Parjolute din carne de porc

de mihaelar63 in Porc, 30 Dec 2018 | 3473 vizualizari

 

 Ideea intiala era sa prepar chiftele. Bineinteles ca  nu pot sta cuminte sa repet aceiasi ,,bucla culinara ""':))) Trebuie intervenit si pus lucrurile pe fagasul specific mie.  Am pus in aceste parjolute ce aveam pe aproape.  Mai degraba ai zice ca sunt niste crochete, mie mi-a venit sa le spun parjolute. Dupa ce am studiat putin am decoperit ca seamana mai mult la compozitie cu qofte të fërguara un preparat specific albanez. 
 

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne porc proaspata tocata
  • 150 gr branza maturata Apuseni [ an taiat capetele marunt ] 200 gr pesmet
  • 100 gr faina alba
  • 3 oua
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa verde
  • 1 lingurita cimbrisor uscat maruntit
  • 1 lingurita busuioc verde tocat
  • 1 lingura susan
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • salata verde , rosii cherry , masline umplute cu migdale -pentru decor
  • mustar pentru servit
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjolute din carne de porc:

  1.  Curatati si tocati marunt ceapa verde si usturoiul .
  2. Taiati maruntel branza maturata .
  3. Carnea tocata se pune intr-un bol mare si se amesteca cu sare,piper,ierburi aromatice   , un ou , doua linguri de pesmet , cubuletele de branza , ceapa si usturoiul tocat .
  4. Omogenizati bine compozitia si luati in palma material cat pentru o chiftea obisnuita .
  5. Se modeleaza intai obisnuit , apoi se alungeste sub forma unei crochete .
  6. Se da prin faina alba , ou batut si apoi prin pesmet .
  7. Am modelat la inceput mai multe parjolute ce le-am pus in pesmet . Mai frumoase ies si mai omogen rotunjite daca se dau prin pesmet una cate una rostogolindu-se .
  8. Prajiti parjolutele in ulei incins .
  9. Cu proxima ocazie le voi prepara la cuptor . Nu prea sunt prietena cu prajitul . Vor iesi si mai frumoase la crusta astfel .

                    Sa aveti pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Am modelat la inceput mai multe parjolute ce le-am pus in pesmet . Mai frumoase ies si mai omogen rotunjite daca se dau prin pesmet una cate una rostogolindu-se .

2

Cu proxima ocazie le voi prepara la cuptor . Nu prea sunt prietena cu prajitul . Vor iesi si mai frumoase la crusta astfel .

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjolute din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval