Slanina cu boia -fiarta cu prune uscate si coji de ceapa

de mihaelar63 in Mezel de casa, 10 Noi 2018 | 7014 vizualizari

 

 Cand taiem porcul, aleg bucati de slaninuta cu soric si cu cate o dunga de carne pe care le pun la congelat pentru slanina fiarta cu usturoi. Ieri mi-am intrebat sotul cand doreste sa-i prepar slanina cu usturoi, raspunsul a fost ,, acum ". In cautare de retete inedite am dat peste slanina fiarta in coji de ceapa si prune uscate. Se spune ca este o veche reteta taraneasca care da cu ajutorul prunelor uscate o usoara aroma de fum.  Am experimentat si am fost multumita de rezultat.
 

 

INGREDIENTE

  • 600 gr slanina cruda cu soric
  • 5 prune uscate
  • 3 catei usturoi
  • 2 foi dafin
  • 1 mana coji uscate de ceapa rosie si galbena
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina cu boia -fiarta cu prune uscate si coji de ceapa:

  1. Slanina se spala si se taie in doua bucati mai mici.
  2. Limpeziti prunele uscate.
  3. Cojile de ceapa se spala.
  4. Curatati usturoiul.
  5. Se pune la fiert slanina impreuna cu prune uscate, coji de ceapa si foi de dafin.
  6. Fierbeti slanina timp de 15-20 minute .
  7. Daca se fierbe prea mult slanina devine gelatinoasa.
  8. Se scoate slanina din lichidul in care a fiert se unge cu usturoi pisat sii se pudreaza cu boia rosie de ardei si piper proaspat macinat.
  9.  Dupa racire serviti slaninuta fiarta cu boia si usturoi alaturi de ceapa, praz, ardei iute.

TIPS-URI

1

Preferam o data pe luna sa prepar cate un mic mizilic de casa pentru a ocoli mezelurile procesate.

2

Daca se fierbe prea mult slanina, devine gelatinoasa.

3

Serviti slaninuta fiarta cu boia insotita de praz verde, ceapa si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina cu boia -fiarta cu prune uscate si coji de ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ancutsa 1

11.11.2018, 17:39

Immm, foarte buna!

Lau 1

16.11.2018, 11:54

dantes 1

17.11.2018, 10:04

Interesant!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Caltabosi a la Pana