Se fierbe mamaliguta
Se iau boluri de lut (eu am negre)
se ung cu putin unt apoi se pune mamaliguta si se intinde bine ,
apoi se sparge un ou crud,se pune putina sare,apoi se pun bucatele de slanina taiate si prajite,sunca taiata(eu am pus doar pe 2)iar pe celelalte doua am pus...
Se curata ciupercile ,iar piciorusele se toaca.
Pieptul de curcan se toaca sau se taie bucatele foarte mici apoi se caleste in putin unt,dupa care se pun piciorusele de ciuperci tocate si se lasa sa se caleasca bine ,
se pune ardeiul tocat, rosu si verde,patrunjel tocat,sare si piper si se...
Se taie un capacel de pe chifla, nu mare.
Se scobeste bine chifla de miez, sa nu se rupa si se unge cu putin unt
Se sparge cate un ou in fiecare chifla.
Se sareaza si se pune putina boia de ardei rosu dulce (optional pt culoare)
Se unge un vas de yena (am pus eu) cu unt si apoi...
Se fierbe pieptul de curcan(se poate si cu pulpe cred) in apa cu putina sare apoi se lasa la racit
Se taie bucatele si se condimenteaza cu sare si piper
Ciupercile se taie feliute si se calesc putin in ulei (eu nu am avut ciuperci si am inlocuit cu cascaval)
Se ia o bucata de piept...
Prim data se taie baconul bucatele mici,salamul taiat feliute cel uscat iar sunca am tocat-o marunt,cascavalul taiat cubulete,ardeiul la fel taiat cubulete si rosiile,masline am lasat si intregi si tocate si patrunjel verde tocat
Nu este o ordine anume ,puneti si taiati dupa bunul plac...
Se pregateste carnea se ameteca bine cu ouale ,sarea piperul si cartoful razuit bine si morcovul si paine inmuiata in putin lapte,se pune si ustroiul pisat marunt si patrunjel verde si se ameteca bine apoi se fac chiftelute mai mari care se prajesc in ulei bine incins
Cratofi se curata...
Se pregatesc icrele de peste cu gris ,ulei ,ceapa si suc de lamaie(vezi reteta in urma)
Se ia cate un cosulet (vols) si se umplu cu icre(se pune putin 1 lingurita mica) ,apoi se pun bucatele de somon afumat deasupra
Se decoreaza cu ardei rosu si patrunjel verde
Un aperitiv usor si...
Se toaca pulpa bine sa fie carnea macina ta mai marunt
Vinetele se cresteaza 4 -6 si se inabusesc putin(asa cu coaja cu tot) dupa care se lasa la recit apoi se toaca si ele
Cartofi se rad prin razuitoare sau se toaca
paine se inmoaie in putin lapte
Cand toate sant pregatite se...
Se fierb ouale tare in apa cu putina sare
Dupa ce s-au fiert se curata si se taie pe lungine se scoate galbenusul care se amesteca bine cu untul si se lasa deoparte
carnea se fierbe intre timp cu putina sare apoi se curata de pe os si se toaca marunt,la fel si sunca se toaca si ea...
Se spala rosiile si se taie capacelul de sus apoi se scobesc cu o lingurita si se lasa cu partea taiata in jos sa se scurga bine
Vinetele se coc apoi se curata si se lasa la scurs putin dupa care se toaca si se amesteca bine cu maioneaza din ou cu ulei si putin mustar ,dupa care se pune sare...
Se curata cartofi si se fierb taiati cubulete
sosul de carne se pune intr-o craticioara .
Amidonul se amesteca cu smantana sa nu se faca cocoloase apoi se pune peste sosul de carne si se ameteca bine pana se ingroasa putin dupa care se pune cate putin din lapte .
Sosul obtinut se toarna...
Se curata vinetee si se taie pe lungine (exact ca si la reteta vinete acordeon) apoi se condimenteaza bine cu sare si piper .
Usturoiul se curata si se paseaza bine ,apoi se amesteca cu sare ,putin ulei si 50 ml apa
Rosiile se taie si ele feliute si se ung cu putin ulei de masline apoi se...
Se ia cate o lipie se unge cu ou batut apoi se pune sare,piper ,curry,boia de ardei dulce(picant)nucsoara si se face cu o pensula pt a se amesteca bine toate impreuna dupa care se taie in triunghiuri (eu am facut si simple si cu cascaval)si se pun la cuptor pt 15 minute acuma depinde de foc eu...
Se lasa putin aluatul sa se dezghete putin apoi se unge cu oul batut bine dupa care se pune cascalalul ras si se ruleaza strans apoi se unge din nou cu ou deasupra dupa care se taie aporximativ la 2 cm si se pun in tava se mai ung cu putin ou si se pune si deasupra cascaval ras si putina boia de...
Se spala vintele apoi se taie pe lungine feliute pana la cotor
Se sareaza si se pipereaza bine
Se pune cate o feliuta de bacon apoi una de cascaval si tot asa pana la capat depinde in cate feliute taiati vanata
Rosia se taie feliute si se pune si ea intre bacon sau cascaval
Usturoiul...
Se pregateste omleta si se lasa la racit
Se scurge tonul de ulei si se amesteca bine cu untul, maslinele negre tocate si mararul. Se face ca o pasta
Se unge omleta cu crema de branza apoi se pun frunzele de salala verde se ung si acestea bine cu crema de branza apoi se pune pasta din...
Se face omleta dar sa nu fie foarte groasa(depinde de oua cat de mari sant),apoi se lasa sa se raceasca putin dupa care se unge cu crema de branza apoi se pun feliute de salata verde se ung si aceste acestea cu crema de branza ,apoi se pune feliutele de sunca la fel se ung si acestea cu crema de...
Se face aluatul pt coca(eu am pus din cel de paine graham)se intinde o foaie si se pune intr-un vas uns cu putin ulei .
Se curata ceapa se toaca si se caleste in putin ulei sau unt,apoi se pune salamul,baconul, sunca de curcan si cremvustii taiate cubulete (sau cu badicora ) si se calesc ...
Se taie salata bucatele si se pune intr-un vas apoi se taie ceapa dar nu marunt mai mare,castravetele feliute si apoi eu le tai in doua,rosiile cubulete si telina razuita prin ochiurile mari,iar filetele de peste se scurge de ulei bine iar daca sant mari se desfac in doua nu bacati foarte mici...
cea mai simpla retete care o stie toata lumea
Se coc vinetele pe plita apoi se curata si se toaca bine
se amesteca bine eu sincer nu fac tot timpu maioneza ,mai nou cand sant in criza de timp pun vinetele tocate bine intr-un vas apoi pun galbenususrile si amestec bine cu badidora si torn...
Se ung tartinele cu putin unt si apoi se pune caviarul
Este un aperitiv grozav de bun
Si nici nu e scump,cel putin aici in spania si dintr-un borcanel puteti face foarte multe tartine pentru ca se pun putine(sau cum va place)
Se decoreaza cu lamaie
Se spala vinetele si se taie feliute nici foarte groase nici subtiri tare
Se sareasa si se pipereaza
Se dau prin oul batut si amestecat cu faina si apoi se pun in uleiul fierbinte.
Se servesc ca aperitiv sau ca garnitura sau cum va place... la un film! Glumeam!
Se pune apa la fiert cu putina sare,poi cand clocoteste se pune faina de malai in ploaie si se amesteca bine de tot sa nu se faca cocoloase se lasa sa fiarba putin amestecand
Cand mamaliguta e fiarta se pune cascavalul ras,smanatana si se ameteca bine apoi feliile de cascacal de vaca rupte...
Se spala bine cartofii si apoi se taie ca un capacel din cartofi pe latimea cartofului.Se cresteza bine cu cutitul, se pun sare si mujdei de usturoi, apoi 1 lingurita de ulei de maline si se pun pe folia de aliminiu. Se strange bine folia si se aduna bine capetele, apoi se pune in tava...
Se cresteaza cremvusti la capete.
Foaia de foietaj se taie fasii de 1-1,5 cm si apoi se infasoara in jurul cremvustiului
Se ung cu ou batut apoi se presara susan(eu am pus dupa reteta lui rivka,daca nu va place susanul nu punati) si se pun la cuptor pentru 15-20 minute
Se servesc atat...
De preferat ar fi fost grisinele lungi(eu aici nu prea gasesc foarte rara)arata mult mai bine cu grisine lungi
Se ia grisina si se unge bine cu crema de branza pana la jumatatea grisinei ,apoi se infasoara feluita de sunca de jur imprejur unde am pus crema de branza si se aseaza pe un platou...
Se curata ciupercile si se scot piciorusele (le puteti cali si faceti altceva cu ele)se spala si se sareaza bine apoi se dau prin faina alba si prin ou
Se prajesc in ulei bine incins
Simplu usor ,gustos si rapid(cui i plac ciupercile)
Se curata ciupercile apoi se toaca marunt si se calesc bine in untul topit pana scade apa ce o lasa ele nu se pune apa deloc,apoi se pune ardeiul rosu tocat si patrunjelul verde si se amesteca bine. Se sareaza si se pipereaza dupa gustul fiecaruia.
Spre final cand sunt facute se pune sosul de...
Se fierb cartofi ,apoi se zdrobesc cu furculita dar nu foarte tare sa ramana bucatele ,apoi se ameteca cu patrunjel verde.
Baconul se prajeste putin apoi se taie cubulete sau invers cum doriti.
Ciupercile se curata si se taie bucatele mici apoi se calesc in putin ulei de masline 2-3 linguri...
Se taie capacul de la ardei si se curata de samburi
Branza se amesteca bine cu untul ,boiaua si resturile de la ardei tocate marunt se face ca o pasta
Se umplu ardei si se pun la rece pentru 2 ore apoi se taie feliute si se servesc ca si aperitiv
Sant fantastic de buni pentru mai ales...
Mini mamaligute impanate la cuptor
Se fierbe mamaliguta Se iau boluri de lut (eu am negre) se ung cu putin unt apoi se pune mamaliguta si se intinde bine , apoi se sparge un ou crud,se pune putina sare,apoi se pun bucatele de slanina taiate si prajite,sunca taiata(eu am pus doar pe 2)iar pe celelalte doua am pus...
Ciuperci impanate cu piept de curcan
Se curata ciupercile ,iar piciorusele se toaca. Pieptul de curcan se toaca sau se taie bucatele foarte mici apoi se caleste in putin unt,dupa care se pun piciorusele de ciuperci tocate si se lasa sa se caleasca bine , se pune ardeiul tocat, rosu si verde,patrunjel tocat,sare si piper si se...
Oua in chifla
Se taie un capacel de pe chifla, nu mare. Se scobeste bine chifla de miez, sa nu se rupa si se unge cu putin unt Se sparge cate un ou in fiecare chifla. Se sareaza si se pune putina boia de ardei rosu dulce (optional pt culoare) Se unge un vas de yena (am pus eu) cu unt si apoi...
Pungute cu surprize
Se fierbe pieptul de curcan(se poate si cu pulpe cred) in apa cu putina sare apoi se lasa la racit Se taie bucatele si se condimenteaza cu sare si piper Ciupercile se taie feliute si se calesc putin in ulei (eu nu am avut ciuperci si am inlocuit cu cascaval) Se ia o bucata de piept...
Mini pizza fara blat
Prim data se taie baconul bucatele mici,salamul taiat feliute cel uscat iar sunca am tocat-o marunt,cascavalul taiat cubulete,ardeiul la fel taiat cubulete si rosiile,masline am lasat si intregi si tocate si patrunjel verde tocat Nu este o ordine anume ,puneti si taiati dupa bunul plac...
Chiftelute cu garnitura
Se pregateste carnea se ameteca bine cu ouale ,sarea piperul si cartoful razuit bine si morcovul si paine inmuiata in putin lapte,se pune si ustroiul pisat marunt si patrunjel verde si se ameteca bine apoi se fac chiftelute mai mari care se prajesc in ulei bine incins Cratofi se curata...
Cosulet cu icre si somon afumat
Se pregatesc icrele de peste cu gris ,ulei ,ceapa si suc de lamaie(vezi reteta in urma) Se ia cate un cosulet (vols) si se umplu cu icre(se pune putin 1 lingurita mica) ,apoi se pun bucatele de somon afumat deasupra Se decoreaza cu ardei rosu si patrunjel verde Un aperitiv usor si...
Acadele aperitiv
Se toaca pulpa bine sa fie carnea macina ta mai marunt Vinetele se cresteaza 4 -6 si se inabusesc putin(asa cu coaja cu tot) dupa care se lasa la recit apoi se toaca si ele Cartofi se rad prin razuitoare sau se toaca paine se inmoaie in putin lapte Cand toate sant pregatite se...
Oua umplute cu carne de pui si sunca
Se fierb ouale tare in apa cu putina sare Dupa ce s-au fiert se curata si se taie pe lungine se scoate galbenusul care se amesteca bine cu untul si se lasa deoparte carnea se fierbe intre timp cu putina sare apoi se curata de pe os si se toaca marunt,la fel si sunca se toaca si ea...
Rosii umplute cu salata de vinete
Se spala rosiile si se taie capacelul de sus apoi se scobesc cu o lingurita si se lasa cu partea taiata in jos sa se scurga bine Vinetele se coc apoi se curata si se lasa la scurs putin dupa care se toaca si se amesteca bine cu maioneaza din ou cu ulei si putin mustar ,dupa care se pune sare...
Cartofi cu sos
Se curata cartofi si se fierb taiati cubulete sosul de carne se pune intr-o craticioara . Amidonul se amesteca cu smantana sa nu se faca cocoloase apoi se pune peste sosul de carne si se ameteca bine pana se ingroasa putin dupa care se pune cate putin din lapte . Sosul obtinut se toarna...
Anghinare cu garnitura de vinete umplute
Se curata vinetee si se taie pe lungine (exact ca si la reteta vinete acordeon) apoi se condimenteaza bine cu sare si piper . Usturoiul se curata si se paseaza bine ,apoi se amesteca cu sare ,putin ulei si 50 ml apa Rosiile se taie si ele feliute si se ung cu putin ulei de masline apoi se...
Chipsuri din lipie
Se ia cate o lipie se unge cu ou batut apoi se pune sare,piper ,curry,boia de ardei dulce(picant)nucsoara si se face cu o pensula pt a se amesteca bine toate impreuna dupa care se taie in triunghiuri (eu am facut si simple si cu cascaval)si se pun la cuptor pt 15 minute acuma depinde de foc eu...
Butoiase cu cascaval
Se lasa putin aluatul sa se dezghete putin apoi se unge cu oul batut bine dupa care se pune cascalalul ras si se ruleaza strans apoi se unge din nou cu ou deasupra dupa care se taie aporximativ la 2 cm si se pun in tava se mai ung cu putin ou si se pune si deasupra cascaval ras si putina boia de...
Vinete acordeon
Se spala vintele apoi se taie pe lungine feliute pana la cotor Se sareaza si se pipereaza bine Se pune cate o feliuta de bacon apoi una de cascaval si tot asa pana la capat depinde in cate feliute taiati vanata Rosia se taie feliute si se pune si ea intre bacon sau cascaval Usturoiul...
Rulada aperitiv cu ton
Se pregateste omleta si se lasa la racit Se scurge tonul de ulei si se amesteca bine cu untul, maslinele negre tocate si mararul. Se face ca o pasta Se unge omleta cu crema de branza apoi se pun frunzele de salala verde se ung si acestea bine cu crema de branza apoi se pune pasta din...
Rulada aperitiv
Se face omleta dar sa nu fie foarte groasa(depinde de oua cat de mari sant),apoi se lasa sa se raceasca putin dupa care se unge cu crema de branza apoi se pun feliute de salata verde se ung si aceste acestea cu crema de branza ,apoi se pune feliutele de sunca la fel se ung si acestea cu crema de...
Tarta" soare "aperitiv
Se face aluatul pt coca(eu am pus din cel de paine graham)se intinde o foaie si se pune intr-un vas uns cu putin ulei . Se curata ceapa se toaca si se caleste in putin ulei sau unt,apoi se pune salamul,baconul, sunca de curcan si cremvustii taiate cubulete (sau cu badicora ) si se calesc ...
Fileuri de peste cu salata si telina
Se taie salata bucatele si se pune intr-un vas apoi se taie ceapa dar nu marunt mai mare,castravetele feliute si apoi eu le tai in doua,rosiile cubulete si telina razuita prin ochiurile mari,iar filetele de peste se scurge de ulei bine iar daca sant mari se desfac in doua nu bacati foarte mici...
Salata de vinete cu usturoi
cea mai simpla retete care o stie toata lumea Se coc vinetele pe plita apoi se curata si se toaca bine se amesteca bine eu sincer nu fac tot timpu maioneza ,mai nou cand sant in criza de timp pun vinetele tocate bine intr-un vas apoi pun galbenususrile si amestec bine cu badidora si torn...
Tartine cu caviar
Se ung tartinele cu putin unt si apoi se pune caviarul Este un aperitiv grozav de bun Si nici nu e scump,cel putin aici in spania si dintr-un borcanel puteti face foarte multe tartine pentru ca se pun putine(sau cum va place) Se decoreaza cu lamaie
Vinete pane
Se spala vinetele si se taie feliute nici foarte groase nici subtiri tare Se sareasa si se pipereaza Se dau prin oul batut si amestecat cu faina si apoi se pun in uleiul fierbinte. Se servesc ca aperitiv sau ca garnitura sau cum va place... la un film! Glumeam!
Balmos fals
Se pune apa la fiert cu putina sare,poi cand clocoteste se pune faina de malai in ploaie si se amesteca bine de tot sa nu se faca cocoloase se lasa sa fiarba putin amestecand Cand mamaliguta e fiarta se pune cascavalul ras,smanatana si se ameteca bine apoi feliile de cascacal de vaca rupte...
Cartofi in folie de aluminiu la cuptor
Se spala bine cartofii si apoi se taie ca un capacel din cartofi pe latimea cartofului.Se cresteza bine cu cutitul, se pun sare si mujdei de usturoi, apoi 1 lingurita de ulei de maline si se pun pe folia de aliminiu. Se strange bine folia si se aduna bine capetele, apoi se pune in tava...
Crenvusti in foetaj
Se cresteaza cremvusti la capete. Foaia de foietaj se taie fasii de 1-1,5 cm si apoi se infasoara in jurul cremvustiului Se ung cu ou batut apoi se presara susan(eu am pus dupa reteta lui rivka,daca nu va place susanul nu punati) si se pun la cuptor pentru 15-20 minute Se servesc atat...
Aperititv -grisine imbracate
De preferat ar fi fost grisinele lungi(eu aici nu prea gasesc foarte rara)arata mult mai bine cu grisine lungi Se ia grisina si se unge bine cu crema de branza pana la jumatatea grisinei ,apoi se infasoara feluita de sunca de jur imprejur unde am pus crema de branza si se aseaza pe un platou...
Ciuperci pane
Se curata ciupercile si se scot piciorusele (le puteti cali si faceti altceva cu ele)se spala si se sareaza bine apoi se dau prin faina alba si prin ou Se prajesc in ulei bine incins Simplu usor ,gustos si rapid(cui i plac ciupercile)
Pasta de ciuperci
Se curata ciupercile apoi se toaca marunt si se calesc bine in untul topit pana scade apa ce o lasa ele nu se pune apa deloc,apoi se pune ardeiul rosu tocat si patrunjelul verde si se amesteca bine. Se sareaza si se pipereaza dupa gustul fiecaruia. Spre final cand sunt facute se pune sosul de...
Cartofi cu bacon si ciuperci
Se fierb cartofi ,apoi se zdrobesc cu furculita dar nu foarte tare sa ramana bucatele ,apoi se ameteca cu patrunjel verde. Baconul se prajeste putin apoi se taie cubulete sau invers cum doriti. Ciupercile se curata si se taie bucatele mici apoi se calesc in putin ulei de masline 2-3 linguri...
Ardei rosu umplut cu pasta de branza
Se taie capacul de la ardei si se curata de samburi Branza se amesteca bine cu untul ,boiaua si resturile de la ardei tocate marunt se face ca o pasta Se umplu ardei si se pun la rece pentru 2 ore apoi se taie feliute si se servesc ca si aperitiv Sant fantastic de buni pentru mai ales...