Pregatim aluatul de tagliatelle
amestecam ouale cu faina si sarea, incepem framantarea, daca observam ca este tare, punem putina apa la incalzit, sa fie calduta si adaugam putin, numai daca este necesar, eu nu am adaugat niciodata dar daca este prea tare se poate adauga putina apa calduta. Dupa ce a rezultat o bila de aluat il lasam 5-10 minute in relax. Dupa aceea montam masina de presat / taiat pastele si trecem la treaba, presam faina pe blatul de lucru si aranjam un pic aluatul nostru, dupa care introducem la masina aluatul trecandu-l de mai multe ori prin masina si presarand faina dupa fiecare prelucrare pana obtinem un aluat de consistenta si grosimea dorita.
Dupa aceea trecem la taierea tagliatelelor si le punem la uscat. In acest timp ne ocupam de sosul nostru dupa cum urmeaza, intr-o tigaie adaugam unt si ulei de masline, taiem fin ceapa si usturoiul pe care le vom sota, in acest timp curatam un tzuchini de coaja acesta trebuie sa aiba coaja verde inchis, le adaugam si pe acestea peste ceapa si usturoi, saram, piperam adaugam trei stamine de sofran si smantana lichida lasand sa fiarba si sa se inmoaie tzuchini.
Dupa aceea trecem totul la blender si lasam sosul rezultat in asteptare. In acest timp punem apa la fiert cu sare si un pic de ulei si lasam sa inceapa sa fiarba apa, dupa care adaugam pastele, verificam pastele acestea trebuie sa ramana al-dente, dupa care se scurg se clatesc. Intr-o tigaie punem unt si ulei de masline, taiem bacanul si il adaugam pentru a se cali, dupa care il scoatem pe servetele absorbante, dupa aceea adaugam pastele si la final adaugam sosul, daca mai trebuie lichid mai adaugam un polonic de zeama de la fierberea tagliatellelor. Aproape cand sunt gata se adauga parmezanul.
Pentru servire se fac doua cuiburi de spaghete se adaugabaconul si se mai rade suplimentar parmezan.
Pofta Buna