Tocanita de cartofi cu rasol de vitel si kaizer

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 18 Sep 2018 | 3298 vizualizari

 

 ,,Provocarea  GastroArt "
S-a intamplat ca aceasta tocanita sa o prepar chiar in ziua lansarii provocarii cu retete care sa contina si cartofi. S-a mai intamplat sa fierb rasol de vitel dezosat. Zeama am folosit-o ca baza la o ciorba. Carnea mi-a parut cam putina, asa ca am adaugat putin kaizer care a imbogatit gustul tocanei. .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1/2 carne rasol vitel fiarta
  • 300 gr kaizer afumat de porc
  • 100 ml ulei vegetal
  • 2 cepe rosii
  • 1 ardei kapia
  • 1lingura pasta ardei rosu cu telina -productie proprie
  • 1 lingurita boia dulce ardei
  • 1 lingurita cimbru uscat maruntit
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 foaie de dafin-optional
  • piper
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu rasol de vitel si kaizer:

  1. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi.
  2. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.
  3. Ardeiul kapia se curata, se spala si se taie cuburi.
  4. Carnea de vitel si kaizerul se feliaza.
  5. Intr-o tigaie mare, mai adanca, se prajesc bucatile de carne si kaizerul pana incep sa se rumeneasca.
  6. Scoateti pe o farfurie separata carnea si continuati in aceiasi tigaie sotarea cepei si a ardeiului.
  7. Cand ceapa incepe sa devina sticloasa, se adauga cuburile de cartofi, pasta de ardei si boiaua.
  8. Amestecati, sarati si adaugati apa cat sa fie acoperiti cartofii.
  9. Se pune la fiert pentru aroma foaia de dafin.
  10. Tot acum se adauga coditele de patrunjel tocate care se vor fierbe si nu vor avea aspect inestetic [nimic nu se pierde, totul se transforma].
  11. Dupa 15 minute adaugati carnea la tocana si lasati sa mai dea un clocot.
  12. Condimentati cu piper dupa gust.
  13. Daca este nevoie, din cand in cand, adaugati putina apa.
  14. Gustati si sarati / piparati daca mai este nevoie.
  15. La servire adaugati deasupra patrunjel verde tocat.
  16.  Sa aveti pofta mare!!!

TIPS-URI

1

Nimic nu se pierde, totul se tranforma. Nu aruncati coditele de patrunjel. Se toaca si se pun in mancare la inceputul fierberii.

2

Serviti langa tocanita salata sau muraturile preferate. Noi am avut, bineinteles, castraveti murati. Doar asa se cere !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu rasol de vitel si kaizer" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mihaelar63 1

23.09.2018, 23:33

Mirela Parca ai dori portie dubla )

mihaelar63 1

23.09.2018, 23:34

Rocsi , chiar asa am servit si noi , cu castravecior murat

mihaelar63 1

23.09.2018, 23:34

Dantes , multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori