Papiota de salau

de nico15 in Salau, 16 Iul 2012 | 6165 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 fileuri de salau (200 g fiecare)
  • 2 oua de prepelita
  • morcov
  • telina
  • ceapa
  • usturoi
  • pepene galben
  • verdeturi
  • sare
  • piper
  • unt
  • ulei
  • capere
  • busuic
  • fresh de lamaie
  • vin alb
  • soia
  • spanac
  • 200 g busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papiota de salau:

 

Am luat un salau pe care l-am desolzat, eviscerat, curatat si spalat, dupa aceea am taiat capul pestelui si am trecut la scoaterea fileurilor(filetat). Dupa aceea am scos pielea de pe peste si am trecut la pregatirea umpluturii dupa cum urmeaza: am fiert ouale si am taiat legumele bare. Am asezat pe fileul de salau, un ou de prepelita, o bara de telina, una de morcov si una de pepene galben si patrunjel, saram si piperam, dupa care am rulat bine si am pus in folia de aluminiu, l-am pus la fiert in apa cu sare cand apa era deja calda.

Lasam sa fiarba maxim 20 de minute dupa care scoatem si lasam sa se raceasca, de abia dupa ce se raceste se va taia.

Spanacul se spala, se fierbe se scurge de zeama in care a fiert  dupa care se va toca si se va lasa in asteptare. Tocam o ceapa brunoise si dupa aceea usturoiul la fel marunt, adaugam unt si ulei in tigaie dupa care adaugam ceapa si usturoiul si le sotam dupa care adaugam spanacul si lasam sa se soteze. Mai tragem la tigaie 2-3 bare de morcov.

Pentru a da o nuanta de fresh vom alterna si incadra spanacul cu o rondea de pepene galben.

Vom pregati si un dressing dupa cum urmeaza: unt, fresh de lamaie, capere, vin alb, sare, piper si 3-4 picaturi de sos de soia.

Decoram cu frunze de busuioc.

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papiota de salau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

nico15 1

18.07.2012, 00:00

Va multumesc si evident va invit la o portie. Pofta Buna

nico15 1

29.07.2012, 16:08

Multumesc dragelor.

Bya Ralu 1

15.09.2012, 10:23

bun bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salau ca-n Ardeal