Pulpa de pui in crusta cu piure, servit cu sos de legume si salata de spanac

de nico15 in Pui, 2 Iul 2012 | 3127 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g pulpa de pui
  • 350 g de cartofi
  • 30 g de unt
  • sare / piper
  • 30 ml de lapte
  • 150 g de spanac
  • 100 g de faina
  • 1 ou
  • 50 g de pesmet
  • 180 g de rosii
  • 130 g de morcovi
  • 100 g de ceapa
  • 130 g de telina
  • 50 g pasta de tomate
  • 10 g de usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de pui in crusta cu piure, servit cu sos de legume si salata de spanac:

Legumele(telina, morcov, ceapa) se spala, se curata, se spala din nou si se vor taia taraneste. Cartofii se vor fierbe separat deoarece ei ne trebuiesc pentru piure. Legumele se vom inabusi in ulei si un pic de unt si le vom lasa pana sunt patrunse, dupa aceea se va completa cu un fonde de legume si se pune la fiert, acestea ne vor fi necesare pentru realizarea sosului.

Pulpa de pui se spala, se curata si se flambeaza dupa care se spala din nou.

Pulpa de pui se taie in doua parti(ciocanelul si partea superioara) se spala, se va flamba si se va spala din nou, dupa aceste operatiuni pregatim bolurile cu: faina, ou si pesmet. Vom trece ciocanelul prin faina, ou si pesmet repetand operatiunea de doua ori si creeand o dubla inpesmetare, vom pune intr-o tigaie cu ulei cand uleiul este incins, pulpa superioara o vom trece doar prin faina si ou si vom realiza o dubla infainare si o vom adauga si pe aceasta in tigaie, lasand aproximativ 7 minute pe fiecare parte. Vom incerca cu o scobitoare sa vedem daca sunt facute si vom mai da la cuptor la 160°C aproximativ 10 minute.

Dupa ce legumele sunt fierte, strecuram de zeama si vom pasa la blender legumele, ulterior punem din nou la fiert, adaugand putin cate putin din fondul rezultat, asezonam cu sare si piper si punem si pasta de tomate, continuand fierberea. Daca sosul nostru este prea apos va trebui sa adaugam un pic de amidon alimentar care va fi diluat in putin lichid de fierbere(sau un cartof fiert).

Pentru piure pasam cartofi, punem la fiert si spanacul oprit il oparim si tocam marunt in tragem la tigaie 1 minut in unt, dupa care il adaugam peste cartofi, adaugam treptat lapte si unt, amestecam bine si saram.

Décor am folosit o frunza de spanac prajit in baie de ulei. Pofta Buna

Pentru salata, folosim spanac, taiem morcovi si telina julien, taiem rosia felii, adaugam dressingul din:ulei, otet, sifon, sare, piper.

Pofta Buna 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de pui in crusta cu piure, servit cu sos de legume si salata de spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe gustoase a la Buddy