Rulada de pui cu legume, soldatei de orez si pastarnac

de nico15 in Pui, 24 Oct 2011 | 4520 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de piept de pui
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei rosu
  • 6 frunze de spanac
  • 3 frunze de nori
  • 11 felii de bacon
  • 125-150 g de orez
  • 50 g faina
  • 50 ml de concentrat de pui
  • unt, ulei,
  • sare,
  • piper alb  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de pui cu legume, soldatei de orez si pastarnac:


Curatam legumele le spalam si taiem fasii pe lungime subtiri, dupa care punem un cub de unt si ulei si le vom sota la tigaie. Dupa ce sunt sotate le scoatem si le punem pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de grasime. Punem orezul la fiert in proportie de 1 la 3, o cana de orez, trei cani de apa, saram si piperam cu piper alb si putem adauga un cubulet de knorr. Lasam pana cand se absoarbe tot lichidul si orezul este fiert.

Se scurge de apa si se va intinde orezul in start mai gros pe o folie de plastic care in prealabil a fost presarata faina, se aranjeaza cu o lingura de lemn si se lasa sa se raceasca.

Se aranjeaza feliile de bacon, deasupra lor punem pieptul de pui, o frunza de nori, legumele sotate si rulam, formand o rulada ca in imaginile alaturate.  Daca rulada este prea mare se va taia in doua dar daca este mica se poate pune intreaga. Se pune unt si ulei in tigaie si se pun bucatile de rulada, atentie se vor pune cu partea unde se termina felia de bacon in jos, ca sa prevenim desfacerea acesteia, dar la fel de bine putem prinde si cu scobitori. Dupa ce a prins culoare pe toate fetele vom scoate rulourile si vom pregati o craticioara cu un pat de legume: morcovi, pastarnac, dovlecei pe care vom adauga rulourile si le vom lasa la cuptor 25 de minute.

Dupa ce s-a racit orezul cautam sa taiem cu cutitul soldatei, bucati de orez care vor trebui sa fie mai groase ca sa nu se rupa, acestea se vor trece orin faina cu boia si le vom praji in tigaie in ulei doar cat sa prinda culoare, dupa care le vom pune pe servetele absorbante pentru a limita surplusul de grasime.

Cand uleiul este foarte incins adaugam pentru cateva secunde frunze de spanac si pastarnacul. Separat si frunzele de nori cu o lingura de ulei si concentrat de pui, blendam bine, pana va deveni o pasta mai subtire. Dupa aceasta vom trece la aranjarea preparatului ca in imaginile alaturate.

 Pofta Buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui cu legume, soldatei de orez si pastarnac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui Satay – Reteta Tailandeza