Pulpe de pui la tigaie, reteta simpla pentru un pranz delicios

de mirela0911 in Pui, 21 Mai 2017 | 18870 vizualizari

 

Pulpe de pui la tigaie, reteta simpla pentru un pranz delicios
Este un pranz delicios, iar pulpele au iesit chiar mai bune decat pe gratar, pentru gustul meu!
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: pulpe de pui, cartofi, ulei, condimente

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Pulpe de pui la tigaie, reteta simpla pentru un pranz delicios:

  • 4-6 buc pulpe superioare dezosate
  • sare, piper dupa gust
  • condimente pentru pui Kotanyi
  • 1 lgt boia dulce
  • 2-3 lg ulei
  • 1 kg cartofi cu coaja rosie
  • sare, piper dupa gust
  • 50 ml ulei
  • Verdeturi pentru cartofi Kotanyi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui la tigaie, reteta simpla pentru un pranz delicios:

Cum se prepara Pulpe de pui la tigaie, reteta simpla pentru un pranz delicios:

Se spala cartofii si se pun la fiert, in coaja. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja, apoi se taie in cubulete mici sau dupa cum doriti.

Pulpele se spala si se lasa sa se zvante bine de apa, eventual se mai sterg cu prosoape absorbante. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si condimentele pentru pui, se stropesc cu ulei apoi se introduc intr-o punga, se mai agita putin si se dau la rece cel putin o ora sau peste noapte.

Intr-o tigaie adanca, se pune uleiul sa se incinga, apoi se toarna cartofii taiati. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se amesteca din cand in cand pana devin usor aurii. Spre final, se presara verdeturile pentru cartofi, se mai amesteca putin dupa care se pot lua de pe foc.

Intre timp, se pune tigaia grill pe foc si cand s-a incins bine, se pun bucatile de carne. Se lasa cate un minut pe fiecare parte, apoi se acopera cu un capac si se lasa sa se gateasca timp de 2-3 minute. Se intorc si pe partea cealalta timp de 2-3 minute, dupa care se ia capacul si se lasa sa se rumeneasca frumos pe ambele parti.

Se servesc alaturi de cartofii preparati inainte si o muratura sau o salata de cruditati.

Pofta buna!

Pe placul nostru a fost si reteta Pulpe de pui in stil toscan, dar si Piept de curcan la gratar

Va recomandam cu drag si reteta de Saramura de pui

TIPS-URI

1

Este de preferat ca si cartofii sa fie fierti inainte cu o zi, astfel nu se zdrobesc foarte tare, cand sunt gatiti in tigaie.

2

La fel de bine se poate prepara si pieptul de pui.

3

Noua ne-a placut mai mult arnea gatita astfel, pe gratar iese mai uscata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la tigaie, reteta simpla pentru un pranz delicios" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

21.05.2017, 18:37

Ai pregatit un meniu exact pe gustul meu!

mirela0911 1

21.05.2017, 21:39

Va multumesc! Rocsi, ma bucur ca e pe gustul tau!

kytz 1

22.05.2017, 06:44

Bune!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui a la Kiev