Aspic cu sunca si oua de prepelita

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 2 Iul 2012 | 15454 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua de prepelita
  • 20 g de gelatina
  • 300 g sunca de porc
  • 100 g de spanac
  • 300 g de maioneza
  • 100 g de morcov
  • sare
  • piper
  • masline optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aspic cu sunca si oua de prepelita:

Se fierb ouale tare se curata si se lasa in asteptare, punem gelatina la hidratat in 4-5 linguri de apa rece si asteptam ca aceasta sa se dizolve, dupa care  punem  vasul respectiv la bain-marie pentru a se topi la foc mic (exclus a se fierbe). Lasam sa se raceasca si vom adauga gelatina sau Agar-agar(gelatina vegetala preparata din alge marine) dupa care aceasta se va amesteca in maioneza, se gusta si daca mai trebuie se adauga piper alb si sare.

Pentru realizarea acestei retete avem nevoie de o forma de chec sau de terina, aceasta va  trebui imbracata in folie de plastic, lasand folia mai lunga pentru ca aceasta se depaseasca marginile formei. Dupa aceea adaugam sunca care trebuie sa fie asezata atat pe fundul formei cat si pe lateralele formei lasand marginile spre exterior.

Trecem la adaugarea in straturi a maionezei, mai mult de treisferturi peste care punem ouale, unul dupa altul fara a lasa loc intre ele.

Separat se va fierbe spanacul(care se va toca marunt) si morcovul(care se fierbe in apa cu sare si se va taia in cubulete) dupa ce acestea sunt fierte si racite, se scurg de apa se vor toca  se adauga si sunca si se vor amesteca cu restul de maioneza.

Dupa ce aceasta s-a omogenizat se va adauga peste oua, acestea se vor acoperi cu marginile feliilor se sunca  si se va da la frigider peste noapte, vom cauta sa punem peste o greutate care sa preseze forma noastra.

Inainte de momentul servirii se va rasturna pe platou iar datorita foliei de plastic se va scoate fara sa o rupem dupa care se va trece la felierea, aranjarea si servirea ei pe platou.

Pofta Buna  

Timp de preparare 20 de minute

Timp in asteptare: minim 300 minute(5 ore)

Daca ti-a placut reteta noastra "Aspic cu sunca si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

Sim0na 1

03.07.2012, 23:35

Ce fain arata!!

Maria68 1

04.07.2012, 18:44

tare bun

reisnaor_2006 1

02.07.2014, 17:23

tare bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv saratele