Friptura coapta de mistret

de mihaelar63 in Porc, 3 Noi 2018 | 2591 vizualizari

 

,,Retete inspirate de toamna"
 De aceasta data m-am hotarat sa ascult sfatul Adinei si nu am regretat https://www.bucataras.ro/retete/friptura-de-mistret-9146.html. Am folosit carnea de mistret tanar fara sa o mai pun la marinat. Pacat sa mai chinui o carne frageda cu marinarea. Eu am folosit zaatar, usturoi, putina sunculita afumata si uleiuri aromate in plus.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg jambon proaspat de mistret
  • 150 gr afumatura porc
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri untura de porc
  • 3 linguri ulei infuzat cu oregano si rozmarin [preparat in casa ]
  • 2 linguri zaatar [cimbru salbatic , oregano , susan ]
  • sare
  • piper
  • rosii
  • ardei verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura coapta de mistret:

  1. Jambonul crud de mistret tanar se spala foarte bine si se imparte in trei felii groase de cate doua degete.
  2. Se sareaza, se pipereaza si se condimenteaza carnea cu zataar [condiment cu cimbru salbatic ].
  3. Carnea de mistret se usuca mai repede la coacere .Pentru a fi mai frageda folositi untura proaspata de porc domestic.
  4. In tigaia in care se prajeste carnea am pus cateii de usturoi si carnea afumata de porc.
  5. Atentie usturoiul prajit excesiv da un gust amar.
  6.  Bucatile astfel condimentate se prajesc pe ambele parti in untura incinsa.
  7. Transferati bucatile de carne intr-o tava non aderenta.
  8. Se da tava la cuptor la foc mare timp de 20 minute.
  9. Eu am folosit functia grill.
  10. Din cand in cand se intoarce carnea ca sa se rumeneasca frumos pe ambele parti.
  11. In acelasi timp am mai stropit usor cu ulei infuzat cu mirodenii [oregano si rozmarin].
  12. La servire friptura se decoreaza dupa dorinta si inspiratie cu felii de rosii si de ardei verde.
  13. Serviti  friptura coapta de mistret insotita de garnitura si salata preferata.
  14. Nu uitati ca langa friptura de mistret merge bine un pahar de vin rosu cu gust mai aspru.

TIPS-URI

1

Imi place mult gustul echilibrat al zataarului, il folosesc la orice preparate la care merge cimbrul. Despre zataar :https://www.reteteleluiradu.ro/pe-scurt-despre-zaatar/

2

Usturoiul prea prajit va da un gust amar mancarii, deci se scoate din tigaie dupa ce imprumuta aroma unturii incinse.

3

Carnea de mistret se usuca mai repede la cocere. Pentru a fi mai frageda folositi untura proaspata de porc domestic.

4

Un vin rosu sec este alegerea potrivita pentru friptura de mistret.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura coapta de mistret" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

ieri la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu urda, mere si crusta crocanta