Se curata cartofii si se pun la fiert 20 minute (se pot fierbe si in coaja )
se pun apoi intr-o craticioara cu ulei si se calesc putin cateva minute, apoi se condimenteaza dupa care se pune patrunjelu verde si se amesteca (sa nu se zdrobeasca)
se servesc ca si garnitura ,.sant grozavi de...
Se taie pieptul de pui si se bate putin apoi se pune pe o folie de aluminiu uns cu unt. Se adauga feliile de branza dupa care se pune peste baconul taiat cubulete. Prajim 3 cremvusti, adaugam celor pregatite mai sus si rulam cu grija.
Se inveleste bine in folia de aluminiu, se pune in tava...
Se curata ciupercile si se cot piciorusele, care se toaca marunt si se calesc putin cu ceapa in putin unt topit . Se adauga sare si piper, iar dupa ce se racesc se amesteca cu casacavalul ras si untul
Se unge un vas de yena bine cu unt apoi se aseaza palarioarele de ciuperci si se pun...
Se spala bine carnea apoi se pune la foc cu morcovul,ceapa ,boabele de piper si sarea si se lasa sa fiarba la foc mic 4 ore aproximativ (intre timp se mai spumeaza carnea). Apoi se pune usturoiul pisat si gelatina si se mai lasa sa fiarba putin.
Se strecoara bine, se pune zeama in...
Se dau cremvusti prin ou, apoi prin faina, si repetam inca o data operatiunea, dupa care ii prajim in ulei bine incins.
Se servesc cu mustar, ketchup sau ca si garnitura langa cartofi ,pilaf................sau ca si aperitiv arata grozav
se ameteca toate pana devine o crema apoi se orneaza pe frunze de salata cu feliute de rosii ,boabe de piper................
se decoreaza dupa bunul plac si imaginatie
Se taie franzela in felute nu foarte groase apoi se pune cate 1 lingurita de lapte pe amblele parti dupa acre se trec prin oul batut cu sare si cascaval ras ,se prajesc in ulei bine incins
Se servsc cu multa pofta si cu un ceai de fructe cald................ne amintim de zilele din...
se culeste in putin ulei ceapa, morcovul,telina si patrunjelu radacina,toate tocate
apoi se pune 1 lingurita de boia dulce apoi ciupercile curatate si taiate cubulete potrivite
orezul se spala si se ameteca cu toate sare,piper patrunjel verde si zarzavaturile
Se pun toate intr-un vas uns...
SE fac calatite normale dar fara zahar.
Se toaca ceapa si se caleste cu ardeiul rosu apoi se pune morcuvul ras si apoi ciupercile tocate ,sare,piper si apa putin si se la sa sa firba bine pana scade apa
Se umplu clatiteke cu cate 2 linguri fin compozitie (sa nu fie subtire) apoi se...
Se fierbe conopida si brocoli (eu le fierb pe aburi) le fierbeti in apa cu putina sare 20 minute apoi se lasa la rece duca care se toaca marunt(cu badidora) apoi se pune maioneza si ceapa toca afin ,sare si piper iar la final daca doriti si putin smanatana e mai gustoasa
E super buna ,sotul...
Se fierb cartofi in coaja apoi se taie feliute subtiri
Ouale gata fierte (de la paste) se curata si se taie rondele si ele
Se unge vasul roman bine cu unt apoi se pune un stata de cartofi taiati,unul de oua taiate si apoi branza,dupa acre se pune sare si piper si cubulete mici de unt,dupa...
Se taia toate cubulete mici ,apoi se pune mazarea ,(daca vreti puteti sa tocati pieptul ,noi l-am taiat cubulete mici) si smantana se ameteca bine toate apoi se pune maioneza
Se decoreaza dupa bunul plac al fiecaruia
daca puneti smantana e mult mai buna si nu e asa gretoasa
eu spal bine ouala inainte apoi la pun la fiert in apa cu sare si otet
Apoi daca le fac cu frunzulite tai un ciorap de dama in bucatele ,fixez frunzulita pe ou si apoi il prin pe ou dupa care il leg cu ata si il pun in solutie,apoi se taia ciorapu se scoate frunzulita se lasa sa se usuce si...
Se spala bine pipotele si inimile si se pune la fiert cu putina sare
Ficatu se curata bine apoi se spala si dupa ce sant fierte pipttele si inimile se ameteca toate si se pun impreuna cu putin ulei intr-o cratita
Pieptul de curcan se taie bucatele si se fierbe si el putin cu sare apoi se...
Se curata ridichile si se dau prin razuitoarea cea mai mica ,apoi se pune sare si se amesteca bine ,dupa care se storc in mana (moderat nu foarte foarte tare)apoi se amesteca cu maioneza si se decoreaza.
Se servesc pe paine uscata sau ca aperitiv unori ca si garnitura langa o friptura...
Se curata cartofi se taie feli si se decupeaza forme diferite se prajesc in ulei
Merg foarte bine ca si o garnitura la o friptura,ciuperci,peste,casacval...........cu ce doriti
se orneaza dupa bunul plac
Se imbraca o salata verde cu folie de aluminiu si se aseaza pe un platou si se decoreaza apoi se vor pune frigaruile
P e un bat de frigaruie se taie ridichea,castravetele,ardeiul si se pun si rosii chery si masline
Arata grozav de bine pe o masa cu aperitive
Eu toate le-am pregatit de...
Se fac caltite subtiri de post(in varianta de post ,altfel se pot face caltite simple)
Se caleste ceapa tocata marunt in putin ulei de masline impreuna cu ardeiul tocat
Se curata ciupercile si se toaca marunt
Se pun peste ceapa tocata si calita cu ardeiul,se pune sare si piper si se lasa...
Se fierbe conopida cu putina sare(eu o fierb pe aburi) apoi se lasa la racit,dupa care se toaca bine apoi se amesteca cu maioneza si usturoiul pisat ,si putina sare
Rosiile se spala si se taie capacelu de sus ,iar mijlocu se cobeste cu o lingurita ,apoi se intorc cu partea taiata in jos...
Se spala ciupercile si se curata ,se scot coditele si se sareaza apoi se prajesc in putin ulei de masline pe ambele parti cate-va minute 3-4 si pe o parte si pe alta.Se scot si se lasa sa se scurga de sucul ce il lasa ciupercile (din coditele ramase se pot face un pilaf sau o tocanita)
Brocoli...
Se fierb ouale tari apoi se taie in doua ,se scot galbenusurile care se amesteca cu tonul scurs de ulei si pisat,4-5 linguri din pasta de tomate,untul ,3-4 linguri de maioneza,sare si piper.Se umplu ouale cu acest amestec minunat si se pun pe un platou cu maioneza,se orneaza dupa placul fiecaruia...
Se amesteca 4 oua cu untul topit si racit,faina ,sarea si praful de copt
Se taie cubulete mici si marunte salamul,sunca,maslinele,ardeiul,patrunjelul
Se amesteca toate taiate cu compozitia din faina
se pun in tavi de cozonac unse in prealbil cu puitn ulei si eu pun o folie de aluminiu(se...
Se taie salata bucatele mici ,morcovul,patrunjelul si telina se rad prin razuitoarea cu gauri mici,castravetele se taie in 4 si apoi cubulete ,sidiile la fel taiate mici,ouale se fierb tare si se razuiesc prin razuitoarea cu gauri mari,ardeiul se taie cubulete,telemeaua si cascavalul la fel tot...
Am taiat capacul de la ananas si apoi am taiat o felie din el dupa care am prins cu scobitoare din nou partea de sus cea cu frunze
Am format ochi din piflete si masline negre,nasul din cremvuti cu o bucatica de ardei rosu,gura din ardei rosu cu scobitori,urechile din brocoli iar de jur...
Se curata ciupercile se spala bine apoi se taie marunt, ceapa la fel se toaca foarte fin si se caleste in putin ulei 2-3 minute apoi se pune 1 lingurita boia dulce si ciupercile marunt taiat, piper sare si se lasa sa fiarba bine pana scade apa (nu mai puneti apa ca lasa ele),
Dupa ce s-au...
Se ung 2 feli de paine cu branza Philadelphia dupa care se taie in 3, apoi iar in trei adica trei pe verticala trei pe orizontala si vor iesi 9 cubulete.
Se pune pe fiecare cubulet cate o felie de morcov taiat subtite si crestat taiat in triunghiuri mici (picioarele) dupa care se infinge in...
Pentru frigarui(picio spaniola) se taie salamul subtire cu masina daca aveti daca nu, cu un cutit,ardeiul in triunghi cel rosu si verde,castravetele feli rotunde,cascavalul cubulete mici,rosii cherry intregi, pifteleutele la fel.
Se incepe a se pregati in ordinea in care doriti (nu este o...
Se fierb in apa (3 litri) toate zarzavaturile taiate cubulete mici( ma refer la cele care nu sunt congelate) si conopida buchetele foarte mici cu sare si vegeta apoximativ 20-30 minute. Se pune gelatina , usturoiul si la final patrunjelul verde.
Se pun in castronase mici, se...
Maioneza de post: eu am de facut-o din : 3 linguri de faina cu 1 cana de apa ,2-3 linguri de muştar si putina zeama de lamaie, ulei de masline
Se pune sa fiarba apa cu putina sare si apoi se pune faina desfacuta cu 3 linguri de apa rece. Se amesteca bine pana se face ca o budinca groasa. Se...
Cartofi noi cu patrunjel
Se curata cartofii si se pun la fiert 20 minute (se pot fierbe si in coaja ) se pun apoi intr-o craticioara cu ulei si se calesc putin cateva minute, apoi se condimenteaza dupa care se pune patrunjelu verde si se amesteca (sa nu se zdrobeasca) se servesc ca si garnitura ,.sant grozavi de...
Rulada de pui cu cascaval
Se taie pieptul de pui si se bate putin apoi se pune pe o folie de aluminiu uns cu unt. Se adauga feliile de branza dupa care se pune peste baconul taiat cubulete. Prajim 3 cremvusti, adaugam celor pregatite mai sus si rulam cu grija. Se inveleste bine in folia de aluminiu, se pune in tava...
Ciuperci umplute cu cascaval
Se curata ciupercile si se cot piciorusele, care se toaca marunt si se calesc putin cu ceapa in putin unt topit . Se adauga sare si piper, iar dupa ce se racesc se amesteca cu casacavalul ras si untul Se unge un vas de yena bine cu unt apoi se aseaza palarioarele de ciuperci si se pun...
Piftie
Se spala bine carnea apoi se pune la foc cu morcovul,ceapa ,boabele de piper si sarea si se lasa sa fiarba la foc mic 4 ore aproximativ (intre timp se mai spumeaza carnea). Apoi se pune usturoiul pisat si gelatina si se mai lasa sa fiarba putin. Se strecoara bine, se pune zeama in...
Cremvusti cu jamon pane
Se dau cremvusti prin ou, apoi prin faina, si repetam inca o data operatiunea, dupa care ii prajim in ulei bine incins. Se servesc cu mustar, ketchup sau ca si garnitura langa cartofi ,pilaf................sau ca si aperitiv arata grozav
Cosulet cu branza
se ameteca toate pana devine o crema apoi se orneaza pe frunze de salata cu feliute de rosii ,boabe de piper................ se decoreaza dupa bunul plac si imaginatie
Platou rece cu aperitiv
se taie toate si se aranjeaza in graba pe platou.................asa am pregatit eu la o urgenta mare ,se decoreaza dupa bunul plac
Paine cu ou si cascaval
Se taie franzela in felute nu foarte groase apoi se pune cate 1 lingurita de lapte pe amblele parti dupa acre se trec prin oul batut cu sare si cascaval ras ,se prajesc in ulei bine incins Se servsc cu multa pofta si cu un ceai de fructe cald................ne amintim de zilele din...
Pilaf cu ciuperci la cuptor
se culeste in putin ulei ceapa, morcovul,telina si patrunjelu radacina,toate tocate apoi se pune 1 lingurita de boia dulce apoi ciupercile curatate si taiate cubulete potrivite orezul se spala si se ameteca cu toate sare,piper patrunjel verde si zarzavaturile Se pun toate intr-un vas uns...
Clatite umplute cu ciuperci si garnitura
SE fac calatite normale dar fara zahar. Se toaca ceapa si se caleste cu ardeiul rosu apoi se pune morcuvul ras si apoi ciupercile tocate ,sare,piper si apa putin si se la sa sa firba bine pana scade apa Se umplu clatiteke cu cate 2 linguri fin compozitie (sa nu fie subtire) apoi se...
conopida cu ceapa
Se fierbe conopida si brocoli (eu le fierb pe aburi) le fierbeti in apa cu putina sare 20 minute apoi se lasa la rece duca care se toaca marunt(cu badidora) apoi se pune maioneza si ceapa toca afin ,sare si piper iar la final daca doriti si putin smanatana e mai gustoasa E super buna ,sotul...
Musaca in vas roman
Se fierb cartofi in coaja apoi se taie feliute subtiri Ouale gata fierte (de la paste) se curata si se taie rondele si ele Se unge vasul roman bine cu unt apoi se pune un stata de cartofi taiati,unul de oua taiate si apoi branza,dupa acre se pune sare si piper si cubulete mici de unt,dupa...
SALATA DE BOEUF CU BACON SI CASCAVAL
Se taia toate cubulete mici ,apoi se pune mazarea ,(daca vreti puteti sa tocati pieptul ,noi l-am taiat cubulete mici) si smantana se ameteca bine toate apoi se pune maioneza Se decoreaza dupa bunul plac al fiecaruia daca puneti smantana e mult mai buna si nu e asa gretoasa
Oua vopsite
eu spal bine ouala inainte apoi la pun la fiert in apa cu sare si otet Apoi daca le fac cu frunzulite tai un ciorap de dama in bucatele ,fixez frunzulita pe ou si apoi il prin pe ou dupa care il leg cu ata si il pun in solutie,apoi se taia ciorapu se scoate frunzulita se lasa sa se usuce si...
DROB CU MASLINE
Se spala bine pipotele si inimile si se pune la fiert cu putina sare Ficatu se curata bine apoi se spala si dupa ce sant fierte pipttele si inimile se ameteca toate si se pun impreuna cu putin ulei intr-o cratita Pieptul de curcan se taie bucatele si se fierbe si el putin cu sare apoi se...
Ridichi cu maioneza
Se curata ridichile si se dau prin razuitoarea cea mai mica ,apoi se pune sare si se amesteca bine ,dupa care se storc in mana (moderat nu foarte foarte tare)apoi se amesteca cu maioneza si se decoreaza. Se servesc pe paine uscata sau ca aperitiv unori ca si garnitura langa o friptura...
Figurine din cartofi
Se curata cartofi se taie feli si se decupeaza forme diferite se prajesc in ulei Merg foarte bine ca si o garnitura la o friptura,ciuperci,peste,casacval...........cu ce doriti se orneaza dupa bunul plac
Frigarui aperitive
Se imbraca o salata verde cu folie de aluminiu si se aseaza pe un platou si se decoreaza apoi se vor pune frigaruile P e un bat de frigaruie se taie ridichea,castravetele,ardeiul si se pun si rosii chery si masline Arata grozav de bine pe o masa cu aperitive Eu toate le-am pregatit de...
Saculeti cu ciuperci-post
Se fac caltite subtiri de post(in varianta de post ,altfel se pot face caltite simple) Se caleste ceapa tocata marunt in putin ulei de masline impreuna cu ardeiul tocat Se curata ciupercile si se toaca marunt Se pun peste ceapa tocata si calita cu ardeiul,se pune sare si piper si se lasa...
Rosii umplute cu conopida-post
Se fierbe conopida cu putina sare(eu o fierb pe aburi) apoi se lasa la racit,dupa care se toaca bine apoi se amesteca cu maioneza si usturoiul pisat ,si putina sare Rosiile se spala si se taie capacelu de sus ,iar mijlocu se cobeste cu o lingurita ,apoi se intorc cu partea taiata in jos...
cosulete de champinion umplute cu brocoli-post
Se spala ciupercile si se curata ,se scot coditele si se sareaza apoi se prajesc in putin ulei de masline pe ambele parti cate-va minute 3-4 si pe o parte si pe alta.Se scot si se lasa sa se scurga de sucul ce il lasa ciupercile (din coditele ramase se pot face un pilaf sau o tocanita) Brocoli...
Oua umplute cu ton
Se fierb ouale tari apoi se taie in doua ,se scot galbenusurile care se amesteca cu tonul scurs de ulei si pisat,4-5 linguri din pasta de tomate,untul ,3-4 linguri de maioneza,sare si piper.Se umplu ouale cu acest amestec minunat si se pun pe un platou cu maioneza,se orneaza dupa placul fiecaruia...
Chec aperitiv
Se amesteca 4 oua cu untul topit si racit,faina ,sarea si praful de copt Se taie cubulete mici si marunte salamul,sunca,maslinele,ardeiul,patrunjelul Se amesteca toate taiate cu compozitia din faina se pun in tavi de cozonac unse in prealbil cu puitn ulei si eu pun o folie de aluminiu(se...
Salata aperitiv spaniola
Se taie salata bucatele mici ,morcovul,patrunjelul si telina se rad prin razuitoarea cu gauri mici,castravetele se taie in 4 si apoi cubulete ,sidiile la fel taiate mici,ouale se fierb tare si se razuiesc prin razuitoarea cu gauri mari,ardeiul se taie cubulete,telemeaua si cascavalul la fel tot...
Ananas Pinochio
Am taiat capacul de la ananas si apoi am taiat o felie din el dupa care am prins cu scobitoare din nou partea de sus cea cu frunze Am format ochi din piflete si masline negre,nasul din cremvuti cu o bucatica de ardei rosu,gura din ardei rosu cu scobitori,urechile din brocoli iar de jur...
Rosii umplute cu ciuperci
Se curata ciupercile se spala bine apoi se taie marunt, ceapa la fel se toaca foarte fin si se caleste in putin ulei 2-3 minute apoi se pune 1 lingurita boia dulce si ciupercile marunt taiat, piper sare si se lasa sa fiarba bine pana scade apa (nu mai puneti apa ca lasa ele), Dupa ce s-au...
Pinguini
Se ung 2 feli de paine cu branza Philadelphia dupa care se taie in 3, apoi iar in trei adica trei pe verticala trei pe orizontala si vor iesi 9 cubulete. Se pune pe fiecare cubulet cate o felie de morcov taiat subtite si crestat taiat in triunghiuri mici (picioarele) dupa care se infinge in...
Platou aperitive
Pentru frigarui(picio spaniola) se taie salamul subtire cu masina daca aveti daca nu, cu un cutit,ardeiul in triunghi cel rosu si verde,castravetele feli rotunde,cascavalul cubulete mici,rosii cherry intregi, pifteleutele la fel. Se incepe a se pregati in ordinea in care doriti (nu este o...
Piftie de post cu zarzavaturi
Se fierb in apa (3 litri) toate zarzavaturile taiate cubulete mici( ma refer la cele care nu sunt congelate) si conopida buchetele foarte mici cu sare si vegeta apoximativ 20-30 minute. Se pune gelatina , usturoiul si la final patrunjelul verde. Se pun in castronase mici, se...
Conopida cu maioneza de post
Maioneza de post: eu am de facut-o din : 3 linguri de faina cu 1 cana de apa ,2-3 linguri de muştar si putina zeama de lamaie, ulei de masline Se pune sa fiarba apa cu putina sare si apoi se pune faina desfacuta cu 3 linguri de apa rece. Se amesteca bine pana se face ca o budinca groasa. Se...