Se pune apa la fiert cu sare. Se curata: ceapa, morcovul, telina si se vor taia in cuburi mai mari, dupa care se adauga la fiert, se curate si cartofii si se adauga si acestia si se lasa sa fiarba 15 minute. Se curate ciupercile si se vor taia in sferturi si se vor adauga si acestea si se va adauga cimbru si ceapa verde tocata.
Se sareaza si pipereaza si se continua fierberea. Aproximativ dupa 35 de minute se mai scurge din lichidul in care au fiert legumele, se mai lasa putin lichid si vom incepe blendarea legumelor. Dup ace acestea sunt blendate, mai strecuram inca odata prin sita si vom pune din nou la foc si vom adauga incet, incet lichidul in care au fiert legumele.
Dupa ce am ajuns la textura necesara, adaugam si smantana lichida si mai lasa sa mai fiarba cateva minute. Vom decora cu lamele de ciuperci ca in imaginile urmatoare. Se va servi cu crutoane. Pofta Buna