![Bucataras](/templates/default/v3/img/bucataras-new.png)
publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Ai trecut de vârsta la care erai sigur că în dulapul cu haine sau sub pat se ascunde un monstru, însă venirea ta acasă cu două ore mai devreme îţi poate rezerva o mare surpriză legată de acest subiect.
Bucataras.ro
[email protected]
Varza in straturi
Se ia un vas rotund [ pentru aspectul estetic si practic am folosit o forma de tort cu peretii detasabili ] . Varza murata se taie fideluta si se amesteca cu putin ulei . Carnatul de casa se desface de membrana . Ardeiul iute se feliaza .Slaninuta se taie ,, soldatei"...
Cartofi umpluti si copti
Cartofii fierti se curata de coaja si se scobesc de miez pe lungime. Fiecare cartof se unge in exterior cu margarina si se asaza in tava captusita cu hartie de copt. Taiati marunt jambonul. Miezul de cartofi ce s-a obtinut la scobire se zdrobeste cu furculita si amesteca cu...
Escalop de vitel cu ciuperci si smantana
Pulpa de vitel se feliaza in bucati subtiri care se bat usor cu batatorul de snitele . Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt . Ciupercile se scurg de lichidul in care au fost conservate si se limpezesc cu apa rece . Se condimenteaza carnea cu sare , piper si pudra...
Tocanita rosie cu ficatei si piept de pui
Ficateii se tin in apa rece cateva ore. din cand in cand se schimba apa . Punetii ficateii la scurs intr-o sita de excesul de lichid . Feliati mai marunt pieptul de pui afumat . Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt . Se pune untura proaspata de porc la incins si...
Piept de purcelus cu cartofi, la cuptor
Pieptul de porc se spala si se portioneaza in bucati . Cartofii se curata si se taie pe lungime . Usturoiul se curata si se feliaza. Asezati cartofii in tava . Sub ei se pun foile de dafin . Se distribuie deasupra bucatile de carne . Sarati si condimentati cu...
Snitele cu crusta crocanta din fulgi de mei
Cotletul de porc se prtioneaza si se bate cu batatorul de snitele pe ambele parti . Eu am portionat 6 bucati generoase . Se sareaza bucatile de carne si se condimenteaza cu usturoi granulat , piper si boia rosie , pe ambele parti . Ouale se sparg separat pentru ca sa le...
Parjolute din carne de porc
Curatati si tocati marunt ceapa verde si usturoiul . Taiati maruntel branza maturata . Carnea tocata se pune intr-un bol mare si se amesteca cu sare,piper,ierburi aromatice , un ou , doua linguri de pesmet , cubuletele de branza , ceapa si usturoiul tocat ....
Sarmale cu oua
Pasatul se spala din mai multe ape si se fierbe timp de 10 minute . Se scurge pasatul de excedentul de apa . Daca aveti mai mult timp la dispozitie , pasatul se pune la hidratat de seara pana dimineata sau de dimineata pana seara , adica 12 ore . El se va infoia frumos ....
Friptura de porc cu salvie si pireu usturoiat
Carnea de porc se taie in felii mai groase . Eu am taiat 4 felii serioase . Puneti bucatile de carne intr-o tava . Sarati , piparati , presarati boia . Se presara pe deasupra salvie maruntita si se stropeste cu putin ulei . Se pune peste tava folie de aluminiu si se da tava...
Proaspata de porc-reteta cu nr.1300
Eu am ales bucati de carne mai macra , pentru mofturosi tinerei :d .Am mai pus si cateva bucati de grasime sa dau suculenta tocanei . Folositi o cratita cu pereti grosi -Pe vremuri foloseam una de fonta , acum avem non-adernte . Carne se pune in cratita si se lasa la foc mic...
Pulpe de pui cu cartofi
Pulpele de pui se curata si se spala. Cartofii se curata, se spala si se feliaza dupa preferinta. Usturoiul se curata si se piseaza. Pulpele se sareaza, se ung cu pasta de ardei si cu usturoiul pisat. Asezati cartofii si pulpele intr-o tava teflonata. Sarati cartofii usor. Adaugati...
Tocana cu carnat, ciuperci si lapte
Ceapa se curata si se toaca marunt. Carnatul afumat se taie felii subtiri Carnatul proaspat l-am oparit cu apa fierbinte si l-am lasat sa dea un clocot. Se soteaza ceapa in ulei fierbinte impreuna cu feliile de carnat. Carnatul afumat cu boia iute a dat un gust...
Friptura de berbecut cu cartofi si usturoi-la cuptor
Bucata de carne de berbecut se spala si se curata bine de pelite. Se tamponeaza cu un servet sa nu aiba exces de umiditate. Usturoiul se curata si 4 catei se taie in jumatati. Slaninuta se taie in bucatele [ Soldatei cum spuneam cand eram mici :D ] Cu varful unui...
Fasole alba cu mititei in sos de ceapa
Fasolea alba se spala si se pune la inmuiat in apa calduta de pe o zi pe alta. A doua zi se fierbe fasole in apa cu bicarbonat de sodiu. Fierbeti 15 minute pana incepe sa clocoteasca. Aruncati apa, limpeziti cu apa calda si continuati sa fierbeti. Atentie puneti tot apa calda [ sa nu...
Friptura rapida de vitel cu morcov
Pulpa de vitel se portioneaza in doua bucati lunguiete de lungimea si grosimea unui cozonacel. Curatati si spalati morcovii. Cu ajutorul cutitului se inteapa mijlocul bucatiilor de carne, pe lungime, se introduce pe mijloc bucata de morcov. Fiecare bucata de carne se...
Chiftelute cu susan - la cuptor
Cateii de usturoi si ceapa se curata si se toaca foarte marunt. Ouale se sparg fiecare separat pentru ca se controleze prospetimea. Ouale trebuie sa aiba galbenusul omogen, fara pete, fara sa se imprastie si albusul sa fie transparent-clar. Amestecati carnea tocata cu ou si...
Orez cu carne de vitel si legume
Carnea de vitel se taie fasii si se rumeneste in vasul teflonat. Spre sfarsit se pune si putin patrunjel verde tocat. Morcovul se curata, se spala si se taie rondele cu cutitul ondulat special. Broccoli se spala si se desface buchetele mai mici. Ceapa se curata, se...
Pollo alla parmigiana - pui cu parmezan
Pieptul de pui se bate usor cu batatorul de snitele. Pieptul de pui este mai delicat ca textura si pentru a evita ruperea lui se poate bate foarte usor intre doua pungi de plastic [ folositi pungi pentru ambalarea alimentelor la congelator ] Se sparg doua oua. Acestea se amesteca cu...
Tocanita piperata, de vacuta, cu mamaliguta
Curatati si spalati ceapa, morcovul, usturoiul si kapia. Morcovul se toaca marunt sau se razuieste. Eu am folosit robotul. Ceapa, ardeiul si usturoiul se toaca marunt. Carnea se spala si se tamponeaza de excesul de apa cu un servet [ de hartie ]. Taiati cuburi carnea,...
Vitel cu mustar si ceapa rosie la gratar - reteta nr. 1250
Feliile de vitel se pun intr-un vas si se ung cu ulei, mustar, mustar bobite. Condimentati cu piper macinat. Turnati deasupra berea Nu sarati decat dupa preparare. Carnea va ramane astfel mai frageda. Ceapa rosie se curata, se taie in doua si in felii mai...
Friptura coapta de mistret
Jambonul crud de mistret tanar se spala foarte bine si se imparte in trei felii groase de cate doua degete. Se sareaza, se pipereaza si se condimenteaza carnea cu zataar [condiment cu cimbru salbatic ]. Carnea de mistret se usuca mai repede la coacere .Pentru a fi mai frageda...
Friptura aromata de vitel cu cartofi
Carnea se spala, se curata de pielite si se portioneaza felii. Cartofii se curata se spala, se taie in felii pe lung si se pun la fiet in apa cu sare. Intr-o tigaie se pune la incins uleiul amestecat cu unt. Cand acestea sunt incinse, se calesc usor cei doi catei de usturoi...
Frigarui de octombrie
Cartofii se curata, se spala, se feliaza si se tin in apa rece.Altfel ei se innegresc. Frigaruile [betele] de lemn se pun intr-un vas cu apa sa se hidrateze. Aceasta operatiune este necesara pentru ca lemnul sa nu se arda la coacere. Carnea se feliaza in bucati potrivite [ cat o...
Varza cu afumatura si sorici
Spalati si taiati marunt ceapa si prazul. Curatati, spalati si tocati morcovu, telina si ardeiul. Pentru usurarea si rapiditatea prepararii eu am folosit pentru tocat, robotul de bucatarie. Taiati fasii varza. Spalati, feliati carnea de porc si Kaizerul. Taiati...
Berbecut cu ceapa, vin rosu si cuscus
Bucata de berbecut se spala foarte bine. Eu am lasat stratul subtire de grasime care da savoare fripturii. Am increstat pulpa si i-am facut un masaj bun cu sare si piper aromat cu coja de lamaie. Condimentele si sarea au intrat mai bine in carne fiind increstata. Ceapa...
Tocanita de cartofi cu rasol de vitel si kaizer
Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Ardeiul kapia se curata, se spala si se taie cuburi. Carnea de vitel si kaizerul se feliaza. Intr-o tigaie mare, mai adanca, se prajesc bucatile de carne si kaizerul pana...
Piept de curcan cu zucchini
Pieptul de curcan se spala si se portioneaza cuburi . Se pune intr-o tigaie non-aderenta cu 150 ml apa apa . Sarati . Condimentati cu condiment natural pentru pui de la Delikat . Zucchini se spala si se feliaza dupa preferinta . Se aduga...
Costita de purcel cu ceapa
Costita se feliaza si se spala . Puneti costita intr-i cratita , sarati si acoperiti cu apa . Ceapa se curata , se spala si se toaca marunt . Ardeii se curata , se spala si se taie cubulete . Adugati la fiert ceapa si ardeii. Fierbeti aproape o ora pana carnea...
Iepure cu rozmarin si cartofi
Iepurele bine portionat l-am spalat si curatat cu mare atentie. Curatati cartofii fierti. Spalati si tocati patrunjelul. Sarati si condimentati carnea cu rozmarin si piper negru boabe ce a fost zdrobit. Iepurele are o carne mai uscata, usor fada. Pentru a-i da savoare se...
Tocanita de purcel cu orez
Legumele se curata si se spala. Morcovii se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se taie rondele. Carnea se spala si se taie cubulete. Sarati carnea si prajiti usor in ulei. Aceasta va mai elibera eventuala grasime. Scoateti carnea din cratita si sotati usor legumele....