publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!
Bucataras.ro
[email protected]
Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra
Bucata de slaninuta se pune la fiert sub capac in amestecul de apa cu zeama de varza acra . In apa de fierbere se mai pune foi de dafin , piper boabe , ardei iute si o ceapa . Ceapa nu trebuie curatata , doar se spala si se taie in doua . Dupa fierbere se arunca . Nu...
Slaninuta cu boia si usturoi (fiarta cu rosie)
Prefer sa aleg mereu pentru fiert slaninuta de pe burta cu o dunga de carne . Multa lume spune ca este mai buna bucata de la gusa dar mie nu-mi place granulatia aceia mare a grasimii . Bucatile de slaninuta le-am taiat in trei parti aproximativ egale cam de marimea unei palme ....
Slanina cu usturoi si boia - fiarta in coji de ceapa rosie
Se taie bucatile de slanina de marimea unei palme . Puneti la fiert slanina in apa cu sare . In apa de fiert se adauga boabe de piper si o foaie de dafin. Acum se pun si cojile de ceapa . Fierbeti totul cam 20-30 minute . Cu ajutorul unei furculite ...
Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti
Bucata de slanina se spala si se pune la fiert in apa si saramura de pe castraveti . In lichidul ce fierbe se introduce si ceapa, foaia de dafin, bobele de piper si hreanul din muratura . Eu am fiert slaninuta la foc potrivit cam 40 minute. Se incearca cu o furculita daca are...
Slanina cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra
Bucata de slanina se pune la fiert in moare . Adugati la fiert ceapa , foaia de dafin si piperul boabe . Atentie !!! Nu se pune sare , moarea este suficient de sarata . Fierbeti cam 20 minute . Asta depinde de slaninuta . Noua ne place sa nu fie fiarta pana se...
Racituri din urechi si adidasi de porc
Mai intai urechile si piciorusele de porc se parlesc in caz ca a mai scapat un firicel de par. Se razuiesc frumos cu cutitul si se spala bine cu apa rece. Cu ajutorul unui fierastrau special pentru oase se taie piciorusele in cate trei parti .Urechile se taie in fasii de cate 2 degete ....
Jambon fiert cu usturoi si boia
Feliile de jambon le-am pus la fiert in apa cu piper, sare, foaie de dafin si boabe de ienibahar. l-am fiert doar o jumatate de ora, atat cat s-a inmuiat putin soricul si grasimea. Se lasa jambonul sa se raceasca in zeama in care a fiert. Astfel se va patrunde mai bine de aromele...
Jambon cu boia si usturoi fiert in zeama de varza acra
Bucata de jambon se pune la fiert in zeama de varza acra indoita cu apa . Se aduga ardeiul iute , foia de dafin ,piperul si caciulia de usturoi taiata inpatru . Eu am fiert o ora si jumatate pentru ca soricul era destul de uscat . Se lasa jambonul sa se raceasca pana a doua...
Slanina afumata de mangalita, fiarta cu usturoi si boia
Slanina afumata se taie in doua bucati aproximativ egale. Spalati bucatile de slanina cu apa calda. Increstati usor slanina formand mici patrate. Prin increstare se patrunde mai repede la fierbere si se usturoiaza mai usor bucata in adancime. Puneti bucatile de slanina...
Slanina cu boia -fiarta cu prune uscate si coji de ceapa
Slanina se spala si se taie in doua bucati mai mici. Limpeziti prunele uscate. Cojile de ceapa se spala. Curatati usturoiul. Se pune la fiert slanina impreuna cu prune uscate, coji de ceapa si foi de dafin. Fierbeti slanina timp de 15-20 minute . Daca se...
Slanina de Mangalita - fiarta cu boia, usturoi si mere
Bucatile de slanina se spala si se incresteaza in patrate. Prin increstarea bucatii de slanina in patrate, aromele si condimentele se vor impregna mai usor in ea. Puneti la fiert slanina cruda intr-o oala. Apa trebuie sa acopere lejer bucatile de slanina. Sarati si...
Jumari banatene cu mere si lapte
Slanina proaspata de porc se spala si se taie in bucati de marimea unei cutii de chibrituri. Puteti sa feliati slanina in bucati mai mari cum sunteti obisnuiti. Mie imi plac jumarile mai mici. Merele se spala se taie in felii mai mari [in opt]. Se curata de casulia cu seminte din...
Slanina popricata cu usturoi verde
Bucatile de slanina cu straturi de carne se taie in bucati potrivit de mari 10/10 cm . Se pun bucatile de slanina la fiert, in apa sarata cu pudra de usturoi, foaie de dafin si piper, timp de 20 minute. Usturoiul verde se curata, se spala si se taie rondele. Dupa fierbere, se scurge...
Reteta traditionala, romaneasca de Caltabosi /cartabosi de casa
Cum se prepara Reteta traditionala, romaneasca de Caltabosi /cartabosi de casa Pentru inceput, se curata bine maruntaiele de porc de zgarciuri. Se indeparteaza cu grija fierea [bila ] de pe ficat. Rinichii se despica in doua, se curata bine si se spala din mai multe ape....
Racitura cu curcan si castraveti murati
Labele de curcan , pieptul si soricii de porc se spala bine si se pun in oala cu fierbere sub presiune . Legumele[ morcovii , telina , ceapa ] curatate si intregi se adauga si ele . Se mai pun foile de dafin , piperul si apa cat sa fie acoperite legumele si carnea . Se fierbe o ora , se...
"Cozonac" de carne
Morcovii , telina , ardeiul si ceapa se taie cuburi si se amesteca cu carnea, ouale , pesmetul ,mozzarella , masline ,carnaciori rondele , sare si boia . Se uda o foie de copt si cu ajutorul ei se formeaza un sul de carne tocata care se transfera cu tot cu hartie intr-o tava...
Pate de ficat cu carne
Ficateii se curata de pelite. Se spala si se taie marunt . Pieptul de pasare se spala si se toaca marunt . Intr-o cratita teflonata topiti 3 linguri de unt in uleiul de masline si prajiti usor bucatelele de piept . Cand acestea devin albicioase adugati si ficateii si se prajesc...
Sunca fiarta in moare (zeama de varza acra)
Se fierbe 2 ore sunca in moarea in care ati pus cimbru , piper , foaie de dafin si usturoiul curatat . Daca moarea este prea sarata o diluati cu apa .La mine nu a fost necesar pentru ca nu fac moarea sarata in exces . Am avut o moare rozosina de mai mare dragul . Daca sunca este...
Slanina cu boia 2
Portionati slanina in table de marimea adoua palme . Fierbeti in apa sa o acopere,cu sare , piper boabe , foaie dafin si otet de mere . Scurgeti de apa . Preparati o pasta din usturoi blenduit cu sare , ulei si boia Cat este calda o increstati in patrate si ungeti cu sosul de usturoi...
Slaninuta cu boia
Bucata de slaninuta se fierbe 30 min . in zeama de varza acra la care adaugati piperul boabe si foile de dafin. Scoteti slaninuta din lichidul in care a fiert , o increstati cu cutitulsi o ungeti cu usuroiul tocat piper si boia . Serviti rece cu ceapa rosie , hrean in otet , rosii , ardei ,...
Ceafa afumata (de casa )
ceafa afumata se spala si se pune la fiert cu toate ingredientele , mai putin boiaua si usturoiul . este fiarta cand furculita intra usor in carne , cam in 40 min . ceafa se scurge de zeama , cat este calda se unge cu boia si usturoi pisat . se...
Slaninuta cu boia
spalati slanina si o increstati . o puneti la fiert cu usturoiul taiat feli si sare [reteta spune sa pui mujdei de usturoi dupa ce o scoti de la fiert, eu prefer sa fierb usturoiul cu slanina e mai usor , light daca se poate spune ]. dupa ce a fiert se scoate din apa si cat e...