Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure

de mirela0911 in Torturi, 5 Iun 2017 | 5187 vizualizari

 

Un tort bine insiropat, racoros si delicios!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 lg zahar
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 8 lg faina alba
  • 1 lgt praf de copt

Pt. sirop:

  • 200 ml apa
  • 2-3 lg zahar (sau dupa gust)
  • sucul de la jumatate de lamaie

Pt. crema:

  • 200 g iaurt gras
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 2 lg sirop afine
  • mure, cirese, capsuni cate doriti
  • 1 plic gelatina
  • mure si cirese pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure:

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa, apoi se toarna peste spuma. Se amesteca cu o spatula. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna in doua reprize, peste albusuri. Se incorporeaza cu miscari usoare de jos in sus. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 21 cm si cu inel detasabil. Se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pana trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca bine de tot, apoi se taie in doua.

Siropul: Se incalzeste apa cu zaharul pana ce acesta se topeste, se adauga zeama de lamaie, apoi se lasa la racit.

Crema: Intr-un bol,se amesteca iaurtul cu zaharul pudra vanilat. Separat, se mixeaza smantana pentru frisca pana se intareste. Se iau 200 g din frisca si se adauga peste iaurt. Se amesteca usor pana se omogenizeaza. 

Intre timp, se pune gelatina la hidratat conform instructiunilor de pe plic, apoi se incalzeste usor pana se dizolva granulele. 

Ciresele se spala si se scot samburii. Capsunile se spala, se rup coditele si se taie in felii. Murele le-am folosit din congelator. 

Peste crema de iaurt, se adauga siropul de afine si gelatina. Se amesteca bine, apoi se adauga fructele.

Pe un platou, se asaza un blat si se pune inelul tavii. Se insiropeaza cu jumatate din cantitatea de sirop, apoi se toarna crema. Se niveleaza, se asaza deasupra al doilea blat insiropat si se da la rece pentru cel putin o ora. Eu l-am lasat peste noapte.

Se scoate cu grija inelul detasabil, eventual se trece intai cu un cutit pe margini si apoi se da la o parte inelul. Se imbraca tortul in frisca, se fac moatze deasupra si se decoreaza cu cateva fructe (mure si cirese) deasupra. Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fel de fructe, este sezonul lor acum.

2

Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de iaurt si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si frisca