Se vor freca ouale cu zaharul, pana acesta se va dizolva. Punem intr-un vas apa pentru bain-marie, iar deasupra asezam un alt vas care nu va trebui sa atinga apa din vasul de jos. Adaugam ciocolata pe care in prealabil au rupt-o in bucati mai mici sau am ras-o pe razatoare, de asemeni adaugam si untul taiat in cubulete mici, adaugam semintele de la pastaia de vanilie si lingura de lichior de banane. Dupa ce acestea se vor amesteca le dam in asteptare si lasam sa se raceasca.
Dupa ce am amestecat ouale cu zaharul, adaugam bananele pasate bine, faina (in care am adaugat si praful de copt stins cu zeama de lamaie) sare si faina de migdale si amestecam incet. Dupa ce s-a racit compozitia de ciocolata adaugam laptele la temperatura camerei, dupa care punem aceasta compozitie peste compozitia cu faina si omogenizam, aeram compozitia prin miscari de jos in sus cu o spatula. Dupa care trecem la umplerea formelor de briose, aproximativ pe treisferturi, deoarece briosele vor mai creste datorita prafului de copt
Adaugam diferitele ornamente si dam la cuptor, la foc potrivit aproximativ 20 de minute. Ar fi indicat ca in primele 10 minute sa nu umblati la cuptor.
Pofta Buna