Spalam si curatam bine legumele, dupa care le vom taia in cubulete de marime potrivita. Intr-o tigaie vom pune ulei, cand acesta s-a incins vom adauga legumele si le vom lasa sa se soteze.
Cand legumele s-au sotat, le vom muta intr-o oala in care a fost pusa supa de legume si se continua fierberea.
Luam rosiile le spalam si avem doua optiuni, le putem blancha(opari, separat in alta oala, dupa care le scoatem si le depielam) dar putem sa le si taiem in sase si sa le adaugam in supa care fierbe.
In ambele variante la final, vom scoate legumele si le vom blenda separat de supa, dupa care vom adauga supa dar nu toata cantitatea doar cateva polonice si mai punem la fiert inca 5 minute. Dupa expirarea timpului se va strecura prin sita si se va putea servi.
Supa noastra se poate servi acompaniata de smantana sau crutoane si decora cu frunzulite de busuioc ca in imaginile alaturate.
Pofta Buna.