Piept de rata cu varza exotica,

de nico15 in Rata, 23 Oct 2011 | 7462 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata piept de rata
  • 130 g de bacon
  • ½ varza rosie
  • 1-2 portocale
  • 60 g de unt
  • 3 lingurite de zahar
  • 30 ml de cognac
  • 2 mere
  • scortisoara
  • 100 ml vin rosu
  • sare, piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu varza exotica,:

Pt marinada: ulei, vin rosu, menta, zeama de portocala, boabe de piper si ienibahar sparte,sare si o lingurita de miere, sare

Se pune pieptul de rata in marinada formata din ingredientele de mai sus si se lasa aproximativ 30 de minute. In acest timp ne apucam de taierea verzei cat mai subtire. Taiem baconul julien si in tragem la tigaie pana se rumeneste frumos dupa care adaugam varza care va prelua din savoarea baconului, lasam sa se inmoaie varza si adaugam vinul rosu, zaharul, scortisoara, adaugam sare si piper si lasam sa scada.

Luam o tigaie non-aderenta iar in ea vom pune pieptul de rata, caruia in prealabil ii vom face un grilaj pe partea cu grasimea, aceasta va trebui sa fie partea care se va aseza in tigaie prima(deci cu grasimea in jos) nu se adauga nici un pic de ulei sau grasime deoarece aceasta isi va lasa suficienta grasime. Lasam 7 minute dupa care intoarcem si pe cealalta parte, dupa ce i-am dat o fata, pieptul de rata va fi dat la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, va trebui incercat, carnea va trebui sa ramana un pic roze, iar temperatura ideala cand pieptul va fi facut va trebui sa fie in jur de 70 de grade. Dupa care scoatem pieptul il invelim in folie si asteptam sa montam preparatul.

 Curatam cele doua mere de coaja si seminte si va trebui sa le facem un piure(blender) sau putem sa le taiem julien, acest piure rezultat il vom adauga peste varza noastra.Incercam varza sa vedem daca mai trebuie ceva de adaugat sau daca este suficient de dulce daca nu este suficient de facuta mai adaugam un pic de vin si continuam gatirea.

 Trecem la pregatirea sosului: luam untul pe care il taiem in cubulete dandu-le prin faina dupa care scuturam surplusul, in punem in tigaie iar cand acesta s-a topit adaugam feliile de la o portocala, adaugam sucul de la cealalta portocala si coaja taiata foarte fin si curatata foarte bine de partea alba(deoarece aceasta da amareala).

Se lasa sa se reduca; aproape de final adaugam si cognacul si mai lasam putin cat sa prinda un gust deosebit.

Vom monta preparatul ca in fotografiile alaturate.

 Pofta Buna

 

P.S: Nu va luati dupa data de pe fotografii nu este setat corect data in aparat.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu varza exotica," nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de rata cu sos de mere si cimbru