Painici umplute

de mirela0911 in Piine, 18 Iun 2017 | 3660 vizualizari

 

Sunt asa de bune de pus in pachetel pentru serviciu sau chiar la micul dejun alaturi de un iaurt sau o cana cu lapte. 

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 30 ml ulei
  • 1 ou
  • lapte cat cuprinde (cca 200-250 ml)
  • ketchup de casa
  • sunca taiata bucatele mici
  • masline negre feliate
  • cascaval
  • 1 ou pt uns
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici umplute:

Se pregateste mai intai maiaua. Intr-o craticioara, se pun 150 ml lapte caldut, se adauga zaharul, 1 lg plina cu faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa sa se activeze.

Intr-un vas larg, se pune faina, sarea, uleiul, oul iar apoi drojdia dupa ce a dospit. Restul de lapte se incalzeste usor. Se amesteca, incorporandu-se faina si se toarna lapte putin cate putin pana la incorporarea intregii faini. Se rastoarna pe masa de lucru infainata si se framanta un aluat potrivit, nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se intinde aluatul pe masa de lucru si cu ajutorul unei cani cu gura mai larga, se decupeaza cerculete. Acestea se ung cu ketchup, se pune sunca taiata cubulete, cascaval ras si masline negre feliate. Se ia fiecare cerculet si se aduna formand o biluta. 

Se asaza bilutele astfel formate, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa cca 15-20 de minute sa creasca. Se ung cu oul batut cu putina sare, apoi se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade C. Se lasa la cuptor pana se coc si se rumenesc frumos deasupra.

Se scoate tava din cuptor si se acopera cu un prosop pentru cateva minute.

Se servesc atat calde cat si reci.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot umple cu orice preferati!

2

Se lasa putina distanta intre ele, vor mai creste in timpul coacerii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle umplute