nico15

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 15.04.2010

RETETE432
PRIETENI114
Retete / Peste

Tacos de peste

In Ton la 7 Aug 2017

Într-un castron mediu de adâncime, amestecati împreună ulei de măsline, suc de lime, pulbere de chili, cumin. Adăugati codul in aceasta marinada. Lăsati timp de 15 minute. Am spalat, curatat si taiat fin legumele, mai bine zis varza o taiem la mandolina, iar morcovul...

Avocado umplut cu ton

In Ton la 7 Aug 2017

  Se taie avocado in jumatate, se scoate samburele, dupa care, cu ajutorul unei linguri, scoatem si pulpa pe care o vom taia cubulete potrivite. Taiem ardeii, scurgem de excesul de ulei tonul, tocam fin coriandrul si le combinam, adaugam fasolea prefiarta si amestecam lejer. ...

Ceviche Tico de pescado (peste)

In Peste la 22 Mai 2017

Taiem fileul de peste in cubulete potrivite, nu foarte mici, taiem ceapa rosie cubulete, stoarcem lamaile si adaugam juice-ul peste peste, acesta il va marina. Taiem fin ardeiul iute, daca este prea puternic, ori punem mai putin, ori nu mai adaugam piper, gustati si este in functie de gustul...

Somon si creveti serviti cu paste nerro di sepia

In Somon la 21 Mai 2017

Punem apa la fiert, adaugam un praf de sare si putin ulei si lasam sa fiarba apa, de abia atunci adaugam pastele, pe care le lasam la fiert, in conformitate cu indicatia de pe pachet. Curatam creveti de cochilie, rupem capul crevetilor, taiem pe spate si inlaturam firisorul albastrui, dupa...

Somon en papiotte

In Somon la 7 Aug 2014

  Pregatim pestele dupa cum urmeaza, saram piperam si ii facem cateva crestaturi. Cartofii ii curatam, ii spalam si taiem in cubulete dupa care ii fierbem 15 minute, ii scurgem de apa si ii lasam in asteptare. Taiem ceapa verde oblic, ardeiul si rosiile cubulete.  ...

Pastrav “en papilotte”

In Pastrav la 16 Feb 2014

Se spala pestele, vom indeparta capul si vom trece la filetarea lui, dupa ce l-am filetat, verificam bine sa fi scos toata sira cu oase si vom spala din nou, tamponam bine pentru a indeparta surplusul de apa.  Facem o marinada (aceasta este buna si la pui) dupa cum urmeaza:  2...

Biban de mare cu legume la gratar si sos tartar

In Peste la 12 Apr 2013

Curatam pestele de solzi, curatam inauntru si spalam bine. Scoatem cele doua fileuri ale pestelui, le ungem cu ulei de masline si presaram piper. Punem gratarul la foc si lasam sa se-ncinga, sau daca este electric asteptam sa fie incins, temperatura trebuie sa fie in jur de 250°-300°C....

Somon cu orez prajit si sos de red curry

In Somon la 16 Noi 2012

Luam bucata de somon, verificam sa nu aiba oase, daca mai sunt oase le extragem cu atentie dupa care facem o marinada din sos de soia si adaugam mierea, lasam sa se combine bine, asezonam cu un pic de sare dupa care punem somonul si il lasam 15-20 de minute in marinada la frigider. In aceste...

Fileu de pastrav somonat cu garnitura de sfecla, mazare si chipsuri de pastarnac

In Pastrav la 25 Oct 2012

Pestele se fileteaza se spala si se va sterge cu prosoape absorbante, va trebui sa crestam pe spatele pestelui si sa punem un amestec de sare si condimente. Dupa aceea il vom praji in ulei si unt. Punem mazarea la fiert in apa cu sare, sfecla a fost in prealabil, coapta la cuptor, dupa care...

Papiota de salau

In Salau la 16 Iul 2012

  Am luat un salau pe care l-am desolzat, eviscerat, curatat si spalat, dupa aceea am taiat capul pestelui si am trecut la scoaterea fileurilor(filetat). Dupa aceea am scos pielea de pe peste si am trecut la pregatirea umpluturii dupa cum urmeaza: am fiert ouale si am taiat legumele bare....

Rulou de salau in foaie de orez servit cu garnitura de dovlecei, baby morcovi si baby pastarnac sote

In Salau la 15 Iul 2012

Avem cele doua fileuri, sarate si piperate, intre ele vom adauga o felie de grapefruit, o bara de morcov, una de pepene si un ou de prepelita. Ouale au fost fierte in avans si barele de morcovi trase in unt, dupa aceea le asezam pe fileu: morcovul, grapefruit, pepenele si oul, rulam strans,...

Pastrav somonat in foietaj

In Pastrav la 6 Iul 2012

Se ia pastravul si se desolseaza, se eviscereaza, se curata in interior, se spala bine, dupa care se va taia si arunca capul si ne vom ocupa de scoaterea fileurilor.  Pentru pastrav in foietaj trebuie sa scoatem pielea, un mic truc pe care si eu l-am invatat de la Marian, profesorul nostru...

Peste prajit cu mamaliguta cu pasta de tomate, cu sos de capere

In Crap / Caras la 2 Iul 2012

Pestele se spala, se curata de solzi si se eviscereaza, se curata de intestine, se vor scoate urechile si osul amar, crestam subtire pe ambele parti dupa care il spalam din nou si il tamponam cu servetele absorbante. Pregatim faina in amestec cu malaiul, usturoiul granulat si sarea. Vom trece...

Peste la cuptor in crusta de susan bicolor servit cu orez negru si lamaie

In Peste la 1 Iul 2012

Curatam  fileurile de peste iar daca pestele a fost congelat il lasam sa sa decongeleze departe de sursa de caldura, dupa aceea tamponam pentru a indeparta surplusul de apa. Curatam ceapa, telina si morcovul le taiem si le punem la fiert pentru a avea stoc de legume necesar pentru...

Somon in stil asiatic

In Somon la 10 Oct 2011

Se ia o folie de aluminiu care se pune in 2-3 fasii  pentru a fi mai rezistenta care se va face stil corabioara, se pun legumele se aseaza in varf fileul de somon, vom pute uleiul de palmier, sosul de soia si otetul, adaugam semintele de susan si deasupra punem untul taiat in patru-cinci...

Peste in mantie

In Pastrav la 1 Sep 2011

Cartofii se curata de coaja si se dau pe razatoare se va face ca un pat de cartofi se sareaza si se ung cu ulei, se taie marint si rodiile decat pulpa fara seminte si coaja, precum si ceapa verde, se amesteca bine, se sareaza si pipereaza si se adauga si cimbru. Se fac paturi pe care se adauga...

Rulou de pastrav servit cu sos de mere si menta

In Pastrav la 28 Aug 2011

Pregatim farsa cu care sa umpleu pastravul dupa cum urmeaza, taiem somonul in bucatele mici la fel procedam si cu macroul care in prealabil a fost depielat si s-au indepartat oasele, intr-o tigaie punem 2-3 cubulete de unt cand s-a topit adaugam pestele lasam 2 minute si adaugam vinul, cand se...

File de cod alb Alaska

In Peste la 16 Mai 2011

Fileurile se taie in doua sau in trei in functie de marimea lui, dupa care  introducem bucatile de peste in lapte in care am adaugat, sare, piper si praf de rosii uscate la soare, lasam 10 minute.  Dupa care scoatem bucatile de peste le tamporam de surplusul de lapte, dupa care batem...

Somon in crusta de masline

In Somon la 20 Apr 2011

Se iau fileurile de somon, se depieleaza, se ung cu zeama de lamaie si se pipereaza. Intr-o tigaie se pune 1 cub de unt si se adauga ulei de masline, dupa ce untul s-a topit se vor adauga bucatile de peste  si se vor lasa la foc 5-7 minute doar pe o parte dupa care se vor scoate si se vor...

File de salau cu crusta de piure picant

In Salau la 20 Apr 2011

Alegem doua bucati de file de salau mai late, pe fiecare le taiem pe jumatate, se ung cu zeama de lamaie se sareaza si pipereaza cu piper alb, dupa care pe trei dintre ele le facem rulouri si le prindem cu scobitori. Concomitent intr-o tigaie punem trei rondele de portocale foarte subtiri si le...

Pastrav somonat cu sos exotic picant

In Pastrav la 26 Feb 2011

  Pestele in prealabil a fost desolzat si i s-a curatat abdomenul, s-a taiat coada se va portiona, dupa care se spala, sterge si se sareaza un pic. Pregatim crusta se amesteca ingredientele si vom unge pestele cu aceasta, dupa care ungem o forma de chec cu ulei si asezam hartia de...

Dorada umpluta pe pat de legume

In Peste la 22 Feb 2011

1 bucata peste(Dorada) aproximativ 900 g Se curate legumele, dupa care se taie:morcovul, rondele, prazul fasii iar celelalte legume cubulete, rosiile cherry se lasa intregi sau se taie in jumatate, ceapa se taie julien, dupa ce avem legumele pregatite se va unge tava aragazului in care...

Aperitiv din somon(Trandafir)

In Somon la 21 Feb 2011

Se feliaza lamaile foarte subtire, pe o felie de lamaie se va aseza 2 felii subtiri de somon care s-au rulat si au format un trandafiras de somon, in mijloc se va pune cu posul(cornetul de ornat) pasta de branza Philadelphia, aceasta se va pune in varful ruloului, se va orna cu un fir de marar si...

Salata de rucolla cu peste afumat

In Peste la 21 Feb 2011

Pestelui afumat i se indeparteaza capul si incepe sa se scoata carnea de pe piele, se desfac bucati de carne; rucolla se spala si se usuca, se adauga pestele peste, se taie castravetii acrii in feliute subtiri, se adauga maslinele feliate si migdalele, se toaca ceapa rosie jullien si firele de...

Rondele de fitofag cu cartofi umpluti

In Peste la 7 Feb 2011

Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare si o lingurita de otet, cartofii vor fierbe in coaja. Se lasa pana sunt trei sferturi fierti dupa care se scot si se lasa sa se raceasca Separat vom lua medaliobul de fitofag in clatim intr-un jet de apa rece, dupa care se va tapeta cu hartie...

File de crap cu garnitura de mere

In Crap / Caras la 5 Dec 2010

 Pestele se spala, se unge cu ulei de masline si se pune ceapa verde tocata, un strop de malai pe deasupra si usturoi pisat si se lasa 2-3 minute pe fiecare parte la fript pe gratar, dupa care se pun felii de sunca si se continua frigerea pestelui cu bucatile de sunca, intorcandu-se pe...

Peste cu fructe de mare

In Salau la 29 Noi 2010

Se asezoneaza fileul de salau si se unge in prealabil cu ulei de masline, de jur imprejur se pun fructele de mare(care sunt prefierte), se sareaza, pipereaza, se adauga cateii de usturoi taiati fin, se pun caperele. Se stropeste cu vin, se pune un praf de rosii si putina boia dulce/picanta dupa...

File de pangasius cu buchetele de sparanghel

In Pangasius la 24 Noi 2010

Se unge tava de la aragaz cu putin ulei si se va aseza rosiile taiate rondele in straturi, peste rosii asezam file-urile de peste. Separat se va face o pasta din 150 de gr de cascaval, 100 gr susan, 4 catei de usturoi sos tomat, sare si piper, se mixeaza bine de tot, asezam aceasta pasta peste...

File de macrou cu legume sotate

In Peste la 15 Noi 2010

Se ia pestele daca este congelat se lasa sa se dezghete la frigider fara al forta, dupa ce este dezghetat se trece la curatarea, transarea si spalarea pestelui, se tamponeaza pentru indepartarea surplusului de apa, se portioneaza se sareaza, pipereaza si se aseaza bucatile de peste la gratar....

Peste la gratar cu cartofi natur

In Peste la 15 Noi 2010

Pestele se curata se spala se sterge si se pune pe grill, nu se da cu sare sa nu se prinda, cartofii se pun la fiert in apa cu sare si un pic de otet sa nu se sfarame. Pestele se-ntoarce pe ambele parti, iar cartofii dupa ce s-au fiert se scot se trec printr-un jet de apa rece, dupa care se...

Afisate 1 - 30 din 42 retete    

Postari recente

publicat la 23.11.2017

Enchilada cu carne de pui

publicat la 07.08.2017

Tacos de peste

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 23

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]