Briose de pui cu piure

de nico15 in Pui, 23 Oct 2012 | 3871 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de piept de pui
  • 2 pulpe de pui
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • ½ de telina
  • 2 catei de usturoi
  • cimbru,
  • sare, piper
  • pesmet
  • ulei
  • 4 cartofi
  • 1 sfecla prefiarta
  • unt
  • putin lapte
  • nucsoara
  • bobite de rodii
  • 3 felii de bacon
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de pui cu piure:

Pentru inceput spalam pieptul si pulpele de pui le zvantam si trecem pulpele prin flacara, le spalam din nou si le punem in apa cu sare la fiert, le lasam sa fiarba si vom spuma,dupa aceea adaugam legumele, spalam, curatam si spalam din nou legumele, ceapa o taiem brunnoise, iar telina si morcovii cubulete le lasam 20 de minute si incercam sa vedem cand sunt fierte daca nu mai lasam 10 minute.

Dupa aceea le scoatem si procedam in felul urmator, lasam un pic carnea sa se raceasca dupa care curatam pielea de pe pulpe si vom toca foarte marunt carnea. Legumele(scurse bine de apa) le vom blenda bine si vom amesteca cu carnea, saram, piperam si adaugam cimbru, adaugam oul si amestecam bine dupa care adaugam si pesmetul. Caramelizam si cealalta ceapa(taiata foarte fin) si usturoiul tocat foarte fin si il adaugam in aceasta compozitie, amestecand bine si pregatind compozitia pentru a fi pusa in forme.

Pregatim o tava de briose in care punem hartiile pentru briose si vom adauga compozitia in ele, acestea nu se vor umfla asa ca se pot pune aproape pline, mie mi-au iesit 9(noua)briose.  La cuptor vor sta 25 de minute la 180 de grade.

Pregatim piureul dupa cum urmeaza: spalam bine cartofii si ii punem in coaja la fiert in apa cu sare, ii fierbem, dupa care ii scoatem,ii curatam de coaja si pasam bine, adaugam unt, sare daca mai trebuie si daca este prea vascos un pic de lapte(caldut). Sfecla a fost prefiarta dar o mai dam si pe ea intr-un clocot o blendam bine si amestecam putin cate putin in piureul de cartofi. Fierbem bucata de dovleac, o blendam, piureul rezultat il punem intr-o tigaie adaugam unt si sare si gata piureul.

Facem bucatile de bacon crispy dandu-le la cuptor, dupa care le vom taia cubulete mici, acestea si boabele de rodie vor fi ornamentele pentru briose. Dupa care ne vom apuca de aranjarea preparatului nostru final ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de pui cu piure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

23.10.2012, 22:16

bine arata

Sim0na 1

24.10.2012, 13:46

super reteta, super prezentare!!!
Bine ai revenit, sper ca ai avut o vacanta frumoasa!!

nico15 1

24.10.2012, 21:36

Multumesc mult, da a fost o excursie minunata. Voi atasa un articol despre ea, evident cand voi gasi timpul necesar, hahaha.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval