Fileurile se taie in doua sau in trei in functie de marimea lui, dupa care introducem bucatile de peste in lapte in care am adaugat, sare, piper si praf de rosii uscate la soare, lasam 10 minute. Dupa care scoatem bucatile de peste le tamporam de surplusul de lapte, dupa care batem ouale si trecem bucatile de fileu de cod prin ou si faina, punandu-le la prajit intr-o tigaie in care in prealabil am pus un cub de unt si ulei de masline. Cand pestele este gata se scoate si se pune pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de ulei.
Ne apucam sa pregatim legumele, taiem ceapa, pe care a calim, adaugam ciupercile taiate jullien, ceapa verde, ardeiul, morcovul marunt, lamaia rondele fine ca si rosiile si ceapa verde toate acestea le calim dupa care le adaugam langa peste in tava si adaugam laptele in care am tinut pestele, dand la cuptor. Dupa aproximativ 10 minute adaugam cimbru si vinul si mai lasam maxim 10 minute, deoarece toate ingredientele erau deja preparate dar pentru amestecarea savorilor si aromelor le-am mai lasat un pic.
Pofta Buna