"Cozonac" de carne

de mihaelar63 in Mezel de casa, 11 Dec 2014 | 11927 vizualizari

 

Am avut ramasa o mana buna de carne tocata de la prepararea unei ciorbe de perisoare . Decat sa o congelez am ales sa prepar un cozonac de carne .

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne tocata vita+ porc
  • 100 gr masline
  • 150 gr carnaciori semi-afumati
  • 150 gr morcovi
  • 150 gr mini-mozzarella
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 tija telina apio
  • 1 ceapa mica
  • 2 oua
  • 2 linguri pesmet
  • boia
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Cozonac" de carne:

Morcovii , telina , ardeiul si ceapa  se taie  cuburi si se amesteca cu carnea, ouale , pesmetul ,mozzarella , masline ,carnaciori rondele , sare si boia . 

Se uda o foie de copt si cu ajutorul ei se formeaza un sul de carne tocata care se transfera cu tot cu hartie intr-o tava de cozonac .

Se coace la cuptor  30-40 minute pana incepe sa se rumeneasca si este ferm la apasare .

Se taie dupa racire .

Serviti cu garnitura preferata ca fel principal , cu verdeturi ca aperitiv .

TIPS-URI

1

Se poate servi si rece la mic-dejun sau in sandvis la pachet .

Daca ti-a placut reteta noastra ""Cozonac" de carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

11.12.2014, 13:24

Anca , este mai sanatos pentru copiidecat mezelurile din comert

mihaelar63 1

11.12.2014, 13:24

Daniela , Multumesc

Rocsi 1

11.12.2014, 20:52

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de chec aperitiv mozaic