publicat la 25.06.2019
publicat la 23.11.2017
publicat la 07.08.2017
Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.
Bucataras.ro
[email protected]
Negresa a la Alina
Se ia o cratita in care se vor pune urmatoarele ingrediente: zaharul, untul, laptele si cele patru linguri de cacao si se lasa sa fiarba, se va da in vreo trei clocote dupa care se va lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se ia din sosul de ciocolata aproximativ 15 linguri si mai adaugam inca 2...
Pui dulce-acrisor
Legumele se taie in cuburi potrivite, ceapa se taia mai marunt, se pune ulei in tigaie si se adauga ceapa, dupa ce aceasta se soteaza vom adauga si restul legumelor, ananasul se va adauga ultimul, taiat cubulete. Pieptul de pui se taie in fasii potrivite de grosime si bucatile se vor da prin...
Raviolli de spanac pe pat de praz
Se spala si se curata prazul, se tai bucati de 2-3 centimetri lungime si se taie longitudinal, dupa care se va pune la sotat in ulei de masline dupa ce si-a schimbat culoarea se adauga stoc de pui si o crenguta de cimbru si se lasa pana scade si se reduce lichidul iar prazul este moale si gustos....
Cotlet de porc cu susan servit cu piure de cartofi
Cotletul se aranjeaza, se scoate carnea de pe os si se va imbraca osul in staniol sa nu se arda, dupa care bucatile de carne se ung cu ulei se sareaza si pipereaza si se fac mici incizii in carne unde se vor introduce fasii de usturoi. Acestea se pun intr-o tigaie in care am topit unt si am...
Tarta cu Spanac
Se pune faina intr-un castron de dimensiuni mijlocii, se va adauga untul taiat cubulete, oul si sarea si se va framanta, acesta va fi baza noastra pentru tarta.Aceasta compozitie o vom da la cuptor 30 de minute. In acest timp vom pune uleiul intr-o cratita si vom adauga ceapa pe care o vom sota...
Salata din piept de pui cu sos hollandaise
Punem pe gratar pieptul de pui, care in prealabil a fost uns cu ulei, sarat si piperat cu moderatie. Spalam salata si o rupem, stoarcem lamaia peste asezam, fileurile de peste anchoise. Dupa ce pieptul de pui s-a facut pe gratar bine pe ambele parti, il lasam cateva minute in relax dupa care il...
Cotlet de porc cu piure de fasole rosie
Se ia bucata de cotlet si se scot bucati de carne si piele de pe oase, pentru a ramane osul fara carne, dupa ce am terminat de aranjat bucata de carne, trecem la pregatirea umpluturii. Amestecam intr-un bol:mascarpone cu branza de vaci, ardeiul iute tocat marunt si prunele taiate fin, saram...
Hamburger Gourmet a la Nico
Carnea se toaca marunt la fel se procedeaza si cu ceapa se sareaza, pipereaza si amestecam bine adaugam si pesmetul, dupa care asezam feliile de bacon iar deasupra punem carnea in amestec cu ceapa, peste acestea adaugam 4-5 oua fierte tari. Eu am pus decat trei oua dar trebuiau mai multe,...
Lolly Pops din aripioare de pui(picante) cu susan si jeleu de sfecla
Se iau aripioarele si se taie partea de sus a aripioarei, vor ramane doua doua bucati in cadrul aripei, aceasta se va impinge pana se va rupe si vom impinge pana vor iesii doua oase mici. Pe unul dintre oase il vom scoate cu mare grija, dupa care carnea din aripioara o vom inveli in jurul osului...
Tagliatelle cu dovlecel, bacon si sofran
Pregatim aluatul de tagliatelle amestecam ouale cu faina si sarea, incepem framantarea, daca observam ca este tare, punem putina apa la incalzit, sa fie calduta si adaugam putin, numai daca este necesar, eu nu am adaugat niciodata dar daca este prea tare se poate adauga putina apa calduta....
Linguini cu negru de sepia, creveti si scoici
1. Incalziti uleiul intr-o cratita si adaugati ceapa si usturoiul. Tineti pe foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand prinde culoare aurie, adaugati jumatate din cantitatea de patrunjel, adaugati chilly cayene, sare si piper dupa cateva minute adaugati si vinul si lasati sa fiarba...
Chicken curry - Curry de pui
Am pus intr-o craticioara ulei, dupa care am adaugat condimentele(chilly, curry, cardamom, turmenic, cumin, stelutele de anason, scortisoara, cuisoarele, am taiat ceapa, usturoi, lemon gras-ul marunt si am curatat si ras galangarul, le-am adaugat peste condimente, facand ...
Placinta cu mere( aluat cu amoniac)
Merele se spala, dupa aceea se rad, pentru a nu oxida si asi schimba culoarea, se stoarce zeama de lamaie peste si se vor cali in tigaie in putin unt, se va adauga peste zaharul, scortisoara cand sunt gata se dau in asteptare. Ne vom ocupa de aluat, se amesteca toate ingredientele si se va adauga...
Valdostana de pui cu risotto
Se pune sfecla la copt, pana este facuta 1-1 ½ ora dupa care se-ncearca daca mai trebuie se mai lasa, daca este facuta se scoate, se curata, se blendeaza si se lasa in asteptare. Se ia pieptul de pui de pune folie de plastic si se va trece la aplatizarea lui, dupa care intr-o tigaie vom...
Briose cu banana si ciocolata
Se vor freca ouale cu zaharul, pana acesta se va dizolva. Punem intr-un vas apa pentru bain-marie, iar deasupra asezam un alt vas care nu va trebui sa atinga apa din vasul de jos. Adaugam ciocolata pe care in prealabil au rupt-o in bucati mai mici sau am ras-o pe razatoare, de asemeni adaugam si...
Rulada din piept de pui servita cu bacon si legume
Pregatim o marinada dupa cum urmeaza: taiem usturoiul, tocam ghimbirul doar jumatate din cantitate, punem ceasca de vin, adaugam otetul balsamic, mierea, sare, piper, adaugam ceapa si morcovul taiat potrivit se amesteca bine si se adauga carnea, pe care o putem lasa minim doua ore dar se poate...
Cotlet de porc cu jeleu de sfecla servit in mod festiv
Facem o marinada pentru carne dupa cum urmeaza: 1 ceapa taiata jullien 1 morcov taiat rondele ½ ceasca de vin rosu cimbru sare, piper si ulei Aceasta se lasa aproximativ doua ore. Vom pune sfecla rosie la copt in tava aproximativ...
Muschiulet de porc “en pappiotte” servit cu ciupercute umplute si sos de vin
Muschiuletul de porc se fasoneaza dupa care se va cresta pe mijloc pentru a-l umple cu lemon gras, ceapa verde si galangar dupa cum urmeaza. Se taie lemon grasul si ceapa verde oblic in fasii cat mai subtiri, la fel se feliaza si galangarul si ardeiul iute. Acestea se trag cateva minute la tigaie...
Cheesecake cu rodie
Rupeti biscuiti in bucati si punetii intr-un robot de bucatarie, mixati bine pana vor fi sfaramati bine, se topeste untul si topit se amesteca bine in biscuiti, acesta va fi blatul prajiturii noastre. Vom lua o forma rotunda de metal cu fund detasabil cu diametru de 20-22 cm si vom pune hartie de...
Muschi de porc cu ciuperci prezentat altfel
Taiem muschiul de porc in 6-8 bucati, saram, piperam si ungem fiecare bucata cu ulei, pe fiecare bucata punem cate o frunza de salvie si deasupra adaugam o felie de prosciutto crudo nu foarte subtire, dupa care le prajim cu prosciuto in jos prima data. Dupa care intoarcem bucatile de...
Paella cu fructe de mare
Se pune unt si ulei in tigaie si se vor adauga fructele de mare cat sa se soteze. In alta tigaie vom adauga legumele, ceapa si ardeiul taiat foarte marunt. dupa ce au fost sotate se vor adauga fructele de mare peste legume si vom adaugam si mazarea, proaspata sau congelata. Dupa aceasta...
Prajitura usoara cu mere
Toate se amesteca pur si simplu si se pune compozitia in tava unsa si tapetata cu faina. In timpul coacerii se pregateste glazura care se punea deasupra: Se pun pe foc si cand clocotesc se da la o parte de pe foc si se pune esenta de rom Atentie in ce tava puneti deoarece prajitura...
Rulada de pui cu legume, soldatei de orez si pastarnac
Curatam legumele le spalam si taiem fasii pe lungime subtiri, dupa care punem un cub de unt si ulei si le vom sota la tigaie. Dupa ce sunt sotate le scoatem si le punem pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de grasime. Punem orezul la fiert in proportie de 1 la 3, o cana de orez,...
Cotlet de vitel umplut cu garnitura de cartofi dulci si sparanghel
Se ia bucata de cotlet si daca nu este curatata se va curata carnea de pe os sa il facem cat mai interesant de prezentat. Dupa aceea intr-o tigaie fara ulei punem fisticul si il lasam un pic sa se prajeasca, dupa care il punem intr-un prosop si il frecam bine cat sa se ia coaja si sa...
Piept de rata cu varza exotica,
Pt marinada : ulei, vin rosu, menta, zeama de portocala, boabe de piper si ienibahar sparte,sare si o lingurita de miere, sare Se pune pieptul de rata in marinada formata din ingredientele de mai sus si se lasa aproximativ 30 de minute. In acest timp ne apucam de taierea verzei cat mai...
Valdostana de pui
Se ia bucata de piept de pui, se pune intre folia de plastic si se va bate pentru a se subtia si intinde bucata de carne, dar sa nu fie prea subtire, se sareaza si pipereaza se da prin faina si se va pune la prajit intr-o tigaie cu putin ulei ,2-3 minute pe fiecare parte dupa care se va...
Rulada de pui umpluta cu unt de fistic si sparanghel
Se ia pieptul de pui se, va pune intre doua foi de plastic si se va bate, pentru a se subtia si a lua foartma corespunzatoare ruladei noastre, se sareaza si pipereaza. In acest timp punem ardeiul gras(pentru sos) la copt si taiem ceilalti ardei in fasii subtiri. Trecem la pregatirea...
Tarta Tatin
Se curata merele de coaja, si se taie mai mare in sferturi sau in felii mai subtiri, eu am ales varianta a doua. Dupa ce am feliat merele le stropim cu zeama de lamaie sa nu se oxideze. Intr-o forma de tarta sau cratita in care doriti sa faceti tarta puneti zaharul sa se caramelizeze, mare...
Cotlet de miel servit cu piure de fasole si legume sotate
Punem fasolea la inmuiat cu o seara inainte, a doua zi aruncam apa si punem fasolea cu alta apa la fiert. Taiem un morcov, o ceapa si un pastarnac in cubulete mijlocii si le punem impreuna cu fasolea la fiert, saram si punem un pic de ulei si lasam sa fierba. Cotletele le aranjam putin,...
Vitel Milanez (Veal Milanese) 2 portii
Luam cele 2 cotlete de vitel, le infasuram in folie de plastic si le batem un pic cu ciocanul de batut carne. Saram si piperam. Radem parmezanul pe razatoarea mica si il amestecam cu cimbrul/busuiocul tocat marunt si cu pesmet. Trecem cotletul de vitel prin faina, ou batut si prin amestecul...