Indiene

de gaby_duceag in Prajituri, 29 Apr 2013 | 33298 vizualizari

 

O alta reteta preluata de la Bucatarese Vesele (le devin fan no1 :) ) ) care efectiv m-a cucerit!

Indiene – una dintre cele mai bune prajituri mancate vreodata!!

Nu are rost sa va descriu eu cat de bune sunt, nu v-as convinge, trebuie sa le preparati voi :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 12 bucati
  • Pentru coji
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • coaja rasa de lamaie
  • sare
  • Pentru sirop
  • 150 gr apa
  • 100 gr zahar
  • o lingurita esenta rom
  • coaja de portocala confiata
  • Pentru crema
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 5 gr gelatina
  • 40 ml apa
  • Pentru glazura
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • o lingurita unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Indiene:

Pregatim intai cojile

Batem spuma albusurile cu putina sare. Adaugam faina cernuta, galbenusurile, coaja de lamaie rasa si omogenizam usor, usor.

Cu ajutorul unui posh spritam in tava tapetata cu hartie de copt cerculete cu diametrul de 5 cm.

Mie mi-au iesit 25 bucati , una am mancat-o ).

Dam tava la cuptor (am copt de doua ori) la foc mediu, pana cerculetele prind culoare pe talpa si sunt coapte .Cam 15 minute, dar verificati sa nu ziceti “aia a zis 15 dar ete ca-s crude ori ca le-am ars”, atata grija aveti si voi ). Le lasati cateva momente apoi le desprindeti usor cu o furculita.

Daca nu aveti chef sa mai urmati pasii va opriti aici ), mancati fusecurile si gata )

Pentru sirop fierbeti apa cu zaharul cateva minute. Adaugati esenta si coaja de portocala si lasati la racit.

Crema .

Pune gelatina la hidratat in 40 ml apa.Mixeaza frisca lichida.Amesteca galbenusurile cu zaharul si pune-le intr-un vas cu fund dublu, la foc mic, si amesteca energic pana zaharul e topit si amestecul spumos. Cred ca undeva la 5-6 minute din momentul in care a incepe sa fiarba. Nu te opri din amestecat ca se afuma!

Opreste focul, adauga gelatina si omogenizeaza pana se topeste. Adauga portocala confiata.

Eu am adaugat 3 linguri din siropul de portocala confiata de la Bunatati din natura.

Pune vasul in altul cu apa rece si raceste. Cand a ajuns la temperatura camerei toarna peste frisca si mixeaza 3 minute.

Deci…crema e…fara cuvinte! Absolut minunata, fix pe gustul meu, o sa fac un tort sa-l umplu cu crema preparata asa.

Da vasul la rece.

Ia jumatate din cantitatea de coji si trece fiecare fursec prin sirop. Asa…rapid, nu sa-l uiti acolo ).

Aseaza pe un platou.

Cu ajutorul unui posh spriteaza crema pe fiecare. Insiropeaza usor si restul cojilor si pune deasupra apoi iar spriteaza crema.

Da 5 minute platoul la rece si pregateste glazura punand ingredientele intr-un ibric si topindu-le la foc mic. Omogenizeaza.

Scoate platoul de la rece si pune cate o lingura din glazura racita pe fiecare prajitura

Daca ti-a placut reteta noastra "Indiene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla de rulada cu biscuiti si nuca de cocos, desert perfect pentru zilele speciale