Berbecut cu ceapa, vin rosu si cuscus

de mihaelar63 in Oaie, 22 Sep 2018 | 3776 vizualizari

 

 O  bucata de pulpita de berbecut se dorea preparata. Am incercat sa respect dorinta ,,mancatorului". Adica sa gatesc berbecutul cat mai simplu, fara prea multe condimente. Grea misie, il vedeam marinat si imbalsamat cu arome si ierburi. Pana la urma m-am achitat de sarcina cu succes. Garnitura am folosit couscous marunt.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg pulpa berbecut
  • 100 gr unt
  • 1 lingura piper cu lamaie
  • sare de Himalaya
  • 1 ceapa mare rosie
  • 4 catei usturoi
  • 2 pahare vin rosu
  • 1 cana de cuscus marunt
  • 1 cana si jumatate apa fierbinte
  • cateva firicele de sofran
  • legume pentru servit (ceapa, rosii, ardei)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Berbecut cu ceapa, vin rosu si cuscus:

  1. Bucata de berbecut se spala foarte bine.
  2. Eu am lasat stratul subtire de grasime care da savoare fripturii.
  3. Am increstat pulpa si i-am facut un masaj bun cu sare si piper aromat cu coja de lamaie.
  4. Condimentele si sarea au intrat mai bine in carne fiind increstata.
  5. Ceapa si usturoiul se curata si se spala.
  6. Taiati ceapa solzisori si tocati usturoiul.
  7. Intr-o tigaie incapatoare se topeste untul si se prajeste carnea usor pe toate partile.
  8. Transferati carnea intr-o tava teflonata.
  9. In grasimea incinsa din tigaie, sotati usor ceapa si usturoiul. Sarati.
  10. Acestea se pun deasupra carnii din tava.
  11. Turnati in tava vinul.
  12. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati tava la cuptor timp de o ora.
  13. Daca este nevoie, adaugati putina apa.
  14. Dupa o ora se scoate folia si se intoarce carnea.
  15. Cuptorul se comuta pe functia de grill.
  16. Se lasa 7-8 minute pe o parte si tot atat pe cealalta.
  17. Atentie ! in acest timp sosul format va scadea cu repeziciune. Supravegheati ca acesta sa nu se evapore tot si sa ardeti friptura.
  18. Cuscusul se prepara simplu.
  19. La o cana de cuscus se pune o cana si jumatate de apa fierbinte, putin sarata.
  20. Mai adaugati sofranul pe care l-ati hidratat -oparit cu apa fierbinte [sa se dizolve si sa elibereze aroma si culoarea]
  21. Tineti vasul acoperit cateva minute pana granulele de cuscus se vor umfla.
  22. Rasfirati cu o furculita bobitele sa nu se prinda una de alta .
  23. Serviti berbecutul cald pe pat de cuscus insotit de legume sau salata de cruditati preferata 

                Sa aveti pofta mare !!!

 

TIPS-URI

1

Cateva informatii despre cuscus: https://sanatate.bzi.ro/ce-este-cuscusul-si-ce-beneficii-are-40936

2

Cuscusul se poate folosi cald ca si garnitura cat si rece in salate.

3

Aveti grija sa serviti carnea de berbecut calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Berbecut cu ceapa, vin rosu si cuscus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Costite caramelizate cu sos de lamaie si usturoi