publicat la 25.06.2019
publicat la 23.11.2017
publicat la 07.08.2017
Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.
Bucataras.ro
[email protected]
Tacos de peste
Într-un castron mediu de adâncime, amestecati împreună ulei de măsline, suc de lime, pulbere de chili, cumin. Adăugati codul in aceasta marinada. Lăsati timp de 15 minute. Am spalat, curatat si taiat fin legumele, mai bine zis varza o taiem la mandolina, iar morcovul...
Avocado umplut cu ton
Se taie avocado in jumatate, se scoate samburele, dupa care, cu ajutorul unei linguri, scoatem si pulpa pe care o vom taia cubulete potrivite. Taiem ardeii, scurgem de excesul de ulei tonul, tocam fin coriandrul si le combinam, adaugam fasolea prefiarta si amestecam lejer. ...
Ceviche Tico de pescado (peste)
Taiem fileul de peste in cubulete potrivite, nu foarte mici, taiem ceapa rosie cubulete, stoarcem lamaile si adaugam juice-ul peste peste, acesta il va marina. Taiem fin ardeiul iute, daca este prea puternic, ori punem mai putin, ori nu mai adaugam piper, gustati si este in functie de gustul...
Somon si creveti serviti cu paste nerro di sepia
Punem apa la fiert, adaugam un praf de sare si putin ulei si lasam sa fiarba apa, de abia atunci adaugam pastele, pe care le lasam la fiert, in conformitate cu indicatia de pe pachet. Curatam creveti de cochilie, rupem capul crevetilor, taiem pe spate si inlaturam firisorul albastrui, dupa...
Somon en papiotte
Pregatim pestele dupa cum urmeaza, saram piperam si ii facem cateva crestaturi. Cartofii ii curatam, ii spalam si taiem in cubulete dupa care ii fierbem 15 minute, ii scurgem de apa si ii lasam in asteptare. Taiem ceapa verde oblic, ardeiul si rosiile cubulete. ...
Pastrav “en papilotte”
Se spala pestele, vom indeparta capul si vom trece la filetarea lui, dupa ce l-am filetat, verificam bine sa fi scos toata sira cu oase si vom spala din nou, tamponam bine pentru a indeparta surplusul de apa. Facem o marinada (aceasta este buna si la pui) dupa cum urmeaza: 2...
Biban de mare cu legume la gratar si sos tartar
Curatam pestele de solzi, curatam inauntru si spalam bine. Scoatem cele doua fileuri ale pestelui, le ungem cu ulei de masline si presaram piper. Punem gratarul la foc si lasam sa se-ncinga, sau daca este electric asteptam sa fie incins, temperatura trebuie sa fie in jur de 250°-300°C....
Somon cu orez prajit si sos de red curry
Luam bucata de somon, verificam sa nu aiba oase, daca mai sunt oase le extragem cu atentie dupa care facem o marinada din sos de soia si adaugam mierea, lasam sa se combine bine, asezonam cu un pic de sare dupa care punem somonul si il lasam 15-20 de minute in marinada la frigider. In aceste...
Fileu de pastrav somonat cu garnitura de sfecla, mazare si chipsuri de pastarnac
Pestele se fileteaza se spala si se va sterge cu prosoape absorbante, va trebui sa crestam pe spatele pestelui si sa punem un amestec de sare si condimente. Dupa aceea il vom praji in ulei si unt. Punem mazarea la fiert in apa cu sare, sfecla a fost in prealabil, coapta la cuptor, dupa care...
Papiota de salau
Am luat un salau pe care l-am desolzat, eviscerat, curatat si spalat, dupa aceea am taiat capul pestelui si am trecut la scoaterea fileurilor(filetat). Dupa aceea am scos pielea de pe peste si am trecut la pregatirea umpluturii dupa cum urmeaza: am fiert ouale si am taiat legumele bare....
Rulou de salau in foaie de orez servit cu garnitura de dovlecei, baby morcovi si baby pastarnac sote
Avem cele doua fileuri, sarate si piperate, intre ele vom adauga o felie de grapefruit, o bara de morcov, una de pepene si un ou de prepelita. Ouale au fost fierte in avans si barele de morcovi trase in unt, dupa aceea le asezam pe fileu: morcovul, grapefruit, pepenele si oul, rulam strans,...
Pastrav somonat in foietaj
Se ia pastravul si se desolseaza, se eviscereaza, se curata in interior, se spala bine, dupa care se va taia si arunca capul si ne vom ocupa de scoaterea fileurilor. Pentru pastrav in foietaj trebuie sa scoatem pielea, un mic truc pe care si eu l-am invatat de la Marian, profesorul nostru...
Peste prajit cu mamaliguta cu pasta de tomate, cu sos de capere
Pestele se spala, se curata de solzi si se eviscereaza, se curata de intestine, se vor scoate urechile si osul amar, crestam subtire pe ambele parti dupa care il spalam din nou si il tamponam cu servetele absorbante. Pregatim faina in amestec cu malaiul, usturoiul granulat si sarea. Vom trece...
Peste la cuptor in crusta de susan bicolor servit cu orez negru si lamaie
Curatam fileurile de peste iar daca pestele a fost congelat il lasam sa sa decongeleze departe de sursa de caldura, dupa aceea tamponam pentru a indeparta surplusul de apa. Curatam ceapa, telina si morcovul le taiem si le punem la fiert pentru a avea stoc de legume necesar pentru...
Somon in stil asiatic
Se ia o folie de aluminiu care se pune in 2-3 fasii pentru a fi mai rezistenta care se va face stil corabioara, se pun legumele se aseaza in varf fileul de somon, vom pute uleiul de palmier, sosul de soia si otetul, adaugam semintele de susan si deasupra punem untul taiat in patru-cinci...
Peste in mantie
Cartofii se curata de coaja si se dau pe razatoare se va face ca un pat de cartofi se sareaza si se ung cu ulei, se taie marint si rodiile decat pulpa fara seminte si coaja, precum si ceapa verde, se amesteca bine, se sareaza si pipereaza si se adauga si cimbru. Se fac paturi pe care se adauga...
Rulou de pastrav servit cu sos de mere si menta
Pregatim farsa cu care sa umpleu pastravul dupa cum urmeaza, taiem somonul in bucatele mici la fel procedam si cu macroul care in prealabil a fost depielat si s-au indepartat oasele, intr-o tigaie punem 2-3 cubulete de unt cand s-a topit adaugam pestele lasam 2 minute si adaugam vinul, cand se...
File de cod alb Alaska
Fileurile se taie in doua sau in trei in functie de marimea lui, dupa care introducem bucatile de peste in lapte in care am adaugat, sare, piper si praf de rosii uscate la soare, lasam 10 minute. Dupa care scoatem bucatile de peste le tamporam de surplusul de lapte, dupa care batem...
Somon in crusta de masline
Se iau fileurile de somon, se depieleaza, se ung cu zeama de lamaie si se pipereaza. Intr-o tigaie se pune 1 cub de unt si se adauga ulei de masline, dupa ce untul s-a topit se vor adauga bucatile de peste si se vor lasa la foc 5-7 minute doar pe o parte dupa care se vor scoate si se vor...
File de salau cu crusta de piure picant
Alegem doua bucati de file de salau mai late, pe fiecare le taiem pe jumatate, se ung cu zeama de lamaie se sareaza si pipereaza cu piper alb, dupa care pe trei dintre ele le facem rulouri si le prindem cu scobitori. Concomitent intr-o tigaie punem trei rondele de portocale foarte subtiri si le...
Pastrav somonat cu sos exotic picant
Pestele in prealabil a fost desolzat si i s-a curatat abdomenul, s-a taiat coada se va portiona, dupa care se spala, sterge si se sareaza un pic. Pregatim crusta se amesteca ingredientele si vom unge pestele cu aceasta, dupa care ungem o forma de chec cu ulei si asezam hartia de...
Dorada umpluta pe pat de legume
1 bucata peste(Dorada) aproximativ 900 g Se curate legumele, dupa care se taie:morcovul, rondele, prazul fasii iar celelalte legume cubulete, rosiile cherry se lasa intregi sau se taie in jumatate, ceapa se taie julien, dupa ce avem legumele pregatite se va unge tava aragazului in care...
Aperitiv din somon(Trandafir)
Se feliaza lamaile foarte subtire, pe o felie de lamaie se va aseza 2 felii subtiri de somon care s-au rulat si au format un trandafiras de somon, in mijloc se va pune cu posul(cornetul de ornat) pasta de branza Philadelphia, aceasta se va pune in varful ruloului, se va orna cu un fir de marar si...
Salata de rucolla cu peste afumat
Pestelui afumat i se indeparteaza capul si incepe sa se scoata carnea de pe piele, se desfac bucati de carne; rucolla se spala si se usuca, se adauga pestele peste, se taie castravetii acrii in feliute subtiri, se adauga maslinele feliate si migdalele, se toaca ceapa rosie jullien si firele de...
Rondele de fitofag cu cartofi umpluti
Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare si o lingurita de otet, cartofii vor fierbe in coaja. Se lasa pana sunt trei sferturi fierti dupa care se scot si se lasa sa se raceasca Separat vom lua medaliobul de fitofag in clatim intr-un jet de apa rece, dupa care se va tapeta cu hartie...
File de crap cu garnitura de mere
Pestele se spala, se unge cu ulei de masline si se pune ceapa verde tocata, un strop de malai pe deasupra si usturoi pisat si se lasa 2-3 minute pe fiecare parte la fript pe gratar, dupa care se pun felii de sunca si se continua frigerea pestelui cu bucatile de sunca, intorcandu-se pe...
Peste cu fructe de mare
Se asezoneaza fileul de salau si se unge in prealabil cu ulei de masline, de jur imprejur se pun fructele de mare(care sunt prefierte), se sareaza, pipereaza, se adauga cateii de usturoi taiati fin, se pun caperele. Se stropeste cu vin, se pune un praf de rosii si putina boia dulce/picanta dupa...
File de pangasius cu buchetele de sparanghel
Se unge tava de la aragaz cu putin ulei si se va aseza rosiile taiate rondele in straturi, peste rosii asezam file-urile de peste. Separat se va face o pasta din 150 de gr de cascaval, 100 gr susan, 4 catei de usturoi sos tomat, sare si piper, se mixeaza bine de tot, asezam aceasta pasta peste...
File de macrou cu legume sotate
Se ia pestele daca este congelat se lasa sa se dezghete la frigider fara al forta, dupa ce este dezghetat se trece la curatarea, transarea si spalarea pestelui, se tamponeaza pentru indepartarea surplusului de apa, se portioneaza se sareaza, pipereaza si se aseaza bucatile de peste la gratar....
Peste la gratar cu cartofi natur
Pestele se curata se spala se sterge si se pune pe grill, nu se da cu sare sa nu se prinda, cartofii se pun la fiert in apa cu sare si un pic de otet sa nu se sfarame. Pestele se-ntoarce pe ambele parti, iar cartofii dupa ce s-au fiert se scot se trec printr-un jet de apa rece, dupa care se...