Desert prajitura cu piscoturi incorporate in blat

de Merisor in Prajituri, 6 Mai 2014 | 130806 vizualizari

 

Mi-a placut mult ideea cu piscoturile in blat de cand am vazut prajitura "Triumf" postata de Teo, dar eu am ales alta varianta de blat si crema. A iesit tare buna si aspectuoasa, numai ca eu nu am rabdare la ornat si prefer sa presar ornamente de ciocolata sau chiar ciocolata rasa, asta ca sa nu o las golasa. :)) Multumesc, Teo, pentru inspiratie!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua + 4 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 10 linguri faina
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 plic praf de copt
  • 15 piscoturi Savoiardi
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 1 l lapte
  • 5 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 200 gr unt(65 %)
  • 1 varf lingurita sare
  • 8 linguri faina
  • Pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingurita ulei
  • ornamente de ciocolata alba pentru pudrat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu piscoturi incorporate in blat:

Reteta de unde m-am inspirat este aceasta: 

http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-triumf-26570.html

Blat: separam albusurile de galbenusuri si dam deoparte 4 galbenusuri pe care le vom folosi la crema.

Mixam albusurile cu putina sare pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam continuu pana obtinem o bezea foarte tare.

Adaugam pe rand cele 6 galbenusuri, apoi uleiul si amestecam usor pana se omogenizeaza bine.

Cernem faina impreuna cu praful de copt si cacaua si le adaugam in ploaie la compozitia de blat.

Tapetam tava cu hartie de copt (eu am folosit o tava de 30/40 cm) si rasturnam compozitia de blat in ea.

Asezam deasupra piscoturile, unul langa altul si le presam bine sa fie acoperite cu compozitia de blat.

Dam tava la cuptor si coacem blatul pentru 35 de minute la 180 de grade, apoi il vom lasa sa se raceasca.

Sirop: punem ingredientele intr-un vas pe foc si le lasam pana cand se dilueaza zaharul, apoi dam vasul la rece.

Crema: frecam galbenusurile cu zaharul si putina sare, apoi adaugam faina, coaja de lamaie si diluam totul cu putin lapte rece.

Restul de lapte il punem intr-un vas pe foc, iar cand este fierbinte, adaugam crema de galbenusuri in el si amestecam continuu cu un tel sa se uniformizeze. Cand crema se ingroasa ca o budinca, dam vasul deoparte de pe foc si adaugam esenta.

Lasam crema sa se raceasca, apoi o vom amesteca cu untul moale, tinut la temperatura camerei, punand cate putin unt in crema si mixand in continuare pana la epuizarea untului.

Asamblare: Insiropam bine blatul racit si intindem crema peste el.

Dam prajitura la rece pentru 15-20 de minute pentru a se intari crema.

Glazura: rupem ciocolata si o amestecam intr-un vas cu laptele si uleiul si o vom topi pe baie de abur sau la microunde.

Intindem imediat glazura peste prajitura si presaram ornamente de ciocolata alba peste ea.

Dam din nou prajitura la rece 30 de minute, sau cat rezistam, apoi o putem portiona.

Spor si pofta buna!

TIPS-URI

1

Recomand sa se insiropeze bine blatul, pentru a se putea taia piscoturile, altfel raman tari si se vor sfarama la contactul cu cutitul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu piscoturi incorporate in blat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti-sandwich cu ciocolata