Aspic cu sunca si oua de prepelita

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 2 Iul 2012 | 15676 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua de prepelita
  • 20 g de gelatina
  • 300 g sunca de porc
  • 100 g de spanac
  • 300 g de maioneza
  • 100 g de morcov
  • sare
  • piper
  • masline optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aspic cu sunca si oua de prepelita:

Se fierb ouale tare se curata si se lasa in asteptare, punem gelatina la hidratat in 4-5 linguri de apa rece si asteptam ca aceasta sa se dizolve, dupa care  punem  vasul respectiv la bain-marie pentru a se topi la foc mic (exclus a se fierbe). Lasam sa se raceasca si vom adauga gelatina sau Agar-agar(gelatina vegetala preparata din alge marine) dupa care aceasta se va amesteca in maioneza, se gusta si daca mai trebuie se adauga piper alb si sare.

Pentru realizarea acestei retete avem nevoie de o forma de chec sau de terina, aceasta va  trebui imbracata in folie de plastic, lasand folia mai lunga pentru ca aceasta se depaseasca marginile formei. Dupa aceea adaugam sunca care trebuie sa fie asezata atat pe fundul formei cat si pe lateralele formei lasand marginile spre exterior.

Trecem la adaugarea in straturi a maionezei, mai mult de treisferturi peste care punem ouale, unul dupa altul fara a lasa loc intre ele.

Separat se va fierbe spanacul(care se va toca marunt) si morcovul(care se fierbe in apa cu sare si se va taia in cubulete) dupa ce acestea sunt fierte si racite, se scurg de apa se vor toca  se adauga si sunca si se vor amesteca cu restul de maioneza.

Dupa ce aceasta s-a omogenizat se va adauga peste oua, acestea se vor acoperi cu marginile feliilor se sunca  si se va da la frigider peste noapte, vom cauta sa punem peste o greutate care sa preseze forma noastra.

Inainte de momentul servirii se va rasturna pe platou iar datorita foliei de plastic se va scoate fara sa o rupem dupa care se va trece la felierea, aranjarea si servirea ei pe platou.

Pofta Buna  

Timp de preparare 20 de minute

Timp in asteptare: minim 300 minute(5 ore)

Daca ti-a placut reteta noastra "Aspic cu sunca si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Platou de legume la gratar