Curatam legumele de coaja, le spalam si le taiem cubulete.
Punem la fiert apa, separat adaugam ulei intr-o tigaie si calim ceapa si telina primele, ulterior cartofii si usturoiul(fasii) dupa ce s-au sotat le vom adauga in apa care deja fierbe si vom continua procesul. Cand observam ca legumele sunt fierte, strecuram, NU aruncam zeama, blendam bine legumele dupa care strecuram si punem inapoi zeama treptat, saram si piperam cu piper alb daca nu este suficienta supa completam cu apa(sau fond de pui) si lasam sa fiarba.
Separat facem un liezon din 2 galbenusuri si smantana lichida mai groasa 50 de ml, amestecam bine si temperam luam 1-2 polonice de supa si punem in liezon amestecam bine si adaugam inapoi in oala mai lasam cateva minute si luam de pe foc.
Supa -crema trebuie sa fie un pic mai groasa pentru a se putea turna smantana lichida 32% si sa realizam model. Am decorat cu putin curry si o crenguta de marar.
Pofta buna