Desert prajitura cu branza si fulgi de porumb

de mirela0911 in Prajituri, 14 Mai 2017 | 4625 vizualizari

 

Reteta este a bucatarasei Miha, reteta ce mi-am notat-o in caiet acum vreo 7 ani. O facusem atunci, dar pe vremea aceea inca nu aveam cont, iar zilele acestea am zis sa o fac din nou pentru ca stiam ca e tare buna! Copiilor le-a placut cel mai mult crusta cu fulgi de porumb de deasupra! :D 
Multumesc, Miha, pentru reteta! Foarte buna! >:D<
 "Reteta pentru picnic"

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 300 g iaurt grecesc
  • 4 lg ulei
  • 50 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 2 cani faina alba
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema de branza:

  • 300 g branza de vaci
  • 3 lg smantana
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • esenta de vanilie

Pt.crusta:

  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 1 cana fulgi porumb
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza si fulgi de porumb:

Blatul: Se mixeaza ouale bine cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza din nou, pana ce acesta din urma se dizolva. Se adauga apoi iaurtul, esenta de vanilie, uleiul se toarna ca la maioneza, mixand usor, apoi la final, faina amestecata cu praful de copt, alternandu-se cu laptele. Se va obtine o compozitie mai groasa,decat smantana. Se imparte in doua. 

Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 23x30 cm, cu hartie de copt. Se toarna jumatate din compozitie in tava, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 10 minute. In acest timp, ne ocupam de crema.

Crema: Se amesteca branza cu smantana, zaharul si ouale pana devine o crema fina. La final, se adauga esenta de vanilie.

Dupa cele 10 minute, se scoate tava, se toarna crema de branza, iar deasupra restul de aluat. Se da din nou la cuptor, pentru 30 de minute, pana se rumeneste frumos si capata o culoare aurie.

Crusta: Intr-o craticioara cu fundul dublu, se pune zaharul sa se caramelizeze. Dupa ce s-a topit tot, se adauga untul si frisca lichida. Se amesteca pana se topeste tot caramelul si se omogenizeaza. Se ia de pe foc si se adauga fulgii de porumb, amestecand usor pentru a nu se sfarama foarte tare.

Aceasta crusta se toarna peste prajitura scoasa din cuptor, se intinde usor pe toata suprafata apoi se lasa la racit. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar poate diferi in functie de gusturi.

2

Dimensiunea tavii folosite a fost de 23x30 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza si fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Madlene