nadina73

3

Bucataras
talentat

Sant Carles de la Rapita

Bucataras din 19.02.2010

RETETE738
PRIETENI228
Retete / Aperitive / Garnituri

Cartofi noi cu patrunjel

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2010

Se curata cartofii si se pun la fiert 20 minute (se pot fierbe si in coaja ) se pun apoi intr-o craticioara cu ulei si se calesc putin cateva minute, apoi se condimenteaza dupa care se pune patrunjelu verde si se amesteca (sa nu se zdrobeasca) se servesc ca si garnitura ,.sant grozavi de...

Rulada de pui cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2010

Se taie pieptul de pui si se bate putin apoi se pune pe o folie de aluminiu uns cu unt. Se adauga feliile de branza dupa care se pune peste baconul taiat cubulete. Prajim 3 cremvusti, adaugam celor pregatite mai sus si rulam cu grija. Se inveleste bine in folia de aluminiu, se pune in tava...

Ciuperci umplute cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2010

Se curata ciupercile si se cot piciorusele, care se toaca marunt si se calesc putin cu ceapa in putin unt topit . Se adauga sare si piper, iar dupa ce se racesc  se amesteca cu casacavalul ras si untul Se unge un vas de yena bine cu unt apoi se aseaza palarioarele de ciuperci si se pun...

Piftie

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2010

Se spala bine carnea apoi se pune la foc cu morcovul,ceapa ,boabele de piper si sarea si se lasa sa fiarba la foc mic 4 ore aproximativ (intre timp se mai spumeaza carnea). Apoi se pune usturoiul pisat si gelatina  si se mai lasa sa fiarba putin. Se strecoara bine, se pune zeama in...

Cremvusti cu jamon pane

In Aperitive / Garnituri la 11 Apr 2010

Se dau cremvusti prin ou, apoi prin faina, si repetam inca o data operatiunea, dupa care ii prajim in ulei bine incins. Se servesc cu mustar, ketchup sau ca si garnitura langa cartofi ,pilaf................sau ca si aperitiv arata grozav

Cosulet cu branza

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2010

se ameteca toate pana devine o crema apoi se orneaza pe frunze de salata cu feliute de rosii ,boabe de piper................ se decoreaza dupa bunul plac si imaginatie

Platou rece cu aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2010

se taie toate si se aranjeaza in graba pe platou.................asa am pregatit eu la o urgenta mare ,se decoreaza dupa bunul plac

Paine cu ou si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2010

Se taie franzela in felute nu foarte groase apoi se pune cate 1 lingurita de lapte pe amblele parti dupa acre se trec prin oul batut cu sare si cascaval ras ,se prajesc in ulei bine incins Se servsc cu multa pofta si cu un ceai de fructe cald................ne amintim de zilele din...

Pilaf cu ciuperci la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2010

se culeste in putin ulei ceapa, morcovul,telina si patrunjelu radacina,toate tocate apoi se pune 1 lingurita de boia dulce apoi ciupercile curatate si taiate cubulete potrivite orezul se spala si se ameteca cu toate sare,piper patrunjel verde si zarzavaturile Se pun toate intr-un vas uns...

Clatite umplute cu ciuperci si garnitura

In Aperitive / Garnituri la 8 Apr 2010

SE fac calatite normale dar fara zahar. Se toaca ceapa si se caleste cu ardeiul rosu apoi se pune morcuvul ras si apoi ciupercile tocate ,sare,piper si apa putin si se la sa sa firba bine pana scade apa Se umplu clatiteke cu cate 2 linguri fin compozitie (sa nu fie subtire) apoi se...

conopida cu ceapa

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2010

Se fierbe conopida si brocoli (eu le fierb pe aburi) le fierbeti in apa cu putina sare 20 minute apoi se lasa la rece duca care se toaca marunt(cu badidora) apoi se pune maioneza si ceapa toca afin ,sare si piper iar la final daca doriti si putin smanatana e mai gustoasa E super buna ,sotul...

Musaca in vas roman

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2010

Se fierb cartofi in coaja apoi se taie feliute subtiri Ouale gata fierte (de la paste) se curata si se taie rondele si ele Se unge vasul roman bine cu unt apoi se pune un stata de cartofi taiati,unul de oua taiate si apoi branza,dupa acre se pune sare si piper si cubulete mici de unt,dupa...

SALATA DE BOEUF CU BACON SI CASCAVAL

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2010

Se taia toate cubulete mici ,apoi se pune mazarea ,(daca vreti puteti sa tocati pieptul ,noi l-am taiat cubulete mici) si smantana se ameteca bine toate apoi se pune maioneza Se decoreaza dupa bunul plac al fiecaruia daca puneti smantana e mult mai buna si nu e asa gretoasa

Oua vopsite

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2010

eu spal bine ouala inainte apoi la pun la fiert in apa cu sare si otet Apoi daca le fac cu frunzulite tai un ciorap de dama in bucatele ,fixez frunzulita pe ou si apoi il prin pe ou dupa care il leg cu ata si il pun in solutie,apoi se taia ciorapu se scoate frunzulita se lasa sa se usuce si...

DROB CU MASLINE

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2010

Se spala bine pipotele si inimile si se pune la fiert cu putina sare Ficatu se curata bine apoi se spala si dupa ce sant fierte pipttele si inimile se ameteca toate si se pun impreuna cu putin ulei intr-o cratita Pieptul de curcan se taie bucatele si se fierbe si el putin cu sare apoi se...

Ridichi cu maioneza

In Aperitive / Garnituri la 13 Mar 2010

Se curata ridichile si se dau prin razuitoarea cea mai mica ,apoi se pune sare si se amesteca bine ,dupa care se storc in mana (moderat nu foarte foarte tare)apoi se amesteca cu maioneza si se decoreaza. Se servesc pe paine uscata sau ca aperitiv unori ca si garnitura langa o friptura...

Figurine din cartofi

In Aperitive / Garnituri la 12 Mar 2010

Se curata cartofi se taie feli si se decupeaza forme diferite se prajesc in ulei Merg foarte bine ca si o garnitura la o friptura,ciuperci,peste,casacval...........cu ce doriti se orneaza dupa bunul plac

Frigarui aperitive

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2010

Se imbraca o salata verde cu folie de aluminiu si se aseaza pe un platou si se decoreaza apoi se vor pune frigaruile P e un bat de frigaruie se taie ridichea,castravetele,ardeiul si se pun si rosii chery si masline Arata grozav de bine pe o masa cu aperitive Eu toate le-am pregatit de...

Saculeti cu ciuperci-post

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2010

Se fac caltite subtiri de post(in varianta de post ,altfel se pot face caltite simple) Se caleste ceapa tocata marunt in putin ulei de masline impreuna cu ardeiul tocat Se curata ciupercile si se toaca marunt Se pun peste ceapa tocata si calita cu ardeiul,se pune sare si piper si se lasa...

Rosii umplute cu conopida-post

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2010

Se fierbe conopida cu putina  sare(eu o fierb pe aburi) apoi se lasa la racit,dupa care se toaca bine apoi se amesteca cu maioneza si usturoiul pisat ,si putina sare Rosiile se spala si se taie capacelu de sus ,iar mijlocu se cobeste cu o lingurita ,apoi se intorc cu partea taiata in jos...

cosulete de champinion umplute cu brocoli-post

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2010

Se spala ciupercile si se curata ,se scot coditele si se sareaza apoi se prajesc in putin ulei de masline pe ambele parti cate-va minute 3-4 si pe o parte si pe alta.Se scot si se lasa sa se scurga de sucul ce il lasa ciupercile (din coditele ramase se pot face un pilaf sau o tocanita) Brocoli...

Oua umplute cu ton

In Aperitive / Garnituri la 3 Mar 2010

Se fierb ouale tari apoi se taie in doua ,se scot galbenusurile care se amesteca cu tonul scurs de ulei si pisat,4-5 linguri din pasta de tomate,untul ,3-4 linguri de maioneza,sare si piper.Se umplu ouale cu acest amestec minunat si se pun pe un platou cu maioneza,se orneaza dupa placul fiecaruia...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 1 Mar 2010

Se amesteca 4 oua cu untul topit si racit,faina ,sarea si praful de copt Se taie cubulete mici si marunte salamul,sunca,maslinele,ardeiul,patrunjelul Se amesteca toate taiate cu compozitia din faina se pun in tavi de cozonac unse in prealbil cu puitn ulei si eu pun o folie de aluminiu(se...

Salata aperitiv spaniola

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2010

Se taie salata bucatele mici ,morcovul,patrunjelul si telina se rad prin razuitoarea cu gauri mici,castravetele se taie in 4 si apoi cubulete ,sidiile la fel taiate mici,ouale se fierb tare si se razuiesc prin razuitoarea cu gauri mari,ardeiul se taie cubulete,telemeaua si cascavalul la fel tot...

Ananas Pinochio

In Aperitive / Garnituri la 26 Feb 2010

Am taiat capacul de la ananas si apoi am taiat o felie din el dupa care am prins cu scobitoare din nou partea de sus cea cu frunze Am format ochi din piflete si masline negre,nasul din cremvuti cu o bucatica de ardei rosu,gura din ardei rosu cu scobitori,urechile din brocoli iar de jur...

Rosii umplute cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2010

Se curata ciupercile se spala bine apoi se taie marunt, ceapa la fel se toaca foarte fin si se caleste in putin ulei 2-3 minute apoi se pune 1 lingurita boia dulce si ciupercile marunt taiat, piper sare si se lasa sa fiarba bine pana scade apa (nu mai puneti apa ca lasa ele), Dupa ce s-au...

Pinguini

In Aperitive / Garnituri la 23 Feb 2010

Se ung 2 feli de paine cu branza Philadelphia dupa care se taie in 3, apoi iar in trei adica trei pe verticala trei pe orizontala si vor iesi 9 cubulete. Se pune pe fiecare cubulet cate o felie de morcov taiat subtite si crestat taiat in triunghiuri mici (picioarele) dupa care se infinge in...

Platou aperitive

In Aperitive / Garnituri la 23 Feb 2010

Pentru frigarui(picio spaniola) se taie salamul subtire cu masina daca aveti daca nu, cu un cutit,ardeiul in triunghi cel rosu si verde,castravetele feli rotunde,cascavalul cubulete mici,rosii cherry intregi, pifteleutele la fel. Se incepe a se pregati in ordinea in care doriti (nu este o...

Piftie de post cu zarzavaturi

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2010

Se fierb in apa (3 litri) toate zarzavaturile taiate cubulete mici( ma refer la cele care nu sunt congelate) si conopida buchetele foarte mici cu sare si vegeta apoximativ 20-30 minute. Se pune gelatina , usturoiul si la final patrunjelul verde. Se pun in castronase mici,  se...

Conopida cu maioneza de post

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2010

Maioneza de post: eu am de facut-o din : 3 linguri de faina cu 1 cana de apa ,2-3 linguri de muştar si putina zeama de lamaie, ulei de masline Se pune sa fiarba apa cu putina sare si apoi se pune faina desfacuta cu 3 linguri de apa rece. Se amesteca bine pana se face ca o budinca groasa. Se...

Afisate 151 - 180 din 180 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Puneţi degetul pe rană şi apăsaţi. Dacă faceţi totul corect, o să îl doară şi mai tare.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]