Piure din spanac cu smantana vegetala

de Panacris in Mancaruri de post, 2 Apr 2019 | 3597 vizualizari

 



Un preparat din spanac, culmea, pe gustul Zmeisorilor!  O reteta simpla, dar tare gustoasa din seria Primavara din farfurie - "retete de post creative"! 

 

INGREDIENTE

  • spanac congelat 500 g,
  • smantana de gatit vegetala Cucina d Oro cca. 300 ml,
  • amidon cca. 100 g,
  • sare Hymalaya 1 lingura,
  • nucsoara ½ lingurita,
  • usturoi 3-4 catei,
  • ulei de masline 2 linguri.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure din spanac cu smantana vegetala:

Usturoiul se curata, se toaca marunt si se caleste rapid in ulei fara sa se rumeneasca, apoi se adauga spanacul congelat, se adauga cca. 100 ml apa si se lasa la fiert la foc mic pana se dezgheata spanacul.

Se trage de pe foc, se adauga amidonul dizolvat in smantana vegetala. Se asezoneaza de sare si nucsoara, se lasa la gatit la foc mic, amestecandu-se continuu ca. 5 minute pana se ingroase sosul.

Se serveste simpla in zilele de post sau cu oua ochi sau orice preparat din carne in zilele de dulce.

Spor si pofta buna!

TIPS-URI

1

In zilele de dulce, folositi cu incredere smantana cat mai grasa! Un deliciu! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure din spanac cu smantana vegetala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Panacris 1

02.04.2019, 21:23

Eiii, Mirela, ar trebuie sa vin un pic in vizita de lucru la voi Nici Zmeisorii nu au vrut sa auda de spanac Dar intr-un final l-au adorat ) E poveste lunga )

-Licurici- 1

03.04.2019, 08:13

dantes 1

03.04.2019, 09:53

Bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spanac cu ciuperci varianta mamei