File de pangasius cu buchetele de sparanghel

de nico15 in Pangasius, 24 Noi 2010 | 5812 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3-5 rosii
  • 5-6 fileuri de pangasius de marime potrivita
  • 1 ceasca de vin alb demisec,
  • Pentru pasta care se va adauga pe peste:
  • 150 gr de cascaval
  • 100 gr de susan
  • 4 catei de usturoi
  • sos tomat un pic iute,
  • sare,
  • piper,
  • 2-3 linguri de pasta de rosii uscate la soare
  • 300-350 de grame de sparanghel(aproximativ 3 bucati la un pachetel)
  • 6 felii de prosciuto
  • 100 gr de unt
  • Pentru sosul alb:
  • 100-150 gr de smantana
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca de vin alb demisec
  • 100 gr de blue cheese
  • 100 gr de nuci
  • 100 gr unt
  • sare,
  • piper,
  • ulei
  • Décor:
  • frunze de salata verde,
  • lamaie,
  • parmezan
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de pangasius cu buchetele de sparanghel:

Se unge tava de la aragaz cu putin ulei si se va aseza rosiile taiate rondele in straturi, peste rosii asezam file-urile de peste. Separat se va face o pasta din 150 de gr de cascaval, 100 gr susan, 4 catei de usturoi sos tomat, sare si piper, se mixeaza bine de tot, asezam aceasta pasta peste fileurile de peste, se pune in tava o ceasca de vin alb demisec, se adauga si apa, se imbraca in folie de aluminiu se da la cuptor si se lasa aproximativ 20-25 de minute.

Se indeparteaza partea lemnoasa a sparanghelului dupa care se pune la fiert in apa cu sare, se lasa aproximativ 7-10 minute, dupa care se-ncearca daca este facut, daca nu se mai lasa pana cand este fiert, dupa care se scurge si se da in asteptare. Se ia o tigaie in care se va pune 100 gr de unt si se va trage la tigaie sparanghelul, dupa care se va scoate sparanghelul se vor pune 3 bucati in feliile de prosciuto se va forma un buchetel care se va mai trage 2 minute in unt in aceeasi tigaie.

Dupa ce au trecut cele 20-25 de minute, timp necesar pregatirii pestelui scoatem folia de aluminiu sa verificam daca nu este gata se va mai da maximum 5-10 minute la cuptor fara folie de aluminiu.

Va trebui sa servim buchetelele de sparanghel cu un sos alb format din urmatoarele ingrediente: ceapa tocata marunt se caleste in unt , se adauga branza blue cheese, smantana precum si ceasca de vin alb si nucile aproape de sfarsit, sare, piper. Se decoreaza cu salata verde, lamaie si parmezan ca in fotografiile alaturate.
Pofta Buna

Din pacate fotografiile sunt facute cu telefonul si nu se vad prea bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "File de pangasius cu buchetele de sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri din pangasius cu somon afumat