Luam bucata de somon, verificam sa nu aiba oase, daca mai sunt oase le extragem cu atentie dupa care facem o marinada din sos de soia si adaugam mierea, lasam sa se combine bine, asezonam cu un pic de sare dupa care punem somonul si il lasam 15-20 de minute in marinada la frigider.
In aceste timp ne apucam de orez, exista mai multe tipuri, orezul poate fi cumparat gata pre-fiert, dar putem sa-l fierbem si noi, facem proportia corecta 1/3 adica la 150 g de orez aproximativ 400-450 ml de apa, adaugam un pic de ulei si lasam sa fiarba. Separat spalam, curatam, spalam din nou si tocam marunt legumele(brunoise). Pregatim si o omleta dintr-un ou si o vom lasa in asteptare. In acest timp adaugam ulei in tigaie si vom sota legumele cand acestea sunt facute se adauga orezul care in acest timp s-a fiert. Adaugam omleta taiata fin si adaugam 2 linguri de sos de soia, umbland repede cu tigaia sa nu se prinda orezul dupa care luam de pe foc
Ne pregatim de sos, curatam si radem ghimbirul, adaugam celelalte ingrediente si lasam pe foc la foc potrivit, lasam sa scada si sa se-ngroase sosul nostru.
Luam somonul din marinada si il vom praji in tigaie cateva minute pe partea cu pielea dupa care lasam un minut si pe partea cealalta dupa care scoatem pestele din tigaie, il punem pe o farfurie si il vom unge cu sosul facut de noi pe ambele parti dupa care il vom da la cuptor 12-15 minute, in ultimele 5 minute scoatem si vom mai unge din nou cu sos si adaugam seminte de susan alb/negru si il vom mai coace inca 5 minute.
Dupa aceea se va decora ca in imaginile alaturate si Pofta Buna.