Nici nu ai ce sa zici, e un deliciu total!
Pt. blat:
Pt. crema:
Pt. ornat:
Blatul: Se curata merele si se taie felii potrivite. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se unge bine cu cele 100 g unt, la temperatura camerei. Se presara zaharul, apoi se asaza merele uniform. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 20 de minute.
In acest timp, se pregateste blatul. Se separa ouale. Se mixeaza albusurile bine cu un praf de sare, apoi se adauga tot zaharul. Se mixeaza in continuare, pana se obtine o spuma tare. Se adauga toate galbenusurile, se amesteca de 4-5 ori, apoi se pune toata faina si se amesteca usor, numai prin rasturnare de 10-12 ori.
Se scoate tava din cuptor si se lasa 3 minute pentru a iesi aburii. Se desarta compozitia in mai multe gramezi, deasupra merelor si se niveleaza usor. Se da din nou la cuptor, pentru 30 de minute, in primele 20 de minute, nu se deschide cuptorul.
Cand este gata, se scoate tava din cuptor, se scoate prajitura cu tot cu hartie de copt pe un platou, se asaza o tava peste prajitura si se rastoarna printr-o miscare rapida, astfel incat siropul sa se scurga in blat. Se lasa la racit.
Crema: Intr-o craticioara, se bat ouale cu zaharul si amidonul. Se adauga laptele si se pune pe foc mic, pana se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca, apoi se adauga untul. Se omogenizeaza bine si se lasa sa se raceasca complet.
Se unge prajitura cu aceasta crema, apoi deasupra, se orneaza cu moatze din frisca si se rade ciocolata. Se da la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!
1
Se pot folosi orice fel de fructe si de preferat, sa fie cat mai multe, este delicioasa.
2
Se poate prepara si tort de acest gen.
3
Dimensiunea tavii folosite este de 30 x 20 cm.