Pollo alla parmigiana - pui cu parmezan

de mihaelar63 in Pui, 19 Noi 2018 | 7318 vizualizari

 

Aceasta reteta este foarte populara in sudul Italiei. Adica snitel cu pui, parmezan si rosii. Se serveste impreuna cu spaghete sau alte paste. Cum eu sunt fan tortellini, nu este greu de ghicit ce am ales :D

 

INGREDIENTE

  • 2 buc piept pui [500 gr ]
  • 2 oua
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri faina alba
  • 4 linguri pesmet
  • 4 catei usturoi
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • ulei pentru prajit
  • 150 gr mozzarela proaspata
  • 150 gr parmezan razuit
  • 500 gr tortellini
  • 500 ml rosii pasate
  • 6 linguri ulei masline
  • 1 lingura oregano + busuioc uscat
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pollo alla parmigiana - pui cu parmezan:

  1. Pieptul de pui se bate usor cu batatorul de snitele.
  2. Pieptul de pui este mai delicat ca textura si pentru a evita ruperea lui se poate bate foarte usor intre doua pungi de plastic [ folositi pungi pentru ambalarea alimentelor la congelator ]
  3. Se sparg doua oua. Acestea se amesteca cu lapte si cu sare.
  4. Verificati intotdeauna, obligatoriu, prospetimea oualor. Fiecare ou se sparge separat. Albusul trebuie sa fie clar iar galbenusul de culoare omogena fara pete si fara a fi imprastiat.
  5. Feliile de pui se sareaza si se pipareaza.
  6. Preparati snitele de pui prajind feliile de carne in ulei incins  dupa ce le-ati trecut prin faiana alba , ou batut cu lapte si pesmet ,.
  7. Fierbeti pastele in apa cu sare, respectand timpul de fierbere.
  8. Usturoiul si ceapa se toaca foarte marunt si se prajesc usor  in 2 linguri ulei masline. Turnati deasupra rosiile pasate  si lasati sa fiarba 10 minute la foc mic.
  9. Sarati si piparati sosul de rosii si il gustati . Daca este nevoie mai puneti sare sau piper ,.
  10. Intr-o tava non-aderenta puneti  putin ulei de masline, un strat de tortelinii +  jumatate din sosul de rosii.
  11. Se adauga busuiocul si oregano uscat.
  12. Puneti pe deasupra bucatile  cu snitel de pui.
  13. Din nou se distribuie restul de sos.
  14. Pe fiecare bucata de snitel se pune o bucata de mozzarela. Stropiti cu restul de ulei de masline
  15. Presarati busuioc verde tocat  si parmezan.
  16. Se da 10-15 minute tava la cuptor, atat cat sa se topeasca branzeturile si cat sa se ,, imprieteneasca"' ingredientele.
  17. La servire  dati prospetime preparatului cu frunzulite de busuioc verde.
  18. Pollo alla parmigiana este gustos cald. Ce frumos se intinde mozarella :D !!!

                                      Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Pieptul de pui este mai delicat ca textura si, pentru a evita ruperea lui, se poate bate foarte usor intre doua pungi de plastic [ folositi pungi pentru ambalarea alimentelor la congelator ]

2

Verificati intotdeauna, obligatoriu, prospetimea oualor. Fiecare ou se sparge separat. Albusul trebuie sa fie clar, iar galbenusul de culoare omogena fara pete si fara a fi imprastiat.

3

Puteti folosi pentru Pollo alla parmigiana, sos marinara.

4

Acest preparat este foarte bun cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pollo alla parmigiana - pui cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura ademenitoare