 minute la foc mediu, pana sa prinda un pic de culoare. Intre timp se prepara umplutura: prazul, ceapa, usturoiul, leurda si ardeiul se...

Desert budinca din perle de tapioca cu dulceata de capsuni

In Dulciuri la 14 Apr 2019

Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute, apoi se strecoară. Perlele înmuiate, laptele de orez, smântâna vegetală, zahărul, esența de vanilie si rom, se adaugă, într-un vas cu fundul gros, am folosit oala pentru fiert lapte...

Afisate 331 - 360 din 1567 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]