Rupeti biscuiti in bucati si punetii intr-un robot de bucatarie, mixati bine pana vor fi sfaramati bine, se topeste untul si topit se amesteca bine in biscuiti, acesta va fi blatul prajiturii noastre. Vom lua o forma rotunda de metal cu fund detasabil cu diametru de 20-22 cm si vom pune hartie de copt iar peste vom aseza blatul de biscuiti, vom presa bine cu ajutorul unei linguri.
Dupa aceasta operatiune dam forma la frigider 20-30 de minute, timp necesar pentru a ne apuca de pregatirea umpluturii dupa cum urmeaza: in robotul de bucatarie adaugam pe rand crema de branza, bobitele de rodie(se pot folosii si mure, afine, zmeura daca sunt congelate sa lasa sa se dezghete) si se incepe amestecarea.
Adaugam mierea si continuam mixarea dupa care scoatem amestecul rezultat intr-un bol si il lasam sa se odihneasca 5-7 minute timp in care noi ne vom ocupa sa batem frisca daca aceasta este lichida(la fel se poate adauga si frisca de la tub) dupa ce aceasta este gata, o lasam si pe ea cateva minute in asteptare, timp in care vom pregatii gelatina.
Gelatina se va inmuia in doua linguri de apa rece, dupa ce s-a dizolvat se va pune pe foc cat se se incalzeasca, nu se aduce la punctul de fierbere, se lasa cateva minute dupa care se va lua de pe foc si se va amesteca in crema de branza, dupa ce a fost incorporata, vom adauga frisca si vom aera compozitia, aceasta operatiune se va face manual nu cu ajutorul robotului de bucatarie sau mixerului. Aceasta crema se va adauga peste blatul de biscuiti de la frigider si se va lasa minim 1 -1 ½ , pana vom adauga la final si topingul din varful cheesecake-ului.
Dupa expirarea acestei perioade de timp, vom trece la pregatirea toppingului: gelatina se va inmuia in putina apa rece dupa care se va incalzi pe foc si se va adauga peste fructe si mierea care au fost amestecate deja intr-un alt bol, se amesteca bine sa intre gelatina in celelalte ingrediente si se va pune deasupra cremei de branza, dandu-se la frigider cel putin 2 ore.
In total trebuie ca cheescake-ul nostru sa stea cel putin 3 ore la frigider eu am lasat-o peste noaspte si s-a asezat mult mai bine. Cand doriti sa o scoateti din forma, veti folosii un cutit pe care il veti inmuia in apa calda, cu acesta veti dezlipi marginile prajiturii de pe forma si veti taia si felii aspectuoase. Pentru realizarea acestei retete m-am ghidat dupa reteta lui Donna Hay de aceea la tara voi trece originea din Australia.
Pofta Buna
1
Se taie cu cutitul cald(tinut in prealabil un pic in apa calda)
2
Se lasa peste seara in frigider
3
Nu se fierbe gelatina