Cus cus cu amestec de legume uscate

de Panacris in Mancaruri de post, 2 Apr 2019 | 3428 vizualizari

 

O garnitura perfecta, rapida, simpla si mai ales sanatoasa. Nu-i neaparat una dintre "retete de post creative" ci o reteta de post rapida ;) pentr incepatorii din bucatarie! ;)  P.S. Zilele trecute am fost intrebata cum se gateste cus-cus-ul? Sincer am ramas un pic in aer :D, cum sa nu sti sa faci asa ceva de simplu??? Dar da, sunt multi incepatori in bucatarie iar unele ingrediente li se par ceva SF. Asa ca va aduc cea mai simpla si rapida garnitura, mancare lenesilor, cum spuneau Zmeisorii cand era mici, nici nu-i nevoie sa o amesteci, o inghiti direct!!! :)))

 

INGREDIENTE

  • Cus-cus SanoVita 200 g,
  • Amestec de legume SanoVita 2 linguri,
  • Sare Hymalaya 1 lingurita,
  • Apa rece 250 g,
  • Ulei de susan/dovleac/masline 1 lingura.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus cus cu amestec de legume uscate:

Apa rece se pune la fiert intr-un recipient de cca. 500 ml impreuna cu sarea, la foc puternic pana ajunge in punctul de fierbere, adica 100 grade Celsius.

Cand a clocotit se opreste sursa de caldura, se adauga Cus-cus-ul, se amesteca impreuna cu amestec de legume uscate, usor pana se incorporeaza in apa clocotita,  se acopera si se lasa cca. 10 minute pana se umfla.

Se serveste fierbinte presarat cu ulei de susan/dovleac/masline dupa gustul fiecaruia.

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus cus cu amestec de legume uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulgur cu spanac si ciuperci