nico15

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 15.04.2010

RETETE432
PRIETENI109
Retete

Mic dejun costarican

In Pui la 23 Oct 2012

Punem ulei intr-o tigaie in care vom adauga ceapa taiata cuburi mai mari si ardei cubulete mai mari(doar jumatate si cantitatea de ardei), lasam sa treaca savoarea din acestea in ulei si le scoatem(acestea nu ne mai trebuiesc se pot chiar arunca sau folosi la altceva). Taiem cateii de usturoi...

Supa-crema de ciuperci

In Supe la 23 Oct 2012

Se pune apa la fiert cu sare. Se curata: ceapa, morcovul, telina si se vor taia in cuburi mai mari, dupa care se adauga la fiert, se curate si cartofii si se adauga si acestia si se lasa sa fiarba 15 minute. Se curate ciupercile si se vor taia in sferturi si se vor adauga si acestea si se va...

Briose de pui cu piure

In Pui la 23 Oct 2012

Pentru inceput spalam pieptul si pulpele de pui le zvantam si trecem pulpele prin flacara, le spalam din nou si le punem in apa cu sare la fiert, le lasam sa fiarba si vom spuma,dupa aceea adaugam legumele, spalam, curatam si spalam din nou legumele, ceapa o taiem brunnoise, iar telina si...

Piept de rata cu piure si bacon crispy

In Rata la 23 Oct 2012

Se ia pieptul de rata si i se va face un grilaj pe partea cu grasimea, dupa care se va pune intr-o tigaie nonaderenta pentru a se praji, dupa ce este facuta pe partea cu grasimea se-ntoarce pe cealalta parte pentru a se praji, dupa care se va introduce la cuptor. Se curata doi cartofi de coaja...

Lasagna cu dovlecei

In Lasagna la 23 Oct 2012

Se spala si curata legumele, ceapa o taiem brunnoise, radacinoasele le putem taia foarte marunt la fel ca ceapa, dar pentru a economisii timpul si a fi uniform putem rade pe razatoarea mica. Deci punem ulei si unt intr-o cratita mai mare, dupa care adaugam ceapa, dupa ce aceasta prinde un pic de...

Papiota de salau

In Salau la 16 Iul 2012

  Am luat un salau pe care l-am desolzat, eviscerat, curatat si spalat, dupa aceea am taiat capul pestelui si am trecut la scoaterea fileurilor(filetat). Dupa aceea am scos pielea de pe peste si am trecut la pregatirea umpluturii dupa cum urmeaza: am fiert ouale si am taiat legumele bare....

Rulou de salau in foaie de orez servit cu garnitura de dovlecei, baby morcovi si baby pastarnac sote

In Salau la 15 Iul 2012

Avem cele doua fileuri, sarate si piperate, intre ele vom adauga o felie de grapefruit, o bara de morcov, una de pepene si un ou de prepelita. Ouale au fost fierte in avans si barele de morcovi trase in unt, dupa aceea le asezam pe fileu: morcovul, grapefruit, pepenele si oul, rulam strans,...

Supa de rosii a la Nico

In Supe la 15 Iul 2012

 Spalam si curatam bine legumele, dupa care le vom taia in cubulete de marime potrivita. Intr-o tigaie vom pune ulei, cand acesta s-a incins vom adauga legumele si le vom lasa sa se soteze. Cand legumele s-au sotat, le vom muta intr-o oala in care a fost pusa supa de legume si se continua...

Ceafa de porc cu piure tricolor si reductie de acetto balsamico

In Porc la 15 Iul 2012

Carnea de porc  se curata de grasime, se va trage la tigaie in putin unt si ulei pana prinde fata pe ambele parti dupa care se va face un pat de morcovi(morcovul este crud si se va taia in felii longitudinale) se va aseza carnea de porc peste, se sareaza, pipereaza, adaugam un cub de unt...

Sufleu de vanilie

In Dulciuri la 8 Iul 2012

 Ouale se spala si se vor dezinfecta, se clatesc cu apa rece, se va separa albusurile de galbenusuri. Laptele se fierbe, faina se va cerne. Vom face o crema dupa cum urmeaza: galbenusurile(12) se amesteca cu 100 g de zahar, cu faina, 200 ml de lapte rece, esenta de vanilie si se amesteca...

Cotlet de porc cu dovlecei pane

In Porc la 7 Iul 2012

  Cotletul se condimenteaza(piper, boia, cimbru) si se va pune pe gratar pentru a prinde culoare pe ambele parti. Se curata un morcov si se va taia fasii longitudinale care vor forma un pat pentru bucata de cotlet care va fi data la cuptor 25 de minute, se adauga putin ulei si se va...

Placinta cu mere(libaneza)

In Prajituri la 7 Iul 2012

Facem un aluat din: 400 g de faina 200 g de unt sare si un pic de apa Framantam si dam la frigider 15-30 de minute. Merele le spalam si le taiem in 6-8 bucati/mar, le curatam de cotoare si codite si le vom  pune intr-un bol, peste ele adaugam scortisoara,...

Creveti serviti cu mamaliga neagra si duo de dressinguri(usturoi si fructe de padure)

In Fructe de mare la 7 Iul 2012

Ne apucam de prepararea dressingului de fructe de padure, fructele s-au dezghetat, intr-o tigaie adaugam unt si zahar si lasam sa se topeasca dupa care adaugam fructele, punem si vinul rosu, lasam sa se evapore alcoolul dupa care luam de pe foc si blendam, dupa care trecem prin sita, oprim...

Pastrav somonat in foietaj

In Pastrav la 6 Iul 2012

Se ia pastravul si se desolseaza, se eviscereaza, se curata in interior, se spala bine, dupa care se va taia si arunca capul si ne vom ocupa de scoaterea fileurilor.  Pentru pastrav in foietaj trebuie sa scoatem pielea, un mic truc pe care si eu l-am invatat de la Marian, profesorul nostru...

Evantai de mere calde

In Dulciuri la 6 Iul 2012

Merele se spala se curata de coaja si seminte si se taie in felii mai grosute (marul se taie in opt).  Intr-o tigaie se pune 100 g de unt si jumatate din cantitatea de zahar se vor adauga merele, se lasa sa se inmoaie in unt, dupa care se scot pe servetele absorbante pentru a indeparta...

Quiche Lorraine

In Aperitive / Garnituri la 4 Iul 2012

Aluat: Se cerne faina, se amesteca untul si ouale se pune un praf de sare si se va framanta, daca este prea gros aluatul vom adauga un pic de apa. Dupa ce s-a framantat bine, bila de aluat se va da la frigider  intre 15-30 de minute. Compozitia: Costita si sunca se taie cubulete...

Pulpa de pui umpluta servita cu garnitura de orez

In Pui la 4 Iul 2012

Pulpa de pui se spala si se va flamba, dupa care se va clati din nou, dupa care vom trece la dezosare dupa cum urmeaza: pulpa se dezoseaza de os in partea superioara, cautandu-se ca sa ramana osul pe ciocanel, se va desprinde putin carnea de pe osul inferior dar nu se va duce prea adanc cu...

Pulpa de pui in crusta cu piure, servit cu sos de legume si salata de spanac

In Pui la 2 Iul 2012

Legumele(telina, morcov, ceapa) se spala, se curata, se spala din nou si se vor taia taraneste. Cartofii se vor fierbe separat deoarece ei ne trebuiesc pentru piure. Legumele se vom inabusi in ulei si un pic de unt si le vom lasa pana sunt patrunse, dupa aceea se va completa cu un fonde de legume...

Spaghetti Bolognese

In Spaghete la 2 Iul 2012

Taiem  legumele brunoise, dupa aceea punem o tigaie pe foc si sotam legumele in ulei, dupa care vom adauga si usturoiul taiat foarte fin. Dupa ce avem legumele gata sotate  peste acestea vom adauga carnea si o vom sfarama  sa nu ramana aglomerari(cocoloase) lasam sa se patrunda...

Supa-crema de usturoi

In Supe la 2 Iul 2012

Curatam legumele de coaja, le spalam si le taiem cubulete. Punem la fiert apa, separat adaugam ulei intr-o tigaie si calim ceapa si telina primele, ulterior cartofii si usturoiul(fasii) dupa ce s-au sotat le vom adauga in apa care deja fierbe si vom continua procesul. Cand observam ca legumele...

Salata a la Rousse a la Nicole

In Salate la 2 Iul 2012

Legumele se spala se curata, se spala din nou(cartofi, telina, morcovi). Cartofi se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare, separate curatam si celelalte radacinoase si le adaugam la fiert separat de cartofi(in apa rece cu sare), cand acestea sunt aproape fierte se adauga si mazarea si se...

Peste prajit cu mamaliguta cu pasta de tomate, cu sos de capere

In Crap / Caras la 2 Iul 2012

Pestele se spala, se curata de solzi si se eviscereaza, se curata de intestine, se vor scoate urechile si osul amar, crestam subtire pe ambele parti dupa care il spalam din nou si il tamponam cu servetele absorbante. Pregatim faina in amestec cu malaiul, usturoiul granulat si sarea. Vom trece...

Salata din piept de pui a la Nico

In Salate la 2 Iul 2012

Trecem la taierea legumelor: morcovul si telina le vom taia julien, salata verde se rupe, ceapa verde se va taia in stil chinezesc(oblic), rosiile in felii potrivite de grosime. Pieptul de pui in vom fasona dupa care il vom breza in ulei la tigaie cat sa prinda culoare pe toate partile, dupa...

Aspic cu sunca si oua de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 2 Iul 2012

Se fierb ouale tare se curata si se lasa in asteptare, punem gelatina la hidratat in 4-5 linguri de apa rece si asteptam ca aceasta sa se dizolve, dupa care  punem  vasul respectiv la bain-marie pentru a se topi la foc mic (exclus a se fierbe). Lasam sa se raceasca si vom adauga...

Rulada din piept de pui in foi de placinta

In Pui la 2 Iul 2012

Taiem legumele(morcov, telina, ardei) julien, dupa care le vom sota, le scoatem pe servetele absorbante, adaugam ciupercile, 1-2 catei de usturoi taiati fin si costita taiata la fel, se soteaza si se pun separat. Facem o omleta foarte subtire dintr-un ou si o lasam sa se raceasca putin. ...

Creveti cu risotto tricolor si sos de mazare

In Fructe de mare la 2 Iul 2012

Se curata creveti iar din coji(carapace) se va face un stoc(supa). In aceasta supa vom adauga ½ de ceapa si 1 morcov de marime potrivita si telina. Se adauga sare si putin ulei de masline si se lasa sa fiarba. Intr-o tigaie punem jumatate din cantitatea de unt si adaugam si ulei de...

Medalioane din piept de curcan cu dovlecei si coulis de ardei

In Curcan la 2 Iul 2012

Carnea a stat la marinat timp de doua ore. Marinada a fost compusa din: ulei de masline, sare, piper, zeama de la o portocala, o lingurita de miere, boabe de ienibahar sparte(3-4) si doua frunze de busuioc ne ocupam si de misse-en-place. In acest timp putem sa ne apucam sa pregatim...

Cotlet de porc cu piure de mazare si coulis de ardei rosu

In Porc la 1 Iul 2012

Cotletul de porc il curatam(de piele si grasimi), vom lasa doar carnea si osul(curat), ungem cu ulei si punem pe gratarul incins, acoperim osul sa nu se arda cu folie de alumiu. Lasam cat sa prinda culoare pe ambele parti, dupa care vom da 25 de minute la cuptor intr-o tava unsa in prealabil cu...

Peste la cuptor in crusta de susan bicolor servit cu orez negru si lamaie

In Peste la 1 Iul 2012

Curatam  fileurile de peste iar daca pestele a fost congelat il lasam sa sa decongeleze departe de sursa de caldura, dupa aceea tamponam pentru a indeparta surplusul de apa. Curatam ceapa, telina si morcovul le taiem si le punem la fiert pentru a avea stoc de legume necesar pentru...

Rulouri din piept de pui umplute cu bacon, capsuni, migdale si legume

In Pui la 14 Mar 2012

Se ia pieptul de pui si se va aplatiza, se pune folie de plastic si vom bate pieptul de pui, pentru ai mari suprafata. Asezam feliile de bacon, peste care adaugam pieptul de pui, pe acesta il vom unge cu crema de branza iar deasupra vom presara cimbrisor.  Mai adaugam o felie de bacon...

Afisate 121 - 150 din 432 retete    

Postari recente

publicat la 23.11.2017

Enchilada cu carne de pui

publicat la 07.08.2017

Tacos de peste

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 23

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]