Slanina afumata de mangalita, fiarta cu usturoi si boia

de mihaelar63 in Mezel de casa, 19 Noi 2018 | 11880 vizualizari

 

Un mezel de casa ce poate fi usor preparat. Noi am avut o slanina de mangalita afumata ce-mi parea foarte sarata. M-am gandit sa o transform prin fierbere in slanina fiarta cu boia si usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr slanina afumata de mangalita
  • 2 foi de dafin
  • 2 ardei iuti
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura boia rosie dulce de ardei
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina afumata de mangalita, fiarta cu usturoi si boia:

  • Slanina afumata se taie in doua bucati aproximativ egale.
  • Spalati bucatile de slanina cu apa calda.
  • Increstati usor slanina formand mici patrate.
  • Prin increstare se patrunde mai repede la fierbere si se usturoiaza mai usor bucata in adancime.
  • Puneti bucatile de slanina la fiert cu foi de dafin si ardei iute.
  • Curatati usturoiul.
  • Pisati foarte marunt usturoiul prin presa speciala.
  • Usturoiul se amesteca cu putina apa sa fie ca o pasta.
  • Dupa 20 minute se scurge slaninuta de apa si, cat este calda, se unge bine cu usturoi.
  • Presarati deasupra cu boia dulce de ardei si piper.
  • Serviti dupa racire insotita cu ardei iuti, praz, ceapa rosie, verde sau chiar cu mustar.

                 

 

TIPS-URI

1

Nu am pus sare. Slanina afumata a fost excesiv sarata si prin fierbere a pierdut din sare.

2

Daca se fierbe prea mult slanina, ea devine gelatinoasa si neplacuta la servire.

3

Incercati cu o furculita si, daca reusiti sa intepati usor bucata de slanina, se opreste fierberea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina afumata de mangalita, fiarta cu usturoi si boia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrama de pui