Cotletul de porc il curatam(de piele si grasimi), vom lasa doar carnea si osul(curat), ungem cu ulei si punem pe gratarul incins, acoperim osul sa nu se arda cu folie de alumiu. Lasam cat sa prinda culoare pe ambele parti, dupa care vom da 25 de minute la cuptor intr-o tava unsa in prealabil cu ulei si in care am pus hartie cerata. Dupa expirarea timpului verificam daca este facut, daca nu putem sa mai lasam
Punem ardeiul rosu pe gratar ca sa-l coacem dupa ce s-a copt se va curata, se taie in bucati mici si se va da la blender se sareaza, pipereaza si se adauga ulei de masline(trebuie sa fie mai zemos)la final va fi trecut printr-o strecuratoare.
Pentru piureul de mazare, punem mazarea la fiert cu ceapa si morcovul(taiate brunoise). Dupa ce s-au fiert se scurge de zeama. Vom adauga unt intr-o tigaie dupa care vom sota legumele, adaugam, sare, piper si putina smantana lichida, lasam cateva minute pana intra in legume smantana dupa care luam de pe foc. Lasam sa se raceasca si blendam bine, dupa care vom trece continutul printr-o sita.
Sfecla a fost fiarta, aproximativ o ora, dupa care se curata de coaja si se taie cubulete, iar o parte o vom folosi la piure, blendam sfecla bine( dupa ce am scurs-o de zeama in care a fiert) adaugam ulei de masline, sare si piper.
Fisticul se va trage la tigaie(fara ulei) dupa care se va toca mai mare acesta va forma crusta pentru cotletul nostru.
Vom taia 4-5 rondele de praz si il vom trage intr-o tigaie nonaderenta cateva minute, vom trage si rosia cherry.
Luam bucata de cotlet si o afunda bine in piureul de sfecla cat sa prinda culoare si sa se poata lipi fisticul sa faca o crusta frumoasa.
Postamentul pentru cotlet este realizat din ficatei de pasare, fierti bine, dupa care ii vom adauga in alt vas in care déjà avem pregatit putin unt topit si smantana lichida, sare si piper, dupa cateva minute se vor lua de pe foc si se vor blenda bine, pana va rezulta o pasta mai tare.
Decoram ca in imaginile alaturate.
Aceasta reteta este o combinatie intre reteta lui Chef Scarlatescu si miununatele idei ale lui Nico Lontras, eu m-am straduit doar sa le combin dupa cum am crezut eu mai bine.
Pofta Buna