Jumari banatene cu mere si lapte

de mihaelar63 in Mezel de casa, 1 Oct 2018 | 9129 vizualizari

 

  Aceasta reteta are origine banateana. Cu lapte am mai facut jumari, dar cu mere nu. De cum am aflat reteta am si dorit sa o pun in aplicare. Grasime de porc mangalita avem. Mere avem. Lapte gasim. Pofta -cat duce trenul :D

 

INGREDIENTE

  • 3 kg slanina proaspata de porc [de pe burta cu un strat subtire de carne la mijloc ]
  • 3 mere
  • 100 ml lapte
  • 100 ml apa
  • sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari banatene cu mere si lapte:

  1. Slanina proaspata de porc se spala si se taie in bucati de marimea unei cutii de chibrituri.
  2. Puteti sa feliati slanina in bucati mai mari cum sunteti obisnuiti. Mie imi plac jumarile mai mici.
  3. Merele se spala se taie in felii mai mari [in opt]. Se curata de casulia cu seminte din interior.
  4. Intr-o cratita incapatoare se pune apa cu slanina.
  5. Pana bucatile de slanina incep sa elibereze grasime topita, supravegheati procesul, amestecand din cand in cand.
  6. Cand jumarile incep sa se rumeneasca, adaugati merele.
  7. Lasati merele cateva minute pana acestea incep sa se inmoaie.
  8. Scoateti merele din cratita. Prajite excesiv acestea se pot sfarma si sa va strice untura obtinuta.
  9. Adaugati laptele.
  10. Atentie !!! Adaugati laptele cu grija, untura va sfarai si aveti grija sa nu va stropeasca.
  11. Dupa 1-2 minute cand se evapora laptele, mai lasati cateva minute sa se rumeneasca jumarile si le scoateti afara cu ajutorul unei palete cu gauri.
  12. Puneti jumarile la scurs. Sarati usor cand acestea s-au racit.
  13. Serviti jumarile insotite de ceapa rosie, verde, ardei iuti sau ce legume proaspete sau murate doriti.
  14. Insotiti toate acestea de o paine buna. Noi am avut paine cu cartofi din faina de grau nou.

                        Sa aveti pofta buna !!!!!

TIPS-URI

1

Atentie !!! Adaugati laptele cu grija, untura va sfarai si aveti grija sa nu va stropeasca.

2

Mancarea este mai gustoasa servita in farfuria favorita !!!!

3

Merele si laptele ,,taie'' gustul de grasime. Jumarile vor fi mai gustoase si mai usor digerabile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari banatene cu mere si lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Caltabos a la Costi