Cotlet de porc cu jeleu de sfecla servit in mod festiv

de nico15 in Porc, 10 Dec 2011 | 4676 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1-2 bucati de cotlet de porc
  • 1-2 bucati de sfecla
  • 1 hrean
  • 1-2 cartofi
  • 15 boabe de bob(l-am achizitionat inghetat de la magazinul chinezesc din Dragonul Rosu)
  • 1-2 rosii cherry
  • 1 pahar de vin rosu
  • 30 g de smantana
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • ulei,
  • unt
  • cimbru
  • sare, piper
  • 1 pachetel de gelatina
  • 20 g de parmezan  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu jeleu de sfecla servit in mod festiv:

 

Facem o marinada pentru carne dupa cum urmeaza:

  • 1 ceapa taiata jullien
  • 1 morcov taiat rondele
  • ½ ceasca de vin rosu
  • cimbru
  • sare, piper si ulei


Aceasta se lasa aproximativ doua ore. Vom pune sfecla rosie la copt in tava aproximativ doua ore, daca dupa expirarea timpului nu este coapta(se-ncearca cu o furculita) adica moale se va continua coacerea. Dupa expirarea timpului(pentru marinada) se scoate carnea si se va aranja cotletul, adica nu vom lasa carne pe osul cotletului ca in imaginea alaturata. Dupa ce carnea a fost aranjata(sarata, piperata si cu un praf de cimbru) o vom trage in unt si ulei in tigaie doua minute pe fiecare parte dupa care o vom introduce la cuptor 20-25 de minute la foc potrivit. Vom aranja un pat din catofi si vom adauga cotletele peste.  Verificam daca sunt facute cotletele si cartofii iar daca la expirarea timpului sunt facute, se scot se acopera cu folie si se lasa in asteptare.

 Sfecla este coapta, o vom decoji si o vom taia in cubulete potrivite, curatam si hreanul si il radem pe razatoarea mica, impartim cantitatea de sfecla in doua, din prima vom face un piure de sfecla rosie cu hrean si putina smantana lichida. Din cealalta parte vom face un jeleu de sfecla si un dressing bazat tot pe sfecla.

 Piure:Punem intr-un blender sfecla, hreanul, smantana lichida, saram si piperam acesta trebuie sa fie cremos di foarte fin.

Jeleu: Punem 80% din cealalta parte de sfecla in blender si adaugam ½ de ceasca de apa clocotita putin cate putin(daca mai trebuie mai adaugam), blendam bine in acelas timp punem pe foc in una-doua linguri de apa rece un pliculet de gelatina, lasam sa se-n moaie dupa care o punem un pic pe foc cateva secunde fara sa se fiarba, dupa care o luam si o adaugam in jeleul nostru. Pregatim o tava de metal de dimensiuni potrivite, adaugam peste folie de plastic si punem jeleul nostru intr-un strat mediu spre ingust, intindem bine si nivelam sa aiba aceias dimensiune peste tot(mare atentie jeleul NU trebuie sa fie apos), dupa aceea dam la frigider, asteptand sa se-ntareasca acesta.

Dressingul:

Din restul de 20% de sfecla facem un dressing dupa cum urmeaza blendam restul de sfecla si adaugam restul de ½ de ceasca de vin rosu, picuram putin ulei si saram.

 In acelas timp punem boabele de bob(un fel de fasole) la fiert, iar dupa ce sunt fierte nu sparte, se vor trage in unt.

 Verificam daca jeleul este facut, daca este facut se va taia niste cubulete potrivite si se va aranja farfuria ca in imaginile alaturate. Aranjam si piureul cu ajutorul unui cerc de metal adaugam cartofii peste care putem adauga parmezan(optional) si punem si dressingul.

 Pare cam mult de lucru dar produsul final incanta prin: calitate, gust si rafinament, sper sa va placa.

 Pofta Buna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu jeleu de sfecla servit in mod festiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc in crusta de piper verde si sos de rodii