Daca se taie porcul, obligatoriu se prepara si Reteta traditionala, romaneasca de Caltabosi /cartabosi de casa. Se prepara din organe, carne, orez si ceapa. In rest, ceva condimente si gata. Secretul lor este proportia dintre maruntaiele mai seci si carnea mai grasa. Sincer, eu nu am prea auzit de caltabosi, ci doar de cartabosi si calbaji -dupa cum se spune pe aici in zona Ardealului.
Ingrediente Reteta traditionala, romaneasca de Caltabosi /cartabosi de casa
Cum se prepara Reteta traditionala, romaneasca de Caltabosi /cartabosi de casa
Pofta buna!
Alte preparate delicioase de porc gasesti si aici - Chisca, Carnati de casa afumati, Costita fiarta cu usturoi
1
Cartabosii pot fi serviti proaspeti ca aperitiv, insotiti de ceapa rosie, muraturi sau legume.
2
Daca va place cartabosul, se poate afuma usor.
3
Fiecare participant la taierea porcului va primi un pachet cu carne, soric, cartabos si carnat proaspat.
4
Restul de cartabos l-am pus la congelator, portionat in pachete de cate o mancare.
5
Este foarte gustos ca fel principal, prajit, insotit de garnitura de orez si varza murata.