Se fierb ouale tare se curata si se lasa in asteptare, punem gelatina la hidratat in 4-5 linguri de apa rece si asteptam ca aceasta sa se dizolve, dupa care punem vasul respectiv la bain-marie pentru a se topi la foc mic (exclus a se fierbe). Lasam sa se raceasca si vom adauga gelatina sau Agar-agar(gelatina vegetala preparata din alge marine) dupa care aceasta se va amesteca in maioneza, se gusta si daca mai trebuie se adauga piper alb si sare.
Pentru realizarea acestei retete avem nevoie de o forma de chec sau de terina, aceasta va trebui imbracata in folie de plastic, lasand folia mai lunga pentru ca aceasta se depaseasca marginile formei. Dupa aceea adaugam sunca care trebuie sa fie asezata atat pe fundul formei cat si pe lateralele formei lasand marginile spre exterior.
Trecem la adaugarea in straturi a maionezei, mai mult de treisferturi peste care punem ouale, unul dupa altul fara a lasa loc intre ele.
Separat se va fierbe spanacul(care se va toca marunt) si morcovul(care se fierbe in apa cu sare si se va taia in cubulete) dupa ce acestea sunt fierte si racite, se scurg de apa se vor toca se adauga si sunca si se vor amesteca cu restul de maioneza.
Dupa ce aceasta s-a omogenizat se va adauga peste oua, acestea se vor acoperi cu marginile feliilor se sunca si se va da la frigider peste noapte, vom cauta sa punem peste o greutate care sa preseze forma noastra.
Inainte de momentul servirii se va rasturna pe platou iar datorita foliei de plastic se va scoate fara sa o rupem dupa care se va trece la felierea, aranjarea si servirea ei pe platou.
Pofta Buna
Timp de preparare 20 de minute
Timp in asteptare: minim 300 minute(5 ore)