Desert la pahar

de mirela0911 in Dulciuri, 5 Mai 2017 | 4905 vizualizari

 

Pentru ca mi-am achizitionat din camara niste cupe superbe, a trebuit sa le si fac "rodajul". Sunt excelente pentru deserturi rapide si delicioase, iar desertul de azi este mai mult decat minunat, pe langa faptul ca se face usor si nu dureaza mult.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 2 lg Green Sugar
  • 1 lg amidon
  • 250 ml lapte
  • esenta vanilie
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 lg smantana
  • piscoturi
  • 100 ml apa
  • 1 lg Green Sugar
  • 1 lg lichior Amaretto
  • afine
  • ciocolata pentru ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar:

Mai intai, se prepara crema de vanilie. Intr-o craticioara, se amesteca oul cu Green Sugar, amidonul, apoi laptele. Se omogenizeaza bine si se pune pe foc mic sau pe baie de aburi, amestecand continuu pana se ingroasa. La final, se adauga esenta de vanilie. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu mascarpone.
Frisca impreuna cu smantana se mixeaza pana se intareste.
Se pregatese un sirop din apa, green sugar si amaretto.
Se iau 4 cupe, se rup piscoturile in bucati mici, se insiropeaza si se asaza pe fundul cupelor. Se spriteaza cu un posh, alternativ, crema de vanilie si frisca. Se adauga cateva afine, se pun din nou piscoturi insiropate, iar deasupra crema si frisca. Se implanteaza jumatate de piscot intr-o parte a cupei, se orneaza cu afine, eventual putin sirop de afine si ciocolata razuita. Se da la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi si alte combinatii de fructe.

2

Desertul trebuie sa stea cel putin o jumatate de ora, inainte de a fi servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert sarlota Diplomat, cu portocale