Se spala si se curata prazul, se tai bucati de 2-3 centimetri lungime si se taie longitudinal, dupa care se va pune la sotat in ulei de masline dupa ce si-a schimbat culoarea se adauga stoc de pui si o crenguta de cimbru si se lasa pana scade si se reduce lichidul iar prazul este moale si gustos.
Aluatul: amestecam faina cu ouale si separat am scos clorofila din spanac pe care o vom incorpora in coca noastra de raviolli, am procedat exact cum ne-a invata Cristi Roman intr-un articol de al lui de pe Bucataras.ro si ii multumesc pe aceasta cale. Deci va iesi un aluat verzui daca mai cere faina mai adaugati si dati la frigider maxim 30 de minute.
Dupa aceea luam aluatul il presaram cu faina si il trecem prin masina pentru paste de cateva ori bune, pana obtinem o foaie subtirica. Luam coca si vom taia patrate sau cercuri iar pe acestea vom pune cate o lngurita de ricotta, de-a lungul marginilor vom uda cu un pic de apa cat sa se lipeasca aluatul si vom sigila marginile cu ajutorul dintilor furculitei.
Formele rezultate le vom pune la fiert intro- oala cu apa si sare, apa deja fierbe, cand raviolli se ridica la suprafata este semn ca sunt fierte. Se scot si se lasa la scurs, dupa care le trecem in alta farfurie si picuram ulei de masline pe ele.
Vom curata un cartof de coaja si il vom pune in aparatul spiralat, pentru a obtine spirale de cartofi care vor fi un decor interesant pentru preparatul nostru. Intr-o tigaie cu ulei incins se pune spirala de cartofi si se preseaza un pic pentru a se aplatiza, se intoarce pe cealalta parte si se prajeste si pe aceasta, atentie sa nu se rupa.
Trecem la aranjare preparatului dupa cum urmeaza, punem un pat de praz, 2-4 raviolli de diferite forme, punem spiralele de cartofi daca s-a rupt punem ambele bucati si picuram ulei de masline deasupra, tusa finala este data de parmezan ras care se adauga deasupra, eu am observat ca nu am adaugat pana am facut fotografiile si am adaugat ulterior.
Pofta Buna