Parjolute din carne de porc

de mihaelar63 in Porc, 30 Dec 2018 | 3667 vizualizari

 

 Ideea intiala era sa prepar chiftele. Bineinteles ca  nu pot sta cuminte sa repet aceiasi ,,bucla culinara ""':))) Trebuie intervenit si pus lucrurile pe fagasul specific mie.  Am pus in aceste parjolute ce aveam pe aproape.  Mai degraba ai zice ca sunt niste crochete, mie mi-a venit sa le spun parjolute. Dupa ce am studiat putin am decoperit ca seamana mai mult la compozitie cu qofte të fërguara un preparat specific albanez. 
 

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne porc proaspata tocata
  • 150 gr branza maturata Apuseni [ an taiat capetele marunt ] 200 gr pesmet
  • 100 gr faina alba
  • 3 oua
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa verde
  • 1 lingurita cimbrisor uscat maruntit
  • 1 lingurita busuioc verde tocat
  • 1 lingura susan
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • salata verde , rosii cherry , masline umplute cu migdale -pentru decor
  • mustar pentru servit
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjolute din carne de porc:

  1.  Curatati si tocati marunt ceapa verde si usturoiul .
  2. Taiati maruntel branza maturata .
  3. Carnea tocata se pune intr-un bol mare si se amesteca cu sare,piper,ierburi aromatice   , un ou , doua linguri de pesmet , cubuletele de branza , ceapa si usturoiul tocat .
  4. Omogenizati bine compozitia si luati in palma material cat pentru o chiftea obisnuita .
  5. Se modeleaza intai obisnuit , apoi se alungeste sub forma unei crochete .
  6. Se da prin faina alba , ou batut si apoi prin pesmet .
  7. Am modelat la inceput mai multe parjolute ce le-am pus in pesmet . Mai frumoase ies si mai omogen rotunjite daca se dau prin pesmet una cate una rostogolindu-se .
  8. Prajiti parjolutele in ulei incins .
  9. Cu proxima ocazie le voi prepara la cuptor . Nu prea sunt prietena cu prajitul . Vor iesi si mai frumoase la crusta astfel .

                    Sa aveti pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Am modelat la inceput mai multe parjolute ce le-am pus in pesmet . Mai frumoase ies si mai omogen rotunjite daca se dau prin pesmet una cate una rostogolindu-se .

2

Cu proxima ocazie le voi prepara la cuptor . Nu prea sunt prietena cu prajitul . Vor iesi si mai frumoase la crusta astfel .

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjolute din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (20)

Rocsi 1

01.01.2019, 21:53

Sunt asa gustoase, ca as servi cu mare pofta cateva!

dantes 1

04.01.2019, 09:59

Bune!

oanapl 1

04.01.2019, 10:31

Ce bune sunt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tigaie rapida cu chiftelute