Se spala pestele, vom indeparta capul si vom trece la filetarea lui, dupa ce l-am filetat, verificam bine sa fi scos toata sira cu oase si vom spala din nou, tamponam bine pentru a indeparta surplusul de apa.
Facem o marinada (aceasta este buna si la pui) dupa cum urmeaza:
2 lingurite de mustar de Dijon
1 lingura de otet de mere
2 linguri de ulei de masline
Sare, piper
1 lingurita sos Worcester
20 ml de vin alb
Cu aceasta vom unge fileurile de peste. Curatam legumele si le taiem bastonase sau cubulete, telina o vom pune la fiert pentru 10 minute, dupa care se va scoate. Ardeiul se taie bastonase.
Luam o tava punem folie alimentara si vom trece la pregatirea pachetelelor(en pappilotte) in care vom pune pestele. Punem legumele, adaugam fileul de peste deasupra, mai adaugam daca a ramas vin si sigilam cu grija pachetelele. Dam la cuptor la 180 °C aproximativ 30 de minute.
Se aduce la masa in pachetel, iar acesta se desface in fata musafirilor.
Se serveste acompaniat de un pahar de vin alb demisec.
Pofta Buna.