publicat la 25.06.2019
publicat la 23.11.2017
publicat la 07.08.2017
Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.
Bucataras.ro
[email protected]
Placinta a la Vasi
Fierbi pieptul de pui, separate fierbem ouale. Ungi tava cu ulei si tapetezi cu faina, scoti foetajul si il intinzi cu sucitorul presari faina, dupa care il pui in tava. Tai ceapa si o calesti in uleiul amestecat cu unt, adaugi ciupercile(dupa calirea cepei),iar dupa cateva minute (5-7) pui...
Tort de ciocolata cu fructe
1. Incalzim cuptorul la 170 grade, amestecati zaharul cu untul pana devine o crema usoara. 2. Puneti melasa, amestecati ouale puneti unul amestecati, urmatorul amestecati asa procedati dupa fiecare in parte dupa care adaugati ciocolata topita acestea se amesteca la robot la rotatie mica. 3....
Altfel de Supa-crema de praz
Spalam si curatam legumele dupa care trecem la portionarea lor, spalam foarte bine prazul deoarece poate contine mult nisip. Punem pe foc o tigaie in care topim unt si adaugam pe rand ceapa taiata marunt si rondelele de praz. Le lasam 15 minute suficient cat sa se-nmoaie. Spalam si taiem cartofii...
Poale-n brau
Se va face o maia dupa cum urmeaza: 100 ml de lapte se-ncalzeste cat sa fie caldut nu fierbinte in el se adauga o lingura de zahar, se dizolva drojdia, se pune 1-2 linguri de faina si un praf de sare. Acestea se pun intr-un castronas se acopera si se lasa la un loc caldut cat sa se activeze...
Spaghetti al nero di sepia, reker si bacon
Intr-o oala punem la fiert alb cu sare si adaugam si putin ulei sa nu se lipesca pastele. Cand apa fierbe se adauga pastele care se vor fierbe intre 8-11 minute, se vor scurge de apa si se vor adauga intr-un vas de jena, le condimentam si adaugam peste ele ulei de masline. Intr-o tigaie punem...
Ceafa de porc aromatizata
Ceafa de porc o spalam, si o tamponam sa nu aiba apa in exces, dupa aceea crestam bucata de carne facand un grilaj in care vom introduce cuisoarele pentru a-i da un gust aparte carnii si de asemeni vom felia si cateii de usturoi(3 bucati) si ii vom introduce in grilaj. Dupa ce am terminat...
Muschiulet de porc in crusta de verdeturi pe pat de legume
Incepem prin spalarea, curatarea si portionarea legumelor. Ungem o tava cu ulei si facem un pat de legume peste care vom adauga muschiuletul pe care il pregatim in urmatorul fel. Putem sa taiem muschiulet pe din doua si sa-l batem pentru a-l aplatiza dar la fel de bine putem doar cu ajutorul...
Amandina a la Nico
Separi albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare dupa care se adauga in ploaie zaharul. Dupa ce ai amestecat bine cu mixerul, scoti respectivul amestec si il asezi intr-un vas de sticla. Separat amesteci zaharul cu galbenusurile si ulterior adaugi si apa. Dupa ce...
Tort cu ananas, ciocolata si physalis
Se va cerne: faina, amidonul, praful de copt si cacaoa. Se separa ouale si se va bate spuma tare albusurile cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul si zaharul vanilat continuand amestecarea. Scoatem spuma batuta bine si o transferam intr-un bol de sticla, vom adauga rand pe rand...
Tort Cuib
Pentru blat: Preincalzim cuptorul la 180°C. Separam ouale si vom bate separate albusurile de galbenusuri. Pentru inceput batem albusurile cu un praf de sare, dupa ce incepe sa se intareasca adaugam in ploaie zaharul. Dupa aceea scoti albusurile batute spuma de la robot sit e transferi...
Tort de ciocolata a la Nico
Separam ouale, albusurile le batem cu un praf de sare, galbenusurile se amesteca cu zaharul pana devine ca o spuma. Adaugam treptat albusul in galbenusuri si continuam sa amestecam. In alt vas punem ingredientele uscate dupa ce in prealabil le-am cernut, iar peste ele incepem sa adaugam...
Somon cu orez prajit si sos de red curry
Luam bucata de somon, verificam sa nu aiba oase, daca mai sunt oase le extragem cu atentie dupa care facem o marinada din sos de soia si adaugam mierea, lasam sa se combine bine, asezonam cu un pic de sare dupa care punem somonul si il lasam 15-20 de minute in marinada la frigider. In aceste...
Cotlet de porc cu bacon, salvie, fasii de legume si rondele de cartofi
Aplatizam putin cotletul, ungem cu putin ulei, saram si piperam dupa care, punem feliile de bacon si frunzele de salvie pe care le prindem cu scobitori, se procedeaza la fel pentru ambele bucati de carne. Dupa care dam prin faina doar pe partea unde nu avem bacon si punem la prajit intr-o...
Ceafa de porc cu tagliatelle de legume si sos de dovleac
Luam bucata de carne, o aplatizam, ungem cu ulei, piperam, adaugam cimbru si o punem pe gratarul bine incins. O lasam sa se faca pe prima parte dupa care o intoarcem si pe cealalta parte, incercam si daca este gata, se poate lua de pe gratar si se va lasa sa se raceasca, deoarece nu se va...
Rulouri fantezie
Facem pasta din ficatei(normala aceasta se face pentru mai multe portii si mai multe rulouri, de aceea eu am cautat sa o micsorez, pentru a se intelege). Taiem ceapa(doar 1/2) si usturoiul foarte fin dupa care il sotam in unt, adaugam ficateii, sare, piper, cimbru iar la final flambam cu cognac....
Ciorba de rata
Spalam si curatam leguminoasele (telina, morcov, pastarnac) dupa care le vom taia in cubulete de marime potrivita(in restaurante ele se taie julien), ceapa se taia marunt. Intr-o cratita adaugam unt si ulei punem ceapa dupa ce si-a schimbat culoarea fara a se arde adaugam cubuletele de legume si...
Cotlet de porc cu sos de rodii
Se ia bucata de carne se maseaza cu ulei, se piseaza boabele de coriandru si piper, se adauga sare si cimbru si se va trece friptura prin acest amestec dupa care se poate praji intr-o tigaie nonaderenta dar se poate adauga foarte putin ulei, se prajeste pe ambele parti, iar cand este suficient...
Prajitura Anca
Pentru crema de vanilie , vom proceda in felul urmator: Se pune laptele la foc sa se incalzesca, sa fie doar caldut, din acesta se ia aproximativ 200 de ml si se va adauga in fir subtire, dupa ce s-a topit zaharul in amestec cu ouale. Separat se amesteca galbenusurile cu un praf de sare,...
Scoici HA KAO in sos tomat
Pentru inceput am spalat scoicile foarte bine si le-am pus la fiert in apa cu sare, am pus capacul si am lasat sa fiarba. Cand acestea incep sa se deschida, le-am transferat in alt vas in care am adaugat paharul de vin, doi catei de usturoi pisati bine, herbes en provence, sare, piper si am lasat...
Supa-crema de praz
Se curata cartofii, prazul, ceapa si morcovul se taie in bucati potrivite si se pun la foc in supa, pe care o aveam pregatita anterior. Adaugam legumele si potrivim de sare, adaugam si o lingurita de menta(proaspata sau de la plic). Le lasam la foc pana sunt fierte bine dupa care vom scoate...
Fileu de pastrav somonat cu garnitura de sfecla, mazare si chipsuri de pastarnac
Pestele se fileteaza se spala si se va sterge cu prosoape absorbante, va trebui sa crestam pe spatele pestelui si sa punem un amestec de sare si condimente. Dupa aceea il vom praji in ulei si unt. Punem mazarea la fiert in apa cu sare, sfecla a fost in prealabil, coapta la cuptor, dupa care...
Iepure in sos tomat
Taiem iepurasul, scoatem grasimea, portionam bucatile de carne si vom pune carnea in marinada tocmai pregatita, aceasta se poate si fierbe si lasa sa se raceasca dupa care adaugam bucatile de carne si lasam la marinat peste noapte. Eu nu am folosit marinadafolosita dar daca doriti se poate...
Iepure in sos alb
Taiem iepurasul, scoatem grasimea, portionam bucatile de carne si vom pune carnea in marinada tocmai pregatita, aceasta se poate si fierbe si lasa sa se raceasca dupa care adaugam bucatile de carne si lasam la marinat peste noapte. Dupa ce carnea a stat destule ore in marinada, o scoatem, o...
Crema de zahar ars a la Nicole
Amestecam ouale cu 150 g de zahar, pana se va dizolva zaharul, restul de zahar il topim si il vom adauga pe fundul formei in care vom pune ulterior crema noastra. Tapetam cu zaharul topit(caramelizat). Adaugam laptele si esentele peste amestecul de oua cu zahar si incorporam. Incalzim cuptorul la...
Gulas a la Nico
Carnea se spala si se tamponeaza pentru indepartarea surplusului de apa, dupa care vom taia carnea in cuburi de marime potrivita. Incingem o tigaie in care am adaugam ulei si punem bucatile de carne, pe care le lasam sa-si schimbe culoarea sis a capete acea culoare uniform maronie. Se...
Piept de pui (Soprema de pollo) cu sos de tamarind si chiftelute de dovlecei
Se ia tamarindul (are un gust dulce-acrisor) si se va pune intr-o cratita in care avem apa calduta si il desfacem, lasandu-l sa fiarba incet. Se va forma o pasta care va avea o culoare maronie si vor exista niste seminte mai mari. Dupa ce observam consistenta amestecului si decidem ca este...
Ostropel de pui
Puiul(sau pieptul de pui cum preferati, daca este piept de pui sunt anumite etape pe care nu le veti face) daca este un pui intreg, se spala si se va trece prin flacara(se flambeaza)se taie(portioneaza) si se va da cu un praf de sare. Ceapa se curata si se taie brunoise, morcovii se...
Dressing pentru paste si pizza
Radacinoasele se spala, se curata si se vor rade pe razatoarea mica, ceapa taiata brunoise, tocam ardeiul, taiem marunt verdeata, taiem limete-ul in cubulete mai mici, ciupercile lamele, adaugam si usturoiul. Punem la sotat pentru inceput ceapa si radacinoasele, dupa ce acestea s-au...
Salata Topkapi
Pieptul de pui se va frige (pe gratar pe aragaz) dupa ce in prealabil a fost uns cu ulei, sarat si condimentat cu piper si boia. Se pune pe grill si se va lasa aproximativ 7 minute pe fiecare parte, verificati deoarece este in functie si de aragazul dumneavoastra. In acelas timp curatam fisticul...
Ciorba ardeleneasca de porc
Carnea se spala si se va portiona, dupa care se vor spala din nou bucatile de carne, pentru a indeparta oasele care s-au spart. Legumele se curata, spala si taie marunt. Tarhonul verde(proaspat) se spala, se curata, se opareste si se taie. Orezul se alege si se spala. Ceapa se curata se spala si...