nadina73

3

Bucataras
talentat

Sant Carles de la Rapita

Bucataras din 19.02.2010

RETETE738
PRIETENI228
Retete / Aperitive / Garnituri

Briose cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 4 Iul 2010

Se amesteca toata ingredientele bine ,eu le-am pus in masina de paine(am fost mai comoda). Se unge o tava de briose(eu am pun in forme de savarine cu hartie)apoi se pun cate 2 linguri din compozitie , se da tava la cuptor 20-25 minute pana se rumesc frumos. Se scoate tava cand sant gata...

Ciuperci cu usturoi la gratar

In Aperitive / Garnituri la 4 Iul 2010

Se curata ciupercile si se scot piciorusele. Piciorusele se toaca sau se taie marunt si se poate face altceva din ele sau le puneti taiate in congelator si le folositi alta data,eu mereu fac asa. Ciupercile curata se spala bine si se sareaza se pipereaza si se pudreaza si cu praful de...

Clatite la metru

In Aperitive / Garnituri la 4 Iul 2010

Se coc clatitele simple fara zahar,apoi se lasa la racit Dupa ce s-au racit se iau clatitele si se aseaza suprapuse,cate 5-6 bucati (vezi foto>)apoi se pune crema de branza ,sunca ,ardei rosu taiat subtire se dau capetele spre interior si se ruleaza (aveti nevoie de putin ajutor .altfel...

Tarte cu sunca si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 26 Iun 2010

se framanta aluatul din faina ,apa,ulei,sare si drojdie si se lasa la dospit Cand aluatul e dospit se intinde foaie subtire cu sucitorul apoi se taie cu un pahar sau o forma de floare si se pune in forme de mini pizza sau medelene unse cu putin ulei se pune sunca taiata cubulete ,...

Snitel de soia

In Aperitive / Garnituri la 26 Iun 2010

se pune un vas cu apa pe foc iar cand fierbe se pun cubul de costita afumata de la knorr si snitelele de soia si se lasa sa fiarba 10 minute apoi se stinge focul si se lasa in acea apa  1-2 ore Dupa ce s-au inmuiat bine snitelele se scot din apa se se lasa la scurs intr-o strecuratoare,...

Aperitiv cu somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 18 Iun 2010

Se amesteca bine branza cu ceapa verde si patrunjelul verde (frunzele de ceapa ) taiata foarte fin,apoi se amesteca foarte bine. Se pun 2 lingurite  din compozitia de branza cu ceapa pe felia de  somon afumat si se intinde bine apoi se ruleaza in jurul grisinei. Acest aperitiv...

Omleta cu slanina si mamaliguta

In Aperitive / Garnituri la 17 Iun 2010

Se taie slanina feliute subtiri si se cresteaza apoi se prajeste bine . Ouale se bat bine cu sare se pune cascaval sau branza si se pune peste slanina prajita(se scurge untura topita )se amesteca bine sa se prajeasca putin .Se serveste cu mamaliguta calda si muratura. Intr-adevar am facut...

Tocanita din 3 feluri de ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 17 Iun 2010

Se curata ceapa si se toaca marunt ,se caleste in ulei apoi se pune ardeiul rosu taiat feliute mai mari Ciupercile se curata si se taie bucati mai marisoare, se pun peste ceapa calita cu ardei, se pune sare, piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit eventual puteti pune 1 canita mica de apa....

Mamaliga topsita

In Aperitive / Garnituri la 15 Iun 2010

Se pune apa la foc cu sare sa fiarba,apoi se pune faina de malai si se amesteca bine, se lasa sa fiarba bine Se pun cubulete de unt intr-un vas mai inalt si nu foarte lat,apoi se pune un strat de mamaliguta, unul de branza, apoi iar mamaliguta si cascaval din nou mamaliguta si cascaval si la...

Terina de somon

In Aperitive / Garnituri la 13 Iun 2010

Branza se amesteca cu sarea ,piperul si sucul de lamaie,apoi se pune arpagicul taiat foarte fin si ridichea razuita (aproximativ 1 lingura buna) si gelatina racita. Gelatina se taie bucati se se ameteca cu 50 ml apa apoi se topeste ,sa nu fiarba,apoi se lasa la racit si se amesteca cu branza...

Ciuperci a la Nadina

In Aperitive / Garnituri la 11 Iun 2010

Se curata ceapa si se caleste 2 minute apoi se pune sunca ,baconul taiat cubulete,ardeiul rosu la fel si cartofii fierti si taiati si ei cubulete mici, telemeaua zdrobita sau rasa si piciorusele de ciuperci taiate sau tocate si patrunjelul verde tocat Se lasa toate pe foc sa se caleasca putin...

Chiftelute la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2010

Se curata cartofi si se razuiesc ,apoi se storc putin ,usturoiul se curata si se piseaza bine,painea se pune in lapte . Carnea se amesteca cu ouale,cartofii razuiti si storsi,paine inmuiata in lapte si usturoiul pisat bine ,patrunjelul verde tocat ,sare si piper Se formeaza chiftelute se...

Mancarica de ardei copti cu vinete

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2010

Se curata ceapa si se caleste in putin ulei apoi se pun rosiile (le-am oparit putin si am luat jos pieleita )apoi le-am taiat marunt si am pus si pasta de tomate. Ardeiul si vinetele le-am copt pe plita: Se curata vinetele si se toaca ,la fel si ardeii i-am  lasat cu sare `putin...

Ciuperci fripte cu piure

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2010

Se curata ciupercile si se taie piciorusele(le tocati si faceti alceva cu ele,nu se arunca )apoi se sareaza se pipereaza si se pun la fript in 2 linguri de ulei cu sos de soia ,se `prajesc pe ambele parti apoi se scot si se pun pe un platou  (burtica in sus) Cartofi se curata se taie si...

Cartofi acordeon cu bacon si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2010

Se curata cartofii de coaja si se cresteaza feliute dar nu pana jos de tot ,se sareaza apoi se pune cate o feliuta de bacon, una de cascaval si tot asa pana la capatul cartofului.Depinde in cate felitue il taiati. Se unge un vas  yena cu unt, apoi se pun cartofii, se pun bucatele de unt...

Gogosi in 6 arome diferite

In Aperitive / Garnituri la 4 Iun 2010

Se pune faina in masina de paine,laptele se incalzeste si se dizolva drojdia in el ,apoi se pune peste faina,la fel si uleiul si coaja de lamaie si sarea se lasa la framantatsi dospit Intre timp se taie baconul bucatele mici si se prajeste putin, carnaciori si pieptul de curcan se prajesc...

Sos cald de conopida

In Aperitive / Garnituri la 4 Iun 2010

Se desface buchetele conopida si se fierbe in apa cu sare(sau la aburi) Ceapa se taie pestisori si se caleste in ulei la fel si usturoiul se calesc impreuna 5 minute apoi se pune conopida fiarta si se amesteca bine cu ceapa se lasa sa se caleasca putin impreuna 5 minute ,apoi se zdrobeste bine...

Omleta cu ciuperci si marar

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2010

Se curata ciupercile si se taie bucatele mici (lasam 5 pt decor netaiate)apoi se calesc putin in ulei si 2 linguri sos de soia,se lasa 3-4 minute,cele 5 ramase se cresteaza sub forma de floare si se prajesc separat in putin  ulei(ideea am luat-o de la Mariana-Roberta) Ouale se bat cu...

Rulada cu ciuperci si sunca

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2010

Se intinde foaia putin cu sucitorul Ciupercile se curata si se toaca cu tot cu piciorusele de la ciuperci apoi se calesc intr-o tigaie cu putin ulei si cu ceapa tocata,sare si piper,se lasa sa fiarba 10 minute pana scade sucul de pe ciuperci apoi se amesteca cu sunca tocata ,150 g cascavalul...

Tortilla cu cartofi si ceapa

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2010

Se curata cartofiI se taie in 4 si apoi se taie feliute  subtiri,vor  iesi ca triunghiurile Ceapa ce curata si se toaca marunt Se pun 5linguri de ulei intr-o tigaie de teflon de preferinta sa nu se prinda si se pun cartofi se sareaza se pipereaza si se lasa sa se prajeasca la foc...

Cartofi cu sunca la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 29 Mai 2010

Se fierb cartofii in coaja, apoi se curata si se taie feliute (cipsuri). Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei un stat de cartofi apoi unul de cascaval ras, unul de bacon taiat cubulete mici, sare si din nou cartofi,cascaval,bacon,sare. Ultima operatiune se pune ultimul stat de cartofi taieti...

Piure spumos

In Aperitive / Garnituri la 25 Mai 2010

Se curata cartofi se taie cubulete si se pun la fiert (eu ii fierb la aburi 20 minute)dupa care se amesteca cu sare se zdrobesc bine apoi se pune untul bucatele si se mixeaza foarte bine dupa care se pune laptele caldut si la final samantana si se mixeaza foarte bine la viteza maxima Va iesi...

Platou cu aperitive

In Aperitive / Garnituri la 25 Mai 2010

Sunca se umple cu salata de beouf apoi se ruleaza si am pus cate o masline neagra la capat Rulada de curcan se baga la cuptor inante 20-30 minute intr-un vas cu putin unt,apoi se lasa la racit(cald nu se poate taia bine)dupa care se taie feliute de 1 cm grosime si se aseaza pe un platou apoi...

Ficatei de pasare in corset-retata lui Vlad

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2010

Se pregatesc ficateii ,marul se taie feliute Se ia o bucata de bacon se pune 1 ficatel de pui apoi o frunza de salvie si o feliuta de mar dupa care se ruleaza si se stange bine cu o scobitoare Se pun ficateii impachetati in corset intr-o tava unsa(eu am pus putin unt) si se stopesc cu vin...

Snitele de porc

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2010

Carnea se bate putin apoi se sareaza si se pipereaza Oul se bate bine cu putina sare Se dau bucatelele de muschi prin faina apoi prin ou ,din nou prin faina si apoi din nou prin ou (eu asa obisnuiesc sa le dau de 2 ori) apoi se prajesc in ulei foarte bine incins la foc potrivit Se...

Garnitura de morcovi caramelizati in vin

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2010

Se curata morcovii ,apoi se taie fasii subtiri sau rondele si se calesc in ulei , se pune sare si piper si 4-5 linguri de apa rece si se lasa sa scada bine apa 6-7 minute,apoi se pune zaharul si se amesteca bine sa se caramelizeze putin dupa care se pune vinul rosu si se la sa sa fiarba la foc...

Baghete cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2010

Se framanta bine faina ,laptele praf,sarea apoi se pune apa calduta dizolvata cu drojdia , zaharul si uleiul si se framanta bine apoi se lasa la dospit(eu le pun in masina de paine) Dupa ce  a dospit se imparte in 6 parti si se intinde cate o foaie care se unge cu putin ou batut apoi se...

Aperititv din rosii cu branza

In Aperitive / Garnituri la 19 Mai 2010

Se spala bine rosia (am gasit de gradina) se taie in 5 feliute (depinde de rosie). Se pune branza intr-un pistol sau sprit si se orneaza rosia,dupa care se pune sunca taiata foarte marunt, apoi  1 lingura de maioneza (eu nu am mai pus), cascaval ras si  masline. Se taie in 4 si se pune...

Cartofi frantuzesti

In Aperitive / Garnituri la 19 Mai 2010

Se fierb cartofii in coaja, apoi se curata si se dau prin razatoarea cu gauri mari Ouale se fierb, sa fie tari. Se unge un vas cu unt, apoi se pune un strat de cartofi  razuiti , apoi 4 oua razuite si ele, branza zdrobita sau razuita ,cateva cubulete de unt ,sare si piper dupa care se...

Salata de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 13 Mai 2010

Se fierb cartofii in coaja apoi se curata si se taie cubulete Ceapa se taie pestisori,ouale se fierb mai tare si se taie si ele cubulete Se amesteca bine cartofi cu ceapa,ouale si maslinele se pune ulei ,sare ,piper,delikat si la final rosiile cherry. Daca nu puneti oua este o mancare...

Afisate 91 - 120 din 180 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Puneţi degetul pe rană şi apăsaţi. Dacă faceţi totul corect, o să îl doară şi mai tare.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]