Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

de mihaelar63 in Mezel de casa, 24 Ian 2022 | 5299 vizualizari

 

    Cumnatul a taiat porcul si ne-a cadorisit cu una-alta. Cand am asa bucati frumoase de carne sau grasime, pacat sa nu le prepar proaspete. Fiind vorba de grasime de porc, de obicei fac putina, cat se consuma in o zi-doua.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr grasime de porc de pe burta cu o dunga-doua de carne
  • 500 ml zeama de varza acra
  • 500 ml apa
  • 4 catei usturoi
  • 3 frunze dafin mici
  • 1 ceapa
  • 1 ardei iute
  • 1 lingurita cu varf boia dulce de ardei
  • 1/2 lingurita piper boabe
  • 1/2 fulgi de piper negru
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra:

  1. Bucata de slaninuta se pune la fiert sub capac in amestecul de apa cu zeama de varza acra .
  2.  In apa de fierbere se mai pune foi de dafin , piper boabe , ardei iute si o ceapa .
  3. Ceapa nu trebuie curatata , doar se spala si se taie in doua . Dupa fierbere se arunca .
  4. Nu uitati sa sarati .
  5. Se fierbe cam jumatate de ora . Dupa aceasta se scoate oala la rece[ pe balcon in cazul meu  ]si se lasa sa se raceasca slaninuta in zeama in care s-a fiert .
  6. Nu a durat mult timp racirea , afara era temperatura cu minus 12.
  7. Se scoate slaninuta pe un gratar d einox si se lasa sa se scurga , eventuala zeama .
  8. Lichidul in care a fiert ,cu mirodenii , se arunca .
  9. Ungeti slaninuta cu usturoi pisat .
  10. Cu ajutorul unei mici site presarati boia dulce de ardei .
  11. Pe deasupra presarati si fulgi de piper .
  12. Serviti slaninuta alaturi de ardei , ceapa rosie sau verde, dupa preferinta .
  13.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Imi place pentru acest preparat slanina de pe burta cu o dunga sau doua de carne .

Daca ti-a placut reteta noastra "Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de porc fiert in zeama de varza